Bölüm 7

15.7K 541 128
                                    

Kızlar zekasının %20'sini babadan, %80'ini de anneden alır.



Bir okuyucum bana okuduğu araştırdığı hiçbir makalede öyle bir şey yazmadığını belirtmişti. Ben medyada bununla ilgili paylaşılan en güncel yazıyı paylaştım. Bunun yanında bjr sürü makale var, bakabilirsiniz. Bilimsel açıklamasınıda istiyorsanız şöyle:

Zigotun (bebeğin henüz yeni oluşmaya başladığı, yani hücre hali) sentrozom organeli dışında (bu babadan gelir.) Geriye kalan tüm tüm organellerin anneden gelmesidir.

Bunu yazmamın amacı 'bana yazdıkların doğru değil.' Diyenler içindir. Diğer okuyucularımda benzer şeyleri söylemeye başlayınca bunu açıklama gereği duydum. Yani bu örnekti sadece. Bende bilmediğim konuda yorum yapmam. Bana psikoloji ile ilgili bazı mesajlar geliyor. Elbette ki bilemediğim şeyler oluyor. Ama ben illa açıklayacam, biliyorum  diye uğraşmıyorum. Okuyucumun affına sığınıp saygı çerçevesi içinde ona konu hakkında bilgi sahibi olmadığımı, onu yanlış bilgilendirmek, yönlendirmek  istemediğimi söylüyorum. Sizden  ricam bir daha araştırmadan, bilmeden kötü yorum yapmamanız. Eleştiriye açığız, eleştiri saygı çerçevesinde olduğu sürece size durum izah edilebilir. Sadece burada değil hayatınızın her yerinde söylüyorum. Bilmemek ayıp bir şey değil. Bilmediğiniz konuda yorum yapmak sizi ötesinde kötü yerlere götürebilir. Ben bilmediğim konu hakkında tartışacağıma susarım, dinlerim ve bilmediğim konu hakkında bilgi sahibi olmaya bakarım. Her şeyi bilmek zorunda ya da her konuda yorum yapmak zorunda değiliz.

Okuduğunuz için teşekkür ederim. Saygı duyduğunuz içinde tabii.
Hepinize teşekkürler!

Yazarcığınız..


İnsan PsikolojisiHikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin