Letím na testrálovi ✔

2.6K 203 8
                                    

Školní měsíce ubíhaly a čekaly mě první zkoušky. Skloubit famfrpál, veškeré učení a najít nějaký volný čas bylo téměř nemožné. Denně jsem chodila spát kolem půlnoci a byla jsem pekelně unavená. Pokračuju v obraně, lektvarech, přeměňování, kouzelných formulích a bylinkářství. Navíc, nejdůležitější zápas- ten se Zmijozelem, se blížil a já byla dost nervózní. Zatím si pod mým vedením tým vedl vcelku dobře. Vyhráli jsme nad Mrzimorem a taky nad Havraspárem, to ale dost těsně. Pokud se nám podaří zvítězit i nad Zmijozelem, máme pohár v kapse. Mrskla jsem pergamenem za postel a svalila se do peřin. Toho učiva je jak much! Samé eseje, úkoly, zkoušky, co volný čas? Hodila jsem na sebe kabát a šla najít Ginny. Nakonec jsem ji objevila, jak usnula v knihovně.

,, Hej, vstávej, musíme na vzduch, nebo se z toho zcvoknem, pojď."

Chytila jsem ji pod paží a táhla z hradu. Je březen a všechno kvete. Procházely jsme se po školních pozemcích a kochaly se jarními květinami, zpěvem ptáků a svěžím jarním vánkem.

,, Páni, to je krásně," vydechla Ginny a zívla.

,, To ano. Už se těším, až všechny ty zkoušky budou za mnou a budu moct konečně nastoupit do kurzu pro bystrozory. Co ty, Ginny?" zeptala jsem se jí unaveně.

,, Já, no, Holyheadské harpyje přišly o střelkyni. Psala jsem jejich kapitánce a...Mám už podepsanou smlouvu. Od září začnu hrát!" vyjekla Ginny a já nadšeně vypískla.

,, Páni, to je super, Gin! Těš se, na každém zápase budu v první řadě s mega transparentem WEASLEYOVÁ, DOTOHO!" smála jsem se a ona mě plácla po ruce. 
,, U Melina, jen to ne," chechtala se Ginny a já ji přátelsky boxla do ramene.

,, Hele, co takhle zajít se mrknout na testrály?" navrhla jsem. 

,, Je to dobrý nápad?" zeptala se mě Ginny neochotně.
,, No jasně, jsou to vlastně moc milá zvířata a navíc, teď je obě vidíme. No tak, prosím!" zazubila jsem se a ona si povzdechla. 

,, Tak fajn, půjdem," souhlasila Ginny nakonec a já se pousmála. Zamířily jsme na světlou mýtinku a čekaly, až přijdou. 

,, Neboj, za chvíli se objeví," ujišťovala jsem Ginny, když na mě dost skepticky hleděla. A opravdu! Uslyšela jsem zašustění listí a z křoví pomalu vyšel jeden mladý testrál.

,, Ahoj kamaráde, ty jsi ale krasavec, pojď ke mně," řekla jsem tiše a natáhla k němu ruku. On váhavě přišel a očichal mou nataženou dlaň. Já ho podrbala na hlavě a on spokojeně zastříhal ušima. Usmála jsem se a vyšvihla se mu na záda. Usadila jsem se mu mezi křídly a drbala ho mezi ušima. 

,, A co já?" řekla Ginny mrzutě a rozhodila rukama.

,, Klid, co nevidět se objeví další. Hele, támhle jde!" řekla jsem rychle a Ginny se usmála.

,, Ahoj, ty krasavče. Jakpak se máš? Mohla bych si na tebe sednout?" zeptala se a vyškrábala se na jeho hřbet. 

,, Co bys řekla malému výletu? Leť, kam jen chceš!" vykřikla jsem a testrál se se mnou vznesl do vzduchu. Bylo to vážně boží! Páni, je to dost podobné jako letět na Klofanovi! Ginny se držela těsně nad námi. Vítr mi cuchal vlasy a čerstvý vzduch mě šimral v nose. Letěli jsme těsně nad hladinou jezera a já se cítila volná jako pták.

,,WÁÁÁÁÁUUUU!!!" řvala jsem a zaklonila hlavu. Můj testrál zaržál a pohodil hlavou. Já ho pohladila po krku a roztáhla ruce. Držela jsem se jenom nohama. Otočila jsem se a viděla, že si to Ginny užívá stejně jako já. Testrál najednou prudce zabočil a mířil opět k lesu. Klesali jsme a nakonec přistáli na stejném místě, ze kterého jsme vzlétli.
,, Děkuju moc, bylo to úžasné," řekla jsem svému testrálovi, který mi foukl do tváře a zmizel hlouběji do lesa. To samé udělal i ten Ginnin.

,, Díky, Sel, žes mě vytáhla ven. Pročistila jsem si hlavu, cítím se tak odpočatá. Budem sem muset chodit častěji," řekla s úsměvem.

,, To jo," odpověděla jsem vesele a zamířila zpět k hradu. Bude se mi tady po tom stýskat. 

Další kapitolka je tady! Votes/komenty potěší, vaše sprucelady123 :)

Znala jsem Siriuse Blacka III [PROBÍHÁ KOREKCE]Kde žijí příběhy. Začni objevovat