Quidditch Tavsiyeleri

62 6 0
                                    

Merhaba Quidditch severler! Hepinizin iyi olduğunuzu ve güzel bir ay geçirdiğinizi umuyorum. Şuan Eylül sayısı için yazdığıma göre baya bir zamandır sizinle beraberiz demektir. Aylardır size okurken eğleneceğinizi ve işinize yarayacağını düşündüğümüz bir şey sunmaya çalışıyoruz. Sonuç olarak geldi Eylül ayı. Eylül ayının aklıma getirdiği iki şey var. 1.si okullar 2.si ise doğum günüm. 27 Eylül doğumlu olduğumdan bu ay bana kesinlikle kutlama ve partiyi çağrıştırıyor ancak çoğunuz için Eylül okul ayı. Ben okuldayken, 3 aylık tatil boyunca "Okul açılsa artık" dediğimi çok net hatırlarım. Tabi okul açılınca da "Tatil olsa da dinlensek" derdim zaman zaman. Okulun bazı acı bazı tatlı yönleri var. Sınavlar, ödevler falan zor tabi.

Ama unutmayın ki okulda Quidditch de var!!! Hangi binanın kupayı alacağı oldukça merak uyandıran bir soru. Binalar arası maçları izlemek de cabası. Gryffindor-Slytherin maçı gibi çekişmeli bir maçı izlemek çok zevkli ve heyecanlı. Olay şu ki her sene takıma yeni birileri geliyor ve bazı eskiler mezun oluyor. Bu da dengelerin değişmesine neden oluyor. Mesela muhteşem bir tutucusu olan Ravenclaw, tutucusunun mezun olmasıyla gol yemeye başlayabilir. Ya da vurucuları yeterli olmayan Hufflepuff yeni bir üye katarak oyunda güçlenebilir. Bu kadar zevkli bir olayı uzaktan izleme yerine içinde olmak yani bir Quidditch takımının parçası olmak isteyebilirsiniz. İşte bu durumda size yardımcı olabilecek bir kaç ipucu vermek istiyorum.

1)Muggle doğumlu olabilir veya Quidditch oynamamış olabilirsiniz

Oops! Bu görüntü içerik kurallarımıza uymuyor. Yayımlamaya devam etmek için görüntüyü kaldırmayı ya da başka bir görüntü yüklemeyi deneyin.

1)Muggle doğumlu olabilir veya Quidditch oynamamış olabilirsiniz. Ancak Hogwarts'da 1. senenizde herkes için yapılan Uçuş derslerine gireceksiniz. Bu süpürgeyle uçmayı öğrenmenizi sağlayacaktır. Bu nedenden dolayı eskiden oynamamıştım şimdi de oynayamam diye düşünmeyin.

2)Kendinizi geliştirmeniz seçilme şansınızı artıracaktır. Kendinizi geliştirmek için boş zamanlarınızda Quidditch çalışabilirsiniz. Okulda boş zamanınız oluyor ve antreman yoksa Quidditch sahası da boştur. Süpürgeniz yoksa bile okul süpürgelerinden birini kullanabilirsiniz. Bu konuda dikkat etmeniz gereken nokta şu, kesinlikle ama kesinlikle derslerde uçmayı tamamiyle ve yeterince öğrenmeden uçmaya kalkışmayın. Bu yaralanmanıza neden olabilir ve oldukça tehlikelidir.

3)Reflekslerinizi geliştirmeniz de Quidditch için önemli

Oops! Bu görüntü içerik kurallarımıza uymuyor. Yayımlamaya devam etmek için görüntüyü kaldırmayı ya da başka bir görüntü yüklemeyi deneyin.

3)Reflekslerinizi geliştirmeniz de Quidditch için önemli. Hangi pozisyonda oynarsanız oynayın hızlı reflekslere sahip olmalısınız. Arkadaşlarınızın size attığı şeyleri tutmaya çalışmak bunun için iyi bir başlangıç olabilir.

4)Aktif ve çevik olmalısınız. Her gün sahada bir tur koşmak bacak kaslarınızı güçlendirir ve nefes kontrolünüze yardımcı olur.

 Her gün sahada bir tur koşmak bacak kaslarınızı güçlendirir ve nefes kontrolünüze yardımcı olur

Oops! Bu görüntü içerik kurallarımıza uymuyor. Yayımlamaya devam etmek için görüntüyü kaldırmayı ya da başka bir görüntü yüklemeyi deneyin.

5)Quidditch oynamaya başladığınızda takım oyunun fazlasıyla önem taşır. Takımda yer almak istiyorsanız işbirliği içerisinde olmalı ve kaybetmeyi de kazanmayı da hazmedebilmelisiniz.

 Takımda yer almak istiyorsanız işbirliği içerisinde olmalı ve kaybetmeyi de kazanmayı da hazmedebilmelisiniz

Oops! Bu görüntü içerik kurallarımıza uymuyor. Yayımlamaya devam etmek için görüntüyü kaldırmayı ya da başka bir görüntü yüklemeyi deneyin.

6)SBD veya FYBS senenizdeyseniz kendinize fazla yüklenmeyin. Bu sınavlar halihazırda sizi yormakta iken bir de sürekli Quidditch çalışmak sizi iyice yoracaktır. Temponuzu düşürerek çalışmaktan arta kalan zamanlarınızda Quidditch oynayabilirsiniz. Biliyorum ben sınav zamanları öğrenci terapisi uzmanı değilim ama arada bir kafanızı dağıtacak bir şeyler yapmanın size faydası olacağına inanıyorum.

7)Seçilemezseniz bile üzülmeyin. Her sene yeniden şansınızı deneyebilirsiniz. Zaten gittikçe kendinizi geliştirmiş olacağınızdan en sonunda takıma girememeniz pek mümkün değil.


Bu yazımda size birkaç tavsiye vermeye çalıştım. Bunlara uymak zorunda değilsiniz tabiki belki de sizin işinize pek yaramazlar ancak ben size yardımcı olabileceğine inandığım için bunu yazdım. Umarım biraz da olsa yardımcı olmuşumdur. Yazıyı okurken içinizden "Lysithea da iyice öğüt veren teyzelere benzedi" diye geçirmiş olabilirsiniz. Fazla öğüt verici olduysa kusura bakmayın. Ayrıca benim yaşlı bir teyze olduğumu falan da düşünmeyin. Daha 22 yaşındayım, Hogwarts'ı bitireli sadece birkaç yıl oldu. Bazı okurlarımızla yaşıt bile olabilirim. Kurduğum bütün bu cümlelerden sonra yazımın sonuna geldim. Sizleri seviyorum ve okuduğunuz için çok teşekkür ederim. Süpürge üzerinde kalın!



WITCH WEEKLY - EYLÜL 2016Hikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin