5. fejezet ~ Kollegina

335 23 0
                                    

Cristiano Ronaldo

15. Szeptember; Madrid, Spanyolország

Késve érkezem meg edzésre, futólépésben szelem át a folyósokat, remélve, hogy Rafael még nincs kint a gyepen. Mellettem szintén késésben lévő barátom, Sergio. Egyszerre lépünk be az öltözőbe, ahol hatalmas jókedv fogad minket, mire nekem is mosolyra húzódik a szám. Gareth és Marcelo szörnyen komolyan magyaráz éppen valamit, amin a többiek jókat derülnek egy emberként.

- Na, mi van?- Kérdez rá Ramos a hatalmas vidámság okára.

- Tegnap egy pici, szőke nő szórakozott velük- mutat rá Gareth, Marcelo, Pepe, Jesé, Keylor ötösre a francia Karim.

Sese értetlen fejet vág, ezzel egyértelműen mindenkinek tudtára hozva, hogy fogalma sincsen a dologról. Karim hangosan felsóhajt a spanyol védő értetlenségében. Megszokhatta volna már.

- Éppen mentek Garethhez, amikor az a csaj ott volt, Marcelo leszólította, de a lányt nem érdekelte, aztán bementek mellé a liftbe ahol a csaj nem volt hajlandó megszólalni egy nyelven sem, csak valami kínaiul dumált. Aztán Bale lábára rálépett a tűsarkújában, majd kiröhögte őket és lelépett.- Foglalja össze röviden a csatár.

A védőből azonnal kitör a röhögés, amire már a többiek is újrakezdik. Kínomban már én is elnevetem magamat. A hetes számmal ellátott helyemre dobálom a cuccaim, és villám sebességgel öltözöm át. Már mindannyian készen vagyunk, csupán Ramos nem bír magával és így az öltözés is nehezebben megy neki. Mikor végre sikerül neki mindannyian együtt indulunk el a pályára, legalább csoportos leszúrásban lesz részük.

- Még ma érjetek ide, ha kérhetem!- Üvölti el magát edzőnk, amikor kilépünk a fűre.

Sietve szeljük át a pályát egészen Benítezig, aki lemondóan sóhajt. Kérdőn fürkész minket, várva a késés okára való magyarázatunkat, amit ezúttal a göndör Marcelo meséli el neki. Fejét csóválva mosolyogtatja meg a sztori. Ez a lány biztos nem tud róla, hogy kikkel találkozott.

- Ez ilyen késős nap úgy tűnik- tesz egy megjegyzés, mire elmosolyodunk- ma érkezik az egyik új kollegina is, aki szintén késik- tekint órájára.

- Lány?- Kérdez rá egyből a hátvéd.

Egy aprót bólint a vezetőedző, majd kiadja számunkra a feladatot.

Csendben futjuk a köröket, mikor egy sípszót hallunk és egyből a hangirányába indulunk meg. Egy szőke, hullámos hajú nő áll trénerünk mellett. Bordó szoknyában, bordó tűsarkújával fúr lukakat a drága pázsitba. Ahogyan egyre közelebb érünk hozzájuk eszembe jut az új ember láttán a kapus Keylorék sztorija. Kénytelenül egy vigyor csúszik arcomra belegondolva, hogy ezzel a lánnyal találkoztak tegnap. Macelora nézek, aki felettébb gyanúsan méregeti őt.

Bemutatkozik és mond magáról még pár dolgot, valamint válaszol pár kérdésre. Mire nekem is kedvem támad kérdezni tőle.

- Te, ott feketében- fordul felém.

- Na, jó, te nem tudod, ki vagyok?- Nevetek fel hitetlenkedve.

- Nem, honnan tudnám?- Vágja rá hidegvérűen.

- Cristiano Ronaldo, Gyönyörűm. Hány éves vagy?

- Huszonhárom.

Aprót bólintok, majd elkezdem fürkészni a nőt, de a bongyor fiú közbevág.

- Vedd le a napszemüveged!- Szól hozzá ellentmondást nem tűrően.

Kate titokzatosan kezd mosolyogni és eleget tesz a kérésnek.

HappenedWhere stories live. Discover now