xMuisje

148 13 3
                                    

Geschreven door goldenways

xMuisje

Er staan al wel vier boeken op haar account inclusief haar nieuwste boek "Tussen Venus en Mars", maar ik ken haar echt van het verhaal "Dans".

Dans is een kort verhaal over een meisje dat danst op zo'n intensieve manier dat ze er zelf onder lijdt.

De verhaallijn is op zichzelf heel simpel, maar de woorden die ze gebruikt is de reden dat ik over haar schrijf.

Ze heeft het allemaal in korte zinnen geschreven, maar de zinnen met de juiste woorden weer verbonden. Dit is ook al te zien in de allereerste zin.

Tranen drupten op de grond.

Vormden kleine riviertjes.

Riviertjes die naar elkaar toe stroomden.

Tot een grote plas ontstond.

Terwijl sommigen simpelweg zouden zeggen dat de hoofdpersoon huilt, heeft xMuisje het in vier zinnen kunnen omschrijven zodat je het echt voor je gaat zien. Alsof je echt met haar meedanst en de pijn voelt. De gevoelens zijn gewoon zo goed beschreven in die speciale dichtvorm.

Alleen het laatste hoofdstuk begrijp ik niet helemaal. Wat is nu dat "lichtpuntje" of moet je daar juist zelf iets voor invullen? Maar dit is zoiets kleins dat je nu niet moet denken dat het boek slecht is. Het is namelijk heel goed.

xMuisje heeft voornamelijk korte verhalen geschreven, maar al in de eerste hoofdstukken van Tussen Venus en Mars blijkt dat ze ook potentie heeft voor lange verhalen. In het eerste hoofdstuk na de prologen heeft ze de karakters al zo goed uitgewerkt dat het voelt alsof je ze al kent. Je kan lachen om Nilo's stommiteiten en de chagrijnige bui van Viola en je zit meteen in het verhaal.

Ik kan wel veel langer over haar praten zoals dat ze bijvoorbeeld van zichzelf ook een erg bescheiden en aardig persoon is, maar eigenlijk zou je zelf op haar account moeten kijken.



Onontdekte schrijversWhere stories live. Discover now