Aurelion Sol

102 5 6
                                    

Aurelion Sol kedysi zapĺňal obrovskú kozmickú prázdnotu obdivuhodnými nebeskými telesami, ktoré sám stvoril. Teraz je však nútený svoju moc používať podľa rozkazov vesmírnej ríše, ktorá ho svojimi intrigami uvrhla do poddanstva. Aurelion Sol je pripravený získať späť svoju slobodu, aj keby to znamenalo z neba strhnúť aj tú poslednú hviezdu. Jediné, po čom túži, je vrátiť sa späť na nebesia a vytvárať nové hviezdy. 

Prelet kométy je často predzvesťou času zvratov a nepokoja. Nejedna ríša rozkvitla pod ochranou týchto nebeských poslov a nespočetne civilizácií v ich žiare padlo. Dokonca aj samotné hviezdy môžu predsa spadnúť z neba. Tak sa to aspoň rozpráva v príbehoch. Za všetkými tými legendami sa však skrýva oveľa viac - žiara kométy halí do svojho rúcha vesmírne stvorenia nepredstaviteľnej sily. 

Toto stvorenie, ktorému dnes hovoríme Aurelion Sol, bolo starobylé už v čase, keď sa prvé trosky mŕtvych hviezd zhlukli, aby sa z nich neskôr stali planéty. Bol zrodený z prvého výdychu samotného stvorenia a jeho poslaním sa stalo blúdiť rozľahlou prázdnotou a zapĺňať ju divmi z mihotajúceho sa svetla. Privádzať k životu nekonečnú vesmírnu šírku ktorá ho napĺňala radosťou a pýchou.

Nebeský drak je cudzokrajným tvorom, a ako taký sa Aurelion Sol len zriedkakedy stretol so stvorením sebe rovným. Ako sa začali vo vesmíre objavovať nové formy života, mnohé z primitívnych národov hľadeli na jeho nebeské dielo s údivom. Ten pohľad im bral dych. Drakovi taká pozornosť lichotila, a preto sa po čase začal zaujímať o tvoriace sa civilizácie, ktoré svoju filozofiu zamerali na pátranie po pôvode jeho hviezd. 

Túžil po hlbšom spojení s jednou z mála rás, ktorú považoval za hodnú jeho pozornosti. A tak si vesmírny drak, zvolil to najctižiadostivejšie plemeno zo všetkých, ktoré by poctil svojou prítomnosťou. Tých pár vyvolených bolo pripravených odhaliť tajomstvá vesmíru, a aj bez jeho pomoci sa im podarilo dostať sa mimo svoju domovskú planétu. Bolo zložené mnoho veršov o tom pamätnom dni, keď Stvoriteľ hviezd zostúpil na maličký svet a vyjavil svoju existenciu Targoňanom. Na nebi sa strhla nevídaná hviezdna búrka - oblohu pohltil hviezdny oheň. Ten pohľad bol rovnako tak prekrásny ako strašný. Kozmické divy sa hemžili a ligotali po celom tele toho stvorenia. Nové hviezdy sa rozžiarili jasným svetlom a súhvezdia sa preskupovali podľa toho ako chcel. Nemý údiv nad jeho žiarivou mocou viedol Targoňanov k tomu, aby Aurelion Sola odmenili darom, ktorý by predstavoval ich posvätnú úctu. Preto mu darovali skvostnú korunu posadenú hviezdnymi drahokamami a Aurelion Sol si ju hneď nasadil. Po nejakom čase sa už znudený Aurelion Sol rozhodol vrátiť späť k svojej práci do úrodnej prázdnoty vesmíru. Ale čím viac sa vzďaľoval od toho malého sveta, tým silnejšie cítil, ako čosi zviera jeho samotnú podstatu. Niečo, čo ho ťahá zo súčasnej cesty a zvádza ho inam! Počul hlasy - krik, rozkazy. To všetko naprieč rozľahlým vesmírom. Ukázalo sa, že koruna, ktorú dostal, nie je vlastne žiadnym darom.

Nahnevaný bojoval s týmito cudzími nutkaniami a snažil sa svoje putá pretrhnúť silou. Čoskoro však zistil, že každý útok na jeho nových pánov, zmizne jedna z jeho hviezd naveky z oblohy. Mocná mágia teraz viazala Aurelion Sola a nútila ho používať svoju moc výhradne v prospech Targonanov. Bojoval s obrnenými šelmami, ktoré trhali na kusy samotné vlákna vesmíru. Stretol sa s inými kozmickými stvoreniami - niektoré z nich poznal už od počiatku vekov. Po celé tisícročia bojoval vo vojnách vedených Targonanmi a drvil všetok odpor, čím Targonanom pomohol vybudovať ríšu za hranicami vlastného sveta. Všetky tie úlohy boli mrhaním jeho veľkolepého talentu. Bol to predsa on, kto prebudil svetlo vo vesmíre! Prečo by sa mal podvoliť tým nižším bytostiam?

Ako jeho staré úspechy pomaly mizli z neudržiavaných nebies, Aurelion Sol sa už zmieril s tým, že si už nikdy nebude môcť vychutnať hrejivé teplo novo zapálenej hviezdy. A potom to pocítil - jeho nedobrovoľný pakt oslabol. Hlasy z koruny sa ozývali čoraz menej; dohadovali sa medzi sebou, zatiaľ čo iné vytrvalo mlčali. Neznáma katastrofa, ktorú nedokázal predvídať, pošpinila tých, ktorí draka spútali. Neboli jednotní a ich pozornosť sa zatúlala inam. Do jeho sŕdc sa vkradla nádej.

Hnaný vábivou šancou na blížiacu sa slobodu, prichádza Aurelion Sol na svet, kde to všetko začalo: na Runeterra. Bude to práve tu, kde sa šťastena konečne obráti v jeho prospech. Civilizácie naprieč galaxiami budú svedkami jeho vzbury a opäť uvidia jeho silu. Všetci spoznajú, aký osud čaká tých, kto sa pokúsi zmocniť sily vesmírneho draka.

"Padni na kolená. Uctievaj ma. Pros. Sú to všetko prijateľné reakcie. " - Aurelion Sol

 " - Aurelion Sol

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.
You've reached the end of published parts.

⏰ Last updated: Feb 02, 2017 ⏰

Add this story to your Library to get notified about new parts!

League of Legends StoriesWhere stories live. Discover now