Capitolul 3

649 68 12
                                    

Ora s-a terminat, cu greu, ce-i drept, dar niciodata nu am mai fost asa bucuroasa sa scap. In multimea de elevi care se inghesuiau sa iasa din clasa, Liza ma incurca mai mult, tinandu-ma strans de umar ca nu cumva sa fug de ea si habar n-am ce explicatii. E abia prima mea zi aici si deja m-am pus prost cu lumea. Ce frumos!

- Harryyy si Haileyyy, stau intr-un copac! Si se puuupa!! Na na na na na! Chitaia Liza langa mine. I-am lipit o mana peste gura ca sa taca, dar mi-am luat-o inapoi cand si-a deschis gura. Stiam ce urma sa faca si era de-a dreptul scarbos. Abia o cunosteam pe tipa, cine stie ce boli putea avea.

- Taci! I-am replicat dur. Tonul meu parea sa nu o fi afectat cu nimic, deoarece inca isi mentinea ranjetul ala enervant pe fata si zburda ca un mielusel pe langa mine.

Mi-am deschis dulapul si am luat orarul din colt ca sa vad ce mai urmeaza. Era pauza mare, iar eu eram lihnita. Nici nu mancasem bine dimineata, simteam ca puteam sa ma imprastii pe jos in orice moment.

- Unde e cantina? Am intrebat-o pe Liza, incercand, de asemenea, sa-i scot noua obsesie cu mine si cu baiatul ala din cap.

- Deja ti-e foame? Dar ai un corp asa de fain! Nu te inteleg!

- Da, da... Cantina?

- Mhm, hai cu mine. Oricum si mie imi era pofta de ceva. Isi dadu-se ochii peste cap si ma trase de brat in directia opusa din care venisem. Inainte sa ne departam de dulapuri m-am intins sa inchid rapid dulapul. La naiba si cu fata asta. E prea directa!

Dupa cateva viraje pe holurile intortocheate si aproape goale ale liceului am ajuns si la sala de mese, unde se aflau aproape toti elevii. Nu vedeam nici o masa goala la care sa stam, dar se pare ca Liza avea alte planuri, caci ma trase pe undeva pe langa perete pana la o masa la care mai statea o fata bruneta si 3 baieti, 2 albi si unul negru.

- Hei, copiii! Ea e Hailey! Hailey, ei sunt Dave, Aiden, Chad si Kyla! Adauga indicand pe rand catre ceilalti 4. Le-am facut timida din mana, iar ei mi-au zambit. Ne-am asezat la masa lor, de unde puteam privi toata cantina.

- Nu creed! Tu esti tipa aia care i-a pus capac lui Monique! Rase unul dintre ei, cred ca Dave era numele lui?

- Ce..

- Vreau sa-ti zic ca ai fost penala! Jur, iti admir curajul. Adauga el intr-un zambet. I-am zambit si eu fortat, nestiind ce sa zic in schimb.

Am examinat intreaga sala, de la un capat la celalalt, in cautarea mancarii. I-am observat pe 3 dintre baietii din gasca fetei aceleia, Monique, vorbind la o masa din centru. Mi-am luat rapid privirea de pe ei si m-am ridicat ca sa merg sa-mi iau ceva mancare.

- Liza, vii? Am intrebat-o de sus.

- Vin imediat, ia-o inainte, a zis, iar eu m-am intors pe calcaie, departandu-ma de masa lor.

Am apucat una dintre tavile rosii asezate una peste alta la inceputul randului si am asteptat sa inaintez ca sa pot vorbi cu doamnele ce ne serveau. In tot acest timp am observat mai multi elevi privindu-ma. Se pare ca s-a dus vorba repede despre ce s-a intamplat pauza trecuta. Poate ma cred deja da-ta dracului ca, vai, m-am pus cu ea. Par mica si sensibila, dar daca ma calci pe nervi, exista o posibilitate destul de mare sa ti-o iei. Tot trebuia cineva sa faca asta la un moment dat, nu?

- Cu ce te pot servi, scumpo? Imi zambi o doamna draguta. Avea peste 45 de ani, sigur, era plinuta si purta o boneta transparenta pe cap. Am aruncat repede o privire peste ce aveam la dispozitie si am optat pentru niste macaroane cu branza si o briosa cu ciocolata. Dupa ce am platit pranzul am facut cale intoarsa la masa unde se aflau ceilalti.

- Unde e Liza? Am intrebat asezandu-ma langa bruneta, vazand ca nu mai era la masa. Aceasta mi-a indicat catre coada grupului, iar Liza astepta printre elevi, facandu-ne din mana, cand a vazut ca ne uitam la ea. Prea entuziasmata fata asta...

Jaful Perfect [H.S.]Where stories live. Discover now