50 - @ FuhrerArmstrong - Lama de argint

201 14 9
                                    

Doamne, ce mi-ai făcut tu mie Hitlerico. Cry. Când am văzut melodia de la media, am simțit brusc o rafală de vânt cum mă izbește (și nu a fost de la ventilatorul ce-mi bate-n mutră) care m-a dus direct în clasa a 7-a, când muream după Tokio Hotel. Și mai era și Ready Set Go, preferata mea. Printre multe alte. Știi ce am făcut juma' de oră? Mi-am lipit nasu' de ventilator și am început să cânt, cu iutubu dat la maxim. Pffff.

Așa. Acum, revenind la cărțulia ta. Nu știu cum se face, dar majoritatea cărților pe care tre să le citesc acum, sunt genuri care mie nu-mi plac. Nu-s deloc fană bătălii-săbii-sf. Bine, mi-a plăcut Arslan Senki, dar ăla-i anime, nu e carte. Și zău că lupta dintre Adel și General a fost super anime-like. Ah, și mâna metalică? Îmi miroase a Fullmetal Alchemist :))

Măi, despre povestea în sine nu prea am ce comenta. Nu prea e genul meu, dar nu pot spune că nu e bine scrisă. Ador felul cum descrii și cum narezi, am impresia că citesc ceva deja publicat, ceva ca lumea. Nu povestioarele astea care parcă aleargă de-amboulea, fără să privească în jur. Ai impresia că o să dai cu fruntea de un stâlp, zău.

Nu-mi place deloc așezarea ta în pagină. Faptul că după dialog, continui imediat cu narațiunea. Eu aș apăsa enter după construcțiile incidente și aș continua de la capăt cu orice altceva mai ai tu de zis. Singurele cărți la care am văzut o astfel de așezare au fost cele pe care le-am citit în engleză. Ei fac așa deoarece folosesc ghilimele și le e mai simplu a delimita o replică de ceva zis de narator. 

Lăsând asta deoparte, lungești mult rău propozițiile și pui virgulă acolo unde ar fi trebuit să fie punct.

ex: „Întrebă un alt câine fără nume, în uniforma plină de apă, era ciudat, dar asta îl făcea mult mai înfiorător decât păruse în lumina plumburie a amiezii."

First of all, punct fupă nume. Ori după nume, ori după apă, în funcție de ce vrei să spui. 

 „Întrebă un alt câine fără nume.

 În uniforma plină de apă era ciudat, dar asta îl făcea mult mai înfiorător decât păruse în lumina plumburie a amiezii ."

Sau

„Întrebă un alt câine fără nume.

Era ciudat în uniforma plină de apă , dar asta îl făcea mult mai înfiorător decât păruse în lumina plumburie a amiezii."

Sau

„Întrebă un alt câine fără nume, în uniforma plină de apă.

Era ciudat, dar asta îl făcea mult mai înfiorător decât păruse în lumina plumburie a amiezii."

Alt exemplu.

ex: „Generalul de Brigadă Iuda, nu era cel mai bine venit dintre superiorii militari, tare ar fi vrut ca în licul lui să fie trimis Rex Severn, tatăl lui trădător."

În primul rând, nu se pune virgulă între subiect și predicat. Deci prima virgulă tre' să dispară. Apoi. După militari ar trebui pus punct și continuat cu literă mare. E o propoziție mult prea lungă iar în citire, pauza cerută acolo e mai lungă decât cea a virgulei. Sau dacă nu vrei punct, poți pune punct și virgulă. Merge și ăla.

Mă rog, mai ai destule astfel de propoziții și chiar cred că ar trebui corectate. 

Altceva n-am văzut, e corect. E o carte bine scrisă și pare să aibă un plot destul de dezvoltat. Gud giab.  ^.^

Wattpad: Critici & Sfaturi [×]Nơi câu chuyện tồn tại. Hãy khám phá bây giờ