KARAKTER TANIMLARI

102 20 2
                                    

Hoşgeldiniz, Güneş ve Ay'ın yoldaşları!

Sizleri bir hüzünlendirecek, bir gülümsetecek, bazen aşık edecek, bazen de sinirlendirecek olan zihnimde yarattığım bu hikayeye hoşgeldiniz.

Burası; Ay'ın ışığında saklanıp, Güneş'e içten içe aşık olanların yeri. Burası, sizleri tane tane hayallerinize karıştırıp gün ışığına çıkaracak bir hikaye. 

Ben bölümleri bir ağlayıp bir gülerek yazıyorum. Sizin de kıymetli göz yaşlarınızı akıtmak kesinlikle istemem ama birazcık duygulanırsınız diye ümit ediyorum :) Hep beraber gülüp, sevmeyi ihmal etmeyelim!

O zaman hikayeye başlamadan önce sizi duygudan duyguya götürecek arkadaşları tanımanızı istiyorum :) 

(Karakterlerin modellerini şuanlık buraya eklemeyeceğim. Aklımdakilere uygun birilerini bulamadım. Bulduğum zaman yalnızca başrolde ki ve yan karakterlerdekilerin fotoğraflarını ekleyeceğim.)

BAŞROLDEKİ KARAKTERLER

Yıldız BAKIRCI 

Yaş : 21

Boy : 1,68

Kilo : 58

Saç Rengi : Sarı

Göz Rengi : Kahverengi 

Hikayede ki Tanımı : Yıldız başrol karakteridir. Hayatında yaşadığı bazı kötü anılardan dolayı üzüntüsü yoğun bir kızdır. Ailesinin en büyük kızıdır. Babası, bir kız kardeşi ve küçük erkek kardeşiyle birlikte yaşamaktadır. Bursa'da ikamet eden Yıldız, onu değiştirecek güzellikleri görmekte epey zorlanacak, biraz kör olup sizleri ve beni yazarken delirtecek, ama sonunda mutlu olması için bol bol dualarımıza katacağımız sevimli bir kızımızdır.

Uzay Sarp DEMİRAY

Yaş : 22

Boy : 1,75

Kilo : 67

Saç Rengi : Kahverengi

Göz Rengi : Kahverengi

Hikayede ki Tanımı : Uzay da başrol de yerini alan karakterdir. Hayatı boyunca sürekli şımartılmış ama ne hikmetse aklını başında tutmayı başarmış bir çocuktur. Anlayacağınız ailenin tek çocuğudur. En yakın arkadaşıyla şehir şehir dolaşıp yeni yerler keşfetmeyi sever. Ailesi ve arkadaş çevresinde Sarp adını kullanırken, şuanlık bir tek ona Uzay ismiyle hitap eden kişi, en yakın arkadaşıdır. Bu arkadaşımızın en büyük hobisi saçı ve sakalıyla uğraşmaktır. O da benim ve karakterlerimin de kullandığı hayat felsefesini kullanır çünkü. "Hayallerin kadar uzat saçlarını ki ömrün uzasın." Saçı ve sakalını uzatıp arşa değdiren arkadaşımız, İstanbul'da ikamet etmektedir. Ama yolu yol değil, hayatı planladığı gibi hiç değil / olmayacaktırda. 

YAN KARAKTERLER

Pamir KAPTAN

Yaş : 22

Boy : 1,78

Kilo : 75

Saç Rengi : Beyaz (Kaptan farkıyla)

Göz Rengi : Mavi 

Hikayede ki Tanımı : Uzay Sarp'ın en yakın arkadaşıdır. Arkadaşının aksine aklı başından uçmuştur. Çocukluklarından beri en yakın arkadaş olan bu çift, Pamir'in doğa sevdasıyla yollara koyulmaya başlamıştır. Bu arkadaşımız ise, belki de bu hikaye de görüp görebileceğiniz en çılgın tiptir. Onun hayallerine, isteklerine hatta yaptıklarına bazen aklınız hata verebilecek duruma gelebilir. O yüzden şimdiden uyarayım sonra vay efendim bu çocuk neden böyle demeyin. Kızdığı zamanlarda vardır elbette. Mesela ona adıyla hitap edilmesini hiç sevmez. Soy adına aşık olan bu arkadaş, kendisine Kaptan diye hitap edilmesini ister. Ve elbette bu hikaye Kaptan farkıyla güzelleşecektir.

Ilgın ÖZGÜN

Yaş : 21

Boy : 1,70

Kilo : 55

Saç Rengi : Kızıl 

Göz Rengi : Ela 

Hikayede ki Tanımı : Yıldız'ın en yakın arkadaşı olan Ilgın, aynı zamanda da kapı komşusudur. İlkokul sıralarında tanışıp dostluklarını ahirete taşımaya karar veren çiftimiz ise hayatları boyunca sürekli karşılarına çıkan engelleri aşmakla uğraştıklarından dolayı eğlenceli bir geçmişleri yoktur. Ancak bu arkadaşımız Yıldız'a nazaran daha neşelidir. Elleri hiç bir zaman ayrılmayan bu iki dost, hayatın onları nerelere sürükleyeceğini bilmeden, apartmanın yangın merdivenlerine oturup her gece sabaha kadar muhabbet etmeyi çok severler. 

ADLARI BİR KAÇ DEFA GEÇECEK DİĞER KARAKTERLER

Işıl BAKIRCI : Yıldız'ın "Işıldak" diye seslendiği kız kardeşi.

Mustafa BAKIRCI : Yıldız'ın babası.

Gül BAKIRCI : Yıldız'ın rahmetli olan annesi. 

Ulaş BAKIRCI : Yıldız'ın en küçük erkek kardeşi.

Aslı ÇOŞKUCU : Yıldız'ın liseden, tabiri caizse yapışık derece yılışık arkadaşı.

Yağmur KÖK : Yıldız'ın iş kolik iş arkadaşı. 

Samet DEMİRAY : Uzay Sarp'ın babası.

Bahar DEMİRAY : Uzay Sarp'ın annesi.

Aysu ÇALIŞKAN : Uzay Sarp'ın çirkeflikte master yapmış eski kız arkadaşı. 

Şuan aklımda ki kurguya göre hikayede yer alacak karakterlerin hepsi bunlar olacak. İleri ki bölümler de neler olur bilemeyeceğim ama muhtemelen yenileri de eklenir. 

Hikayeyi yazmaya severek başladım ve severek devam edeceğimi düşünüyorum. Sadece hüzünlü bir hikaye olmayacak. Eğleneceğiniz, güleceğiniz sahnelerde olacak. Bu hikaye de istediğim konular oldukça fazla. Aşk'ın, ailenin ve dostluğun sizlere aslında ne demek olduğunu göstermeye çalışayacağım. Ama sanırım en fazla yıkılmış bir hayatın ve hayallerin nasıl yeniden yeşerebileceğinden bahsedeceğim size. 

Genç yaşta yapılan yanlış seçimler, hatalar sizleri zedeleyebilir. Bakış açınızı değiştirebilir, hatta sizi dünyaya kapatabilir bile. İşte öyle bir andaysanız eğer, tutunacağınız bir dalınız yoksa Yıldız size bir dal olsun. Siz de onunla birlikte yeniden yeşermeye çalışın. 

Ay'ın tane tane süzülen gölgesinde sığınmayı bırakıp, Güneş'e karışın.

O zaman tutun Yıldız'ın ellerinden ve size yeni bir dal olan bu hikayeye başlayın. 

Umarım yeniden yüzünüzü Güneş'e dönebilirsiniz.

Sevgi ve saygılarımla, hikayeme hoşgeldiniz.

Gizem GÜNAYDIN

GÜNEŞ'E KARIŞMIŞ AY TANESİ (ASKIDA) Donde viven las historias. Descúbrelo ahora