LIFE ENDING

191 12 2
                                    

Author's P.O.V

Svi su se okupili. Čekaju. No on ne može da skupi snage da kaže par riječi. Prosto je sve suvišno da sada kaže. Cijeli svijet se srušio. Vadi papir iz džepa te nekako thio progovori:

''Moja Emy...svi vi ste došli ovdje...ma jebeš ovaj govor! Zašto da ovo čitam kada nijedna riječ nije istinita.''-pogleda u menadžere te nastavi:''Zaista me boli briga da li ću dobiti otkaz. zapravo dajem otkaz sada. Dosta mi je! Morate se i u ovo miješati?''

Obriše dvije suze te pogleda u malu Emily. Malena i ne zna što se događa. Anastasya joj pokušava skrenuti misli na svaki mogući način sa svih događanja.

''Moja Emy je nešto najljepše što mi se moglo dogoditi i zahvalan sam Bogu na tome što me izabra da ja budem dio njeno života, a ona dio mog.Koncert na kome smo se upoznali je uništen. Zapravno ona ga je uništila,ali da nije ne bi ju upoznao. Nekako mi se počela sviđati još od onda kada sam ju odveo u bolnicu i nakon 7 dana u istoj prostoriji provedenih sa njom mi je dalo do znanja da je ona zapravo veoma vrijedna. Svaki put kada smo bili u svađi poželio bih da se što prije pomirimo jer bi mi bilo krivo kada je povrijeđena ,posebno od strane mene.Jednom si zbog mene zamalo umrla. Nadao sam se da ću i ovaj put moći reći da je zamalo,ali nije. Da sam ti samo rekao sve sada bi i dalje bila živa.Sve mislim da će svakog trenutka ustati i reći da si se vratila, da nisi umrla i da ćeš me zagrliti.S tobom sam se sjećao kao da sam na vrhu svijeta,a sada kao da sam na dnu dna.Trebao sam ti sve reći. Molio sam te da ustaneš. Molio sam te da ostaneš sa nama, da budeš jaka. Ako ne zbog mene barem zbog Emily. Zbog Edwarda. Nisam mogao da vjerujem kada sam čuo da se rodio mali Edward. Ni za njega mi nisi htjela reći. Uvijek si htjela da sve bude iznenađenje.''

Flashback

Operacija traje već duga dva sata. 

Harry,Anne,Niall,Liam,Louis,Perrie,Zayn,Gemma, svi su bili u čekaonici.

Harry nije mogao da dođe do sebe,a Perrie se tek vratila sa infuzije jer se bila onesvijestila.

Ugledavši doktora kako izlazi svi u jednom glasu pitaju isto pitanje: ''Kako je?''

''Nažalost nismo mogli sanirai pneumotoraks. Drugi metak je oštetio uterus i ureter te smo bebu morali izvaditi i postaviti je staviti u inkubator gdje će morati biti još najmanje tri mjeseca.''

''Beba?''-svi su bili zbunjeni. Svi osim Harryja.

Maleni petomjesečni dječak je odvojen od majke.

''Harry znao si za ovo?''-pita ga Gemma no odahne glavom u znaku da nije imao pojma, ali nije odavao ni znaka sreče što je po drugi put postao otac

Hoppla! Dieses Bild entspricht nicht unseren inhaltlichen Richtlinien. Um mit dem Veröffentlichen fortfahren zu können, entferne es bitte oder lade ein anderes Bild hoch.

''Harry znao si za ovo?''-pita ga Gemma no odahne glavom u znaku da nije imao pojma, ali nije odavao ni znaka sreče što je po drugi put postao otac.

''Ona...kako je?''-doktor je gledao u njega , a on u doktora.

Znao je. Znao je da je više nema. Da je gotovo. Bez ijedne riječi iz dva smaragdno zelena oka spuste se dvije tople suze niz lice mladog momka.Izgubio je nešto najvrednije što je imao.

Izgubio je svoju Emy. Njegove ludače,budale,pametnice,curice,dušice više nema.

Znao je da je sve gotovo. Mislio je da sve ovo potrajati,ali nije.

End of Flashback

Suze,tamno nebo,tamna odjeća. Sve se sklopilo

Harry se nije mogao suzdržati da ne zaplače tokom njegovih ''par riječi'':

''Ništa od ovoga se nije trebalo desiti. Trebali smo se vjenčati i pobjeći bez da iko zna.Trebao sam da se vjenčam s tobom i trebalo je da ti budeš moja žena. Emy Styles.

Trebalo je da kreneš na svoju turneju.Htjeli smo snimiti naš zajednični album i ti si htjela da proširiš svoju kolekciju mikrofona.

Trebao sam biti bolji. Bolji otac,sin,dečko,budući muž,ali nisam. Sve sam iznevjerio,a tebe najviše. Gledam u kovček i molim se da se otvori i da si živa, ali svake sekunde se to ruši  svatim da nisi e se sve više i više raspadam. Trebao sam bi otac tvoje djece. Otac male Emily i Edwarda.

Želim da se probudiš jer sve je bilo savršeno. Zašto se ovo moralo desiti. Ovo je trebalo da bude zabavno,ti si trebala da budeš ona prava,možda smo sve uradili pogrešno?''



                                        BIRTH           FOOD           SLEEP           LOVE           DEATH

                                                                              THE END 

Our Story /COMPLETED\Wo Geschichten leben. Entdecke jetzt