Nijlpaars

105 12 2
                                    

Geschreven door DyreMimmi

Nijlpaars

Heeft naast een geweldige gebruikersnaam, ook nog eens een ongelofelijk goed gevoel voor de kunst van het schrijven.

Recensie Lost recordings

Ondanks dat ik meestal de juist wat onbekendere verhalen pak van degene waar ik over schrijf, wil ik juist nu benadrukken hoe goed zij is in het schrijven, juist door haar meest populaire boek erbij te pakken- die overigens een Nettie heeft gewonnen ook.

Alleen al in die flaptekst zit een bom aan emoties. De eerste zin laat het klinken als een toffe tienerfictie, maar dan komt die tweede. Bijna nonchalant erin aangebracht en dat geeft ook meteen de kracht van deze schrijfster goed weer. De manier waarop zij de meest emotionele dingen zo rustig en bijna nonchalant neerzet, brengt juist een bom aan emoties bij de lezers. En tot mijn geluk blijft het niet alleen bij de flaptekst die zo sterk is neergezet.

Sowieso is het verhaal zelf al op een hele originele manier neergezet. Het bestaat uit alleen opgenomen momenten van drie vrienden tijdens hun roadtrip, met heel soms een terugblik naar iets wat ze deden tijdens die trip. De opgenomen momenten hebben een zeer realistische lengte, alsof je inderdaad zelf ook maar voor die tijd iets opneemt. Toch heeft ieder hoofdstuk precies het goede aantal woorden. Het laat je gissen naar de rest en maakt je elke keer nieuwsgieriger, maar toch geeft het je ook een voldaan gevoel. Zeker in combinatie met de terugblikken naar wat er daadwerkelijk gebeurd is, wordt ervoor gezorgd dat je stukje bij beetje het verhaal en de personages lijkt te gaan begrijpen- en eigenlijk gaat omarmen ook.

En ja, lieve lezers, die personages passen ook zo perfect bij elkaar en gewoon in het verhaal zelf. Nu moet ik eerlijk bekennen dat ik twee jongens met één meisje waarbij de twee jongens eens niet vechten om het hart van het meisje sowieso bij mij al een voorsprong heeft (want soms in de Wattpad wereld lijkt geen enkele jongen in een verhaal meer gewoon te kunnen doen en laten wat die wilt, zonder meteen hoteldebotel te worden op het meisje), maar in dit geval maakt het dit verhaal ook gewoon af. Daarnaast heb je nog het feitje dat Alexander en Minerva Annika elkaar eigenlijk niet zo goed kunnen uitstaan en alleen maar vanwege Oliver ja hebben gezegd tegen deze roadtrip. En ja, ze groeien langzaam dichter naar elkaar toe en blijken elkaar harder dan ooit nodig te hebben. Niet echt iets nieuws, maar de manier waarop de schrijfster dat heeft gedaan is zo mooi. Het gaat zo subtiel, zoals in het echte leven. Ze blijven opmerkingen hebben naar elkaar en ze lijken nooit beste vrienden te worden, maar naarmate de reis vordert merk je een verschil in gedrag en dat is zo ongelofelijk knap om echt realistisch neer te pennen in een verhaal- en deze schrijfster doet het gewoon en hóé.

Aan de flaptekst weet je al dat dit verhaal treurig gaat worden. Je weet dat je je moet gaan voorbereiden op iets zieligs en meestal lukt me dat ook wel. Maar bij dit verhaal keek ik er gewoon zo ontzettend tegenop. Ondanks dat het zielige je eigenlijk heel rustig tegemoet komt en je bijna lijkt te omarmen, wil je gewoon geen afscheid nemen. Je wilt dat deze groep hecht blijft en dan over zestig jaar met zijn drieën saampjes in een bejaardenhuis zit en elke keer weer praat over die ene roadtrip. Maar het gebeurd niet. En eigenlijk is dat ook wel weer goed. Het maakt het verhaal origineler, harder, wekt zo veel meer emoties op en het is puur. Waarschijnlijk had het verhaal met een goed einde nooit op zo'n punt kunnen wezen als dat het nu heeft bereikt. Ik denk zelfs dat met een goed einde, het verhaal minder impact had en zelfs minder goed had geweest. Nu is het compleet, ondanks dat je het als lezer moeilijk vind om dat te willen accepteren.

Dit is geen verhaal over de liefde die koppeltjes hebben. Nee, dit is een keihard verhaal over de liefde voor je vrienden en dichter naar elkaar toegroeien. Dit is een verhaal over de keiharde realiteit en hoe iets moois een treurig randje kan hebben. Dit is gewoon een geweldig geschreven verhaal met dat ene poëtische randje dat het nodig heeft om volledig uniek te zijn en het ook te blijven.

Você leu todos os capítulos publicados.

⏰ Última atualização: Dec 21, 2016 ⏰

Adicione esta história à sua Biblioteca e seja notificado quando novos capítulos chegarem!

Onontdekte schrijversOnde histórias criam vida. Descubra agora