Úvod

572 33 1
                                    

Zdravím a vítejte u druhého (a doufám, že posledního) pokusu o tuto knížku.

Nemám tušení, jak dlouho se mi mohla válet v konceptech, ale poslední aktualizaci kapitoly jsem měla 21. prosince 2016, což je dost dlouhá doba. Nechtěla jsem ji nechat nedokončenou, ale původní provedení se mi jednoduše podařilo tak nešťastně zašmodrchat, že pokračovat v něm dál také nešlo. Long story short: Démon byl původně psaný retrospektivou, kterou jsem si ale vymyslela příliš komplikovaně a po prvních pár dílech ji přestala zvládat.

K částečnému napravování restů jsem se dostala naposledy asi před rokem s příběhem Prokletí láskou, který dělá Démonovi takový prequel a krásně jsem si tím vyřešila své problémy s retrospektivou. Můžete ho snadno najít na mém Wattpad profilu. Zároveň je ale děj Démona poměrně nezávislý a myslím, že čtení PL nemusí být nutnou podmínkou. Asi by nevadilo číst knížky naopak, ale přečíst si k Démonovi i Prokletí láskou je určitě dobré pro pochopení širších souvislostí.

Zkrátka a dobře, Démon verze 2.0. se vrací a přestože originální námět podle Lermontova i hlavní linka příběhu přetrvávají, bude tu hodně změn. Pokud si po tom roce a půl ani nepamatujete, co že se to v původní verzi vlastně dělo, je to asi více plus než mínus.

Asi největší novinka bude v tom, že jsem se nechala inspirovat nápadem VelvetExtasy, abych se nechala inspirovat seriálem Shadowhunters. Nepůjde ale o crossover stylu nacpeme tam všechno najednou a budeme doufat, že ta věc bude dávat smysl. Asi jste poznali, že já tenhle typ zmixovaných příběhů většinou nevyhledávám. Samozřejmě jsou i světlé výjimky, které mám opravdu ráda, ale obvykle to zkrátka není můj šálek čaje.

Každopádně, ten nápad jsem vzala v úvahu (a opravdu za něj Extasy děkuji) a po chvíli mi došlo, že Shadowhunters mají s Démonem jednu věc společnou... démony. Zbytek světa stínů do příběhu nakonec zapojovat nebudu, chci aby to zůstalo soustředěno především na Adommy, ale občas si od Shadowhunters vypůjčím někoho z "temné strany síly". A časem možná přijde i kouzelník... ;) Když se podíváte na to, jaké oči má Adam na coveru, asi poznáte, koho mám na mysli. #waitforit

Momentálně kvůli zkouškovému nestíhám moc psát, takže kapitoly začnou vycházet výhledově tak koncem června/ začátkem července. Jako ochutnávku vám sem ale postupně hodím dvoudílný prolog.

První půlku můžete čekat příští pondělí a další zase o týden později, jak je mé obvyklé vydávací tempo.

Přiznávám, hlavně začátek je (alespoň na mě) docela drsný, nebyla jsem zrovna moc hodná, ale snad se vám bude Démon líbit. Potěší každá vaše reakce. :)

DémonWhere stories live. Discover now