2. BÖLÜM:

274 118 19
                                    


   .                ♥♥2.♥♥

Gökhanın yanında şu gıcık sırık varya hani adını bile bilmediğim kişilik o var "Bahar, Aysu tanıştırayım Umut bizim okula yeni geldi benim sınıfımda eski bir arkadaşım. Bu mahalleye yeni taşındıkları için bende bizim okulu önerdim. " hay olmaz olaydın yani bide adı Umut olan kişiyle aynı sokakta olduğum yetmezmiş gibi bir de aynı okuldamı okuyacağım yaa olamaz. Koskoca İzmir'de başka yermi yok. Allahım heryerde bu karşıma çıkmak zorundamı?
"Yine mi sen yaa niye heryerde karşıma çıkıyorsun"
Dedim ama kimin umurunda bana sanki annesini 30 yıl önce kaybetmiş her deliğin altına bakmışta daha sonra çarşıda gezerken görmüs gibi şaşkınlıkla bakaraken bende sinirimden bir hışımla okulun giriş kapısına yöneldim.

Sayesinde yeni beddua üreterek sınafa merdivenleri döve döve çıkarken Aysu yanımda belirdi hemen.Aysu hiç dururmu hemen" Kız noldu çocuğa bi meraba demeden gittin" tabi demem birde merhaba mı diyecektim.

Bende merdivene oturduktan sonra Aysuya olanları anlattım. Aysu "kafana takma bu erkeklerin doğasında var. Tabi sen erkeklerle çok muhattap olmadığından bilmiyorsun" . Bende zaten bunu bildiğim için erkeklerle muhattap olmuyordum. Bu arada muhattap olmamaktan kastım bu yaşıma kadar kimseyle sevgili olmamam. Zaten hiç sevmem öyle şeyleri sonunda üzüleceğimi bile bile niye kendime bu kötülügü yapayım ki. Hem ayrıca o sırıgın yaptiklarini da kafama takmıyorum sadece sinirimi bozdu. Neyse bende Aysu'nun uzattığı eli tutak ayağa kalktım ve müdürün herzamanki açılış konuşmasını dinlemek için mecburen tekrar aşağı indik. Herzamanki sıradan açılış konuşmasını dinledikten sonra sınıfa geçtik. Sınıta küçük bir degisiklik olmuş Tuğçe babasının işlerinden dolayı Amerikaya gitmek zoruda kaldığı için onun yerine adının Buğra olduğunu öğrendiğim yeni biri geldi. Tugceyle aramızda bi sorun yoktu o yüzden gitmesine üzüldüm. Bu arada sınıfın cogu kızları yeni gelen çocuğun etrafında toplandığı için bende neler olduğunu Aysuya sordum." Kız Bahar yeni gelen çocuk taş hatta meteor ama hiç bir kıza pas vermiyor sevgiliside yokmuş sana mı ayarlasak." Hee bana ayarlayak çok meraklıyım ya zaten hem ne biçim konuşma bunlar senin sevgilin var . Bu kız bi gün beni öldürecek.

★★★★★★★

Eve geldiğimde yan komşu Zeliş teyze bize gelmiş annemle Esra erolu izliyorlardı. "Sümsük şu güzel oğlanıda beğenmiyo sanki kendi cok iyide." "Ayy şu zengin kocalardan biri de bana gelmiyor." gibi yorumlar yapıyolardı. Bende merhaba deyip odama geçtim. Hemen laptopumu açıp mailimi blogerimi kontrol ettim. Zaten hayat felsefem 3 şeyden ibaret telefon, laptop ve arkadaşlarım. Ailemi saymıyorum çünkü onlar hayatımın bir parçası yaşama sebebim. Neyse bende laptopumu kapatıp watpad'den kitap okumaya başladım.
***
Annem akşam yemeği hazır oldugunda bizi çağırdı babam çalışma odasındaki dosyalarının başından kardeşim Yaprak tabletten ve bende telefonu bırakıp salona yemek masasına geçtim. Annem vejeteryan olduğundan bizde genellikle sebze yemeği olurdu ama sebze yemeği deyip geçmeyin zeytin yaglı taze fasulye, yaprak sarma ve enginar bende hepsinden tıka basa doyana kadar yedim. Bu arada annem veteriner o yüzden et yemeye karşı ama bize ve babamada karışmaz bazen et yemegide yapar bize.Anneme sofra toplama bahanesiyle Umut kişisinin evini soracağımdan odama geçme işini erteleyip tabakları mutfağa götürmeye başladım.
" Anne şu hani bize gelen misafirler vardı ya babamın arkadaşları olan işte onların evi nerde " dedim ama annemin bakışı hiç hayra alamet olmadığından biraz uzaklaştım.
Annem " hıı bizim o günden kalma hesaplaşılmamış bir durumumuz vardı değilmi" deyip sözüne devam etti. Tabi bu dikkat terlik gelebilir uyarısıydı. Hemen elime ilk geçen şey olan doğrama tahtasını alarak kendime koruma kalkanı yaptım annemi mecburen dinlemeye devam ettim. "Kızım sen manyakmısın elin çocuğuna niye oğlum diyorsun Hemde annesinin babasının yanında"deyip hücuma geçti ve ayağındaki terliği çıkarıp bana yöneltti.Bende boş dururmuyum elimdeki doğrama tahtasınla kafamı koruyarak mutfaktan koşarak çıktım. Annem de peşimden geldi. Tam merdivenlerden odama çıkıyordum ki ayağım takıldı düştüm. Sonrada annemin attığı terlik popomla buluştu. Aslında hiç biyerim acımadı ama annem vicdan azabı çeksin diye kolumu tutup ağlamaya başladım.
Annem "Hadi be ordan ,yavaş düştün bişey olamdı beni kandıramazsın"dedi bu kadın herşeyi nasıl anlıyo yaa. Bende daha fazla uzatmadım.
"Anne ya şurda iki nazlanayım dedim nazlandırmıyosunda" deyip surat astım. Annem de" oyy kuzuum bana söyleseydin severdim seni" deyip yanaklarımı mıncıklamaya, çekiştirmeye başladı. "Anne yanaklarım buldof köpeği gibi oldu bir dakka dur dediğim anda Babam "oo bakıyorumda keyfiniz yerinde bizi çağırmak yok diyerek merdivenden kardeşim Yaprakla beraber inmeye başladı. Yaprak " aşkolsun yani anne iki dakka ayrıldık papucumu dama attınız"
Bu ne yaa sanki sevgilimle yatakta basıldım .Bu ne şiddet bu celal. Beni sorumda gitti bu arada bende soruyu tekrarlamak istemedim. Artık başka zamana kısmetmiş. "Alın annem sizin olsun ben kaçar." deyip odama çıktım.Odamda huzur buluyorum yaa . Mor rengi çok sevdiğimden odamıda mor renkle döşedim.Bunun gibi

UMUTLAR BAHÇESİWo Geschichten leben. Entdecke jetzt