Prolog

41 2 0
                                    

Blížil se konec června, a protože zbývalo jen pár dní do začátku prázdnin, byl čas myslet na krásné letní chvíle. Bylo právě po poledni a sluneční paprsky ji protkávaly celé široširé okolí. Vzduch prosycoval čerstvě posekaný trávník a napadané smrkové jehličí z nedalekého lesíka. Záhy se vak azurově prosluněná obloha zatáhla a vítr sem přivanul těžké ocelové mraky, z nich se do trávy mezi stromy pomalu začaly snášet první chladné kapičky deště.

Mikael s Kristofferem byli natolik natěšení před nacházejícím víkendem, že se okamžitě po zazvonění rozutekli po školním schodišti ke dveřím základní koly a vůbec jim nevadilo,že se mezitím venku hustě rozpršelo. Obě dvojčata zamířila přes přechod u koly a k přilehlému lesoparku, je je zavede k autobusu, na jeho konci je čekal je autobus domů. Cestu si chlapci zpříjemňovali hrou na honěnou a vzájemně po sobě pokřikovali, co budou dělat o prázdninách, které na sebe nenechají dlouho čekat. Kdy doběhli zhruba do půli lesíka, museli přestat s hrou, aby se trochu nadýchali čerstvého vzduchu.

Kristofferovi se při běhu rozvázaly tkaničky, a tak na něho musel Mikael počkat. 

Mezitím temný cizinec čekal a vyhlížel oba chlapce blízko cesty, kterou se oba chlapci loudali. Zpoza listů javorového keře čouhala jen jako výstraha motorkářská kukla a orlí oči dravce. Jakmile se školáci přiblížili na dosah jeho ruky, využil cizinec bleskově situace. Lapil vystrašená dvojčata za ruce a zatáhl je do hlubší části lesa. Kluci se snažili bránit, všemožně se vzpínali, ale všechno bylo předem marné. Cizinec měl totiž u sebe nachystaný jakýsi hadřík, je byl napuštěný látkou, jeho obsah dvojčata nebezpečně rychle paralyzoval. Chlapci povolili dočasné sevření a upadli do dřímoty jako dvě malá miminka. Temnou atmosféru v lese umocnil mohutný blesk, je zaburácel nad korunami stromů. Načež cizinec v miku Mikaelovi a Kristofferovi svázal ruce i nohy silným lanem a odnesl je na svých mohutných zádech. Před zastávkou autobusu čekal jeho komplic a pomohl naložit spící školáky do kufru přistaveného auta. Poté se vozidlo se vezmi odtrhlo od silnice a rozjelo se neznámo kam. 

Navzdory tomu, že měl cizinec mírumilovný pohled v očích a takřka soucitný výraz ve tváři, kdy minulý týden zachraňoval obě dvojčata na přechodu u koly, doposud si neuvědomoval, jaké pro něho tento únos může mít nedozírné následky.


Za letní bouřeWhere stories live. Discover now