DAVRANIŞLAR

2K 38 12
                                    

☆ Kibar ol. Bir kızı kız yapan kesinlikle kibarlığı ve zarifliğidir. Ana avrat söven kız mı olur be?

☆ Çok klişe olcak ama bebek gibi konuşma. Özellikle 7-8-9-10. sınıfsan sakın böyle davranma. Çoğu kişi olgun insanları sever.

☆ Düzenli ol. Eğer düzenli olursan iyi notların da düzelir. Çantanı akşamdan hazırla hiçbirşeyi unutma.

☆ Dakik ol. Asla sınıfa geç girme. Helede okulun ilk günü. Karşındaki kişide berbat bir izlenim yaratırsın. Gerek öğretmenin gözünde gerek de normal bir randevuda.

☆ Sakin ol. Hemen herşeye sinirlenip kendinden geçme. Sinirlenince içinden canavar çıkan kızlardan olma. Herzaman dediğim gibi. Bir insan terbiyesini kavga ederken gösterir. Sakinleşmek için ayrı bir bölüm yazacağım zaten.

☆ Dürüst ol. Ne olursa olsun yalan söyleme. Yalan söyledikçe karşındaki kişi güveni biraz daha azalıyor ve zamanla size güvenmiyor.

☆ Cesur ol. Okulda veya başka bir ortamda kimseden korkmayın. Sonuçta sizi öldürcek değiller ya. Size vurdukları an Allah ne verdiyse sizde dalın. Sakın dayak yemeyin. Her konuda cesur olun. Birisinin arkasından birşey diyip o kişinin yüzüne söylemeye korkmayın. Yüzüne de söylemeye cesaretiniz olsun.

☆ Cimri olmayın. Benim hayatta en nefret ettiğim davranışlardan biri de  cimrilik. Parasını sizden esirgeyen, 1 lira borç vermeyen yada kıt kanâât geçinmeye çalışan kişilerle de asla arkadaş olmayın.

☆ Egoist olmayın. Burnu havada olan kişi sevgiden çok nefret kazanır. Nefret edilen biri olmayı istemiyorsanız egoist tabir-î caiz havalanmayın 😂

☆ Özgüvenli olun. Özgüven ve egoist arasında çok ince bir çizgi vardır. Özgüvenli olmak egoistlik değildir. Kendinize ve herşeyi başaracağınıza inanın.

☆ İçine kapanmış olmayın. Bu çok önemli birşey çünkü gençlik 1 kere yaşanıyor. Onu da sus pus köşede oturarak geçirmeyin. Gençliğinizi olabildiğince çılgın, eğlenerek geçirin. Arkadaşlar edinmekten utanıp çekinmeyin...

Kızlara Öneriler ∞Where stories live. Discover now