Geçmişe Yolculuk -Gezenti

295 14 0
                                    

Bu yazıyı Hogwarts'ta eline alanlara güzel bir okul yılı diliyorum. Diğerlerineyse iyi bir ay dileyerek başlıyorum.

Bugün gideceğimiz yer, aynı ülkemiz gibi krallık, aynı zamanda demokratik bir ülke. İspanya Krallığı.

Gerçekten oldukça turistik ve eğlenceli bir ülke. Gitmeden önce araştırma yapmam gerekiyordu, her yer gibi. Ben de birçok yer araştırdım. Ancak hepsini gezmem ve anlatmam mümkün olmadığından, Muggle'ların beğendiği yerleri gezmeye karar verdim.

İspanya'da büyü... bilemiyorum ben çok rastlamadım. Ayrıca büyücülerin olduğu yerlere de rastlamadım. Büyücüler Beauxbatons'ta eğitim görüyor.

Muggle'ların Kültür Mirası dedikleri listeye bakacak olursak birinci sırada İtalya var. Orası hakkında da yazı yazmıştım. Kültür mirası tarihi ve özel yerleri barındıran yerleri içeriyor, İspanya da ikinci sırada.

Şarapları aynı Fransa'daki Bourdeux gibi ünlü, hatta oradan daha da ünlü diyebilirim ama birazdan okuyacağınız ya da çoktan okumuş olduğunuz After Party yazısından neden tadımı yapmadığımı anlayabilirsiniz. Sanırım uzunca bir süre şarap görmek istemiyorum.

İspanya denince akla ilk gelenlerden biri kızgın boğalar. Running of the Bulls Pamplona şehrinde her sene yapılan bir festival.

Muhtemelen size saçma gelecek ama, bir insan ve arkasından koşan boğayla yapılıyormuş. Araştırmalarımdan bunu gördüm, ne yazık ki festival zamanı değildi. Hazirandaymış.

Mart ayındaysa Las Fallas festivali oluyormuş, ben buraya yanlış zamanda mı geldim? Sahillerinin güzel olduğunu duyunca yazın gelmenin güzel olacağını düşündüm ama yılın 300 gününe yakını güneşli geçiyormuş zaten.

Las Fallas, ahşapların yakıldığı, geleneksel bir festival. Yanında havai fişek gösterileri de yapılıyormuş.

La Tomatina ise domates festivali, insanlar domates savaşı yapıyor.

Aslında bakarsanız, üçü de bana çevreci festivaller gibi gelmedi, israf edilen domatesler, kesilen ağaçlara rağmen yakılan ahşaplar ve hapsedilen boğalar.

Hayır, kesinlikle bunu sevmedim.

Pekala, neyi sevdiğime bir göz atalım. Flamenko dansı. Bir zamanlar oldukça heveslenmiştim bu dansa.

Aç bir insan olduğum doğrudur, özellikle deniz ürünlerini de seviyorsanız Paella dünyaca ünlü bir İspanyol yemeğidir

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.

Aç bir insan olduğum doğrudur, özellikle deniz ürünlerini de seviyorsanız Paella dünyaca ünlü bir İspanyol yemeğidir. Paella'yı yiyecekseniz, dünyanın en eski restoranı, İspanya'nın başkenti olan Madrid'de bulunuyor. Restaurante Botin.

 Restaurante Botin

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.
WITCH WEEKLY - EYLÜL 2016Where stories live. Discover now