Let it snow 1

662 49 3
                                    

Ik wreef zachtjes in mijn handen. Overal lag sneeuw. Het was echt een prachtig gezicht. Kleine sneeuwvlokken kwamen naar beneden en bleven in mijn haar plakken. Overal om mij heen liepen mensen met grote tassen gevuld met kerst inkopen. December was de drukste maand van het jaar.
Mijn ouders deden niet aan kerst. Ze waren altijd weg en zagen mij niet staan. Ik moest mezelf maar gaan vermaken. Ik zag een groepje meiden langslopen en me raar aanstaren. Niet naar ze kijken Axelle.

Ik keek naar de grote kerstboom rechts van me. Mensen stonden foto's te maken en zichtbaar genieten. Ik was enig kind dus kon mijn ervaringen ook niet delen met iemand. Ik had altijd wel een grote zus of broer willen hebben. Ik hield erg van de winter. Lekker schaatsen en warme chocomel drinken. Het was altijd gezellig met kerst in deze buurt. Er was altijd wel wat te doen buiten.

Ik sprong van het hekje af en liep een drukke pub op de hoek van de straat binnen. De geur van chocolademelk maakte mijn neus nieuwschierig. Ik haalde snel een hand door mijn haar en hing mijn jas over een stoel . Een vriendelijke mevrouw komt mijn kant op. 'Een warme chocolade melk met slagroom Rebecca,' zeg ik. Rebecca glimlacht en schrijft het gauw op. 'Ik heb je gemist de afgelopen tijd Axelle.' Ze geeft me een knuffel en loopt naar een ander tafeltje.

Ik ga onderuit gezakt zitten en kijk wat om me heen. Er zaten veel gezinnen wat te drinken. Ik zou willen dat wij dat ook eens zouden doen met zijn drieeen. 'Axelle meid, Ik heb je gemist!,' roept Alex door de pub. Een slungelige lange jongen komt met een dienblad aanlopen. Hij zet een grote mok met chocomel op mijn tafel en pakt een stoel en gaat naast me zitten. 'Ik neem even pauze Rebecca' schreeuwt hij en richt dan zijn aandacht op mij. 'En waar heb je uitgehangen deze maand?' vraagt hij.

Ik blaas wat stoom van mijn chocomel af en kijk hem met geknepen ogen aan. 'Thuis en naar school' mompel ik. 'Je moet echt rijlessen nemen' zegt Alex. 'Je weet dat ik net van het geld dat ik verdien naar school kan en eten kan kopen en bovendien kan ik geen auto betalen,' zucht ik. Alex begint over de kerstvakantie de babbelen en ik kijk snel om me heen. Ik zie een jongen in het hoekje van de pub zitten. Hij kijkt verdrietig naar buiten.

Ik kijk hem onderzoekend aan. Hij merkt dat er iemand naar hem kijkt en draait zich om. Zijn blauwe ogen boren zowat door me heen. Ik sla mijn blik af en neem een slok van mijn chocomel. Alex is gestopt en kijkt me vrolijk aan. 'Ik ga weer verder met werken zie je volgende week weer toch?' Ik knik en sta op. 'Doei Axelle.' Alex geeft me gauw een knuffel en ik doe mij  jas aan en geef Rebecca een knipoog en loop naar buiten.

Mijn ogen vlogen snel nog even naar de jongen bij het raam en deed toen de deur open naar buiten. Het was nog niet opgehouden met sneeuwen. Er valt alleen nog maar meer sneeuw. Niet dat ik er iets tegen heb. De deur klapt dicht en ik liep naar mijn fiets om die van het slot af te halen. Mijn slot bleef voor de zoveelste keer vasthangen. Ik trok maar kreeg hem niet los. 'Moet ik je soms even helpen' vroeg een warme stem die me kippenvel bezorgde.

Ik draaide me om en keek recht in een stel blauwe ogen. De jongen uit de pub stond recht voor me. Zijn ogen keken nog wel wat verdrietig. 'Mag ik?' vroeg hij zachtjes. Ik knik. Ik doe een stap opzij en hij buigt wat voorover. Het begint nog harder te sneeuwen. Ik pak mijn sjaal uit mijn tas en sla hem om mijn hals. De jongen rammelt wat aan mijn fiets en opeens hoor ik een harde klik. De jongen gaat weer rechtop staan en lacht. Ik pak mijn fiets aan en bloos. 'Dag Axelle' zegt hij zachtjes en loopt weg.

Ik blijf verbaasd achter todat ik op mijn fiets stapte en naar mijn kleine appartementje reed. Ik zette de verwarming lekker hoog en gooide mijn dikke winterjas uit. Ik ga lui op de bank liggen en zet de tv aan. Als ik na een kwartier nog niks heb gevonden zet ik hem uit en doe de radio aan. 'All I want for christmas is you' zing ik zachtjes. Op dit soort momenten mis ik dat ik geen broer of zus heb.

Let it snow (Compleet)Where stories live. Discover now