Kapitel 6

362 9 4
                                    

(Förlåt för att jag hoppar i tiden. Det blir en vecka efter det som hände i förra kapitlet.. och  nu vet dem flesta att Alice och Marcus är tillsammans..)

--------------------------

En vecka senare

Idag skulle Elsa komma. Det blir kanske lite stelt om vi är med killarna för jag har glömt att berätta att Elsa har en jättestor crush på Martinus. Klockan var runt tolv och jag hade bestämt med killarna att jag skulle komma hem till dem en liten stund innan Elsa kom.

Jag gick till deras hus och knackade på. De var Marcus som öppnade. Jag gav honom en hej puss och en lång kram. Efter det gav jag Martinus en kram.

A- Du Martinus du minns väll Elsa som jag har berättat om?

Tinus- Ja?

A- Hon kommer ju till mig idag och bara så du vet så har hon typ världens största crush på dig, men berätta inte att jag har sagt det.

Vi alla började skratta. Det är rätt roligt för Elsa vill inte erkänna det för andra att hon har en crush på honom. Men jag kan fixa så dem blir vänner. Klockan gick och min mobil börjar vibrera, det är Elsa som ringer.

(E=Elsa)
A: Heej Elsa!
E: Heej, jag skulle bara säga att jag kommer lite senare. Typ om en elr två timmar så du vet.
A: okej bra, hejdå.
E: hejdå.

Jag la på och medans jag hade mobilen uppe passade jag på att kolla instagram. Jag skrollade igenom flödet. Efter det satt vi alla tre en lång stund och tänkte på vad vi skulle göra. Idag var en tråkig dag.

*pling*

Jag tog upp mobilen och kollade på displayen. Sms från Elsa.

Från Elsa 15:27
"Kommer snart, 20 minuter kanske"

Till Elsa 15:30
"Okej, men kom till ett vitt hus som där det finns ett hus mellan vårt och detta."

Från Elsa 15:31

"Okej ses"

Jag låste mobilen och vi bestämde iallafall oss för att gå ner. Jag satte mig på en av köksstolarna och tog upp min mobil. Efter typ 10 minuter gick vi ut på fram sidan för att vänta på Elsa.

*Marcus perspektiv*

Vi var ute på framsidan för att vänta på Alice kompis, tror hon heter Elsa. Alice sa att hon har en stor crush på Martinus så dem kan ju va kompisar. Vi stod och väntade på Elsa i 10 minuter innan hon kom med en taxi. Alice sprang fram till Taxin och direkt när Elsa kom ut kramade dem om varnadra.

*Alice perspektiv*

Taxin som Elsa satt i körde upp framför killarnas hus. Jag sprang fram till Taxin och direkt när Elsa kommit ut omfamnade jag henne i en kram. Det var så länge sen jag träffade henne. Mer än en månad. Jag berättade vilka killarna va fast att Elsa redan visste. Jag sa till henne att inte hypa över att vara i samma hus som Martinus. Jag visade deras hus och sen gick vi in. Jag skickade ett sms till mamma.

Till Mamma 15:54
"Elsa är här men vi är hus Marcus och Martinus"

Vi satte oss ner i deras vardagsrums soffa och Marcus satte på teven. Vi alla fyra pratade med varandra och det blev inte så stelt mellan Elsa och Martinus som jag trodde. Vi satt och pratade en rätt så lång stund innan vi bestämde oss för att gå hem till mig. Vi tog på våra skor och gick ut genom dörren. Marcus låste dörren och stoppade nycklarna i fickan. Vi gick rätt långsamt så det mer en typ 20 sekunder att komma hem. Jag knackade på dörren och gick in eftersom dörren var olåst.

-HEEEEEJJJ, skrek jag så mamma skulle höra att det var jag.
Mamma kom ut från köket.
M- Hej, hej killar och hej Elsa. Det var ett tag sen.
E- haha ja det var ett tag sen.

Vi tog av oss skorna och gick upp till mitt rum. Jag satte min mobil på laddning fast den hade typ 40%. Jag la mig ner i sängen och Elsa bredvid. Marcus och Martinus fick sitta vid kanten. Jag tror att Marcus är lite avundsjuk haha. Jag satte mig upp och kollade på Marcus och skrattade.

M- Vad?
A- Nä inget.

Han är ju för gullig. Jag log mot honom och han log tillbaka.

E- Förresten hur går det med ert förhållande? haha.
A- Jo det går ju bra.

Alla fyra brast ut i skratt. Elsa är rätt knäpp ibland. Jag fortsatte kolla på honom. Asså han är ju helt perfekt.

Vi hade suttit på mitt rum ett tag och bara pratat. Men vi bestämde att vi skulle gå till parken. På väg ner gick Elsa och Martinus först och jag och Marcus bakom.

-Blev du lite avundsjuk? viskade jag till honom. Han skakade på huvet. Jag vet att han blev lite avundsjuk med nu kan han krama mig hur länge han vill. Jag tog på mina vita nike denna gången. Jag har olika skor nästan varje gång jag ska gå ut. Jag sa till mamma att vi gick till parken. Vi gick ut från huset och jag stängde dörren. Jag och Marcus gick bredvid varandra. Vi flätade ihop våra händer. Han hand var så varm och mysig medans min var typ iskall.

Vi var framme i parken efter typ tio minuter. Elsa och Martinus klickade rätt bra. Dem har pratat själva hela vägen hit. Dem hade varit jätte gulliga om dem blev tillsammans men det ända negativa sen är att hon åker ju tillbaka till Sverige sen. Så det blir ju dåligt för Martinus. Jag drog med Elsa en bit bort från dem andra.

A- Vill du bli tillsammans med Martinus?
E- Ja kanske.
A- Förlåt men jag tycker inte det är en bra idé. Om några veckor åker du tillbaka till Sverige och då kommer säkert båda två må dåligt.
E- Det tänkte jag aldrig på, men jag har ju han som en kompis.

Jag log mot henne och Elsa log tillbaka. Vi gick tillbaka till bänken dem andra satt på. Dem kollade undrande på oss. Jag började skratta och tittade mot Elsa, hon började också skratta. Jag vet inte varför jag skrattade, det kändes bra att skratta.

Mac- Vad skrattar ni åt?
A- Jag vet inte, det bara kändes bra att skratta.

Marcus kollade på mig som om jag var dum i huvudet, han började skratta. Förmodligen för att han tyckte jag var så dum.

-----------------------

Då var kapitel 6 klart. Jag skrev över 1000 ord i detta kapitlet. Vill ni ha såhär långa kapitel eller som dem andra? I dem andra kapitlena är det bara 600 ord. Men förlåt om kapitlet blev tråkigt.
Tack för 80+ läsare på typ en vecka.. Bäste är ni<33

----
Vilka har fått/köpt biljetter till deras konsert i Globen?

Flytta till Norge M.M (Pausad)Där berättelser lever. Upptäck nu