Alistar

80 7 3
                                    

Alistar je najmocnejší bojovník, aký kedy žil medzi Minotaurami, obývajúcimi Great Barrier (Veľkú bariéru). Celý svoj život zasvätil ochrane svojho ľudu pred všetkým nebezpečím, ktoré na Valorane číhalo. To však fungovalo až do dňa, keď dorazila Noxianská armáda. Vtedy sa Kerinovi Darkwillovi, najmladšiemu synovi generála Borama Darkwilla a veliteľovi noxianskej výpravy, podarilo mocného Minotaura z dediny vylákať. Keď sa konečne vrátil, našiel svoj domov v troskách. Celá jeho rodina bola mŕtva. Rozzúrený Alistar bezhlavo zaútočil na celý elitný regiment. Vojaci umierali po stovkách. Zastavil ho až zásah tých najskúsenejších noxianských Summonerov. Tí ho priviedli v reťaziach do Noxusu, kde strávil niekoľko rokov ako gladiátor v aréne. Jeho život sa zmenil v nekonečný boj, ktorého cieľom bolo vyrazenie bohatých vodcov mesta.

Alistarova duša, kedysi plná ideálov a súcitu, to skoro neprežila. Pred šialenstvom ho zachránila Ayelia, mladá slúžka, ktorá sa s ním spriatelila a ktorá mu nakoniec pomohla aj utiecť. Oslobodený Alistar vstúpil do novo sformované League of Legends a stal sa jedným z jej šampiónov. Pri tom dúfa, že jedného dňa sa mu podarí pomstiť sa Noxusu a nájsť dievča, ktorá mu opäť dala nádej. Mocný Minotaur najskôr odmietal slávu, ktorú si ako úspešný šampión vydobyl, ale po čase zistil, akú moc v sebe ukrýva. A tak sa z neho stal hovorca a zástupca všetkých, ktorých kedy Noxus a jeho vláda poškodili. Tiež s obľubou informuje verejnosť o veciach, ktoré by noxianská armáda radšej zatajila - vďaka čomu ho noxianská šľachta z duše neznáša. Okrem toho sa venuje aj charitatívnej činnosti. Alistar už dostal celý rad ocenení za svoju ľudskosť a dobročinnosť. Tie sú pritom pravým opakom skazy a ničenia, ktoré okolo seba rozsieva na poliach League of Legends.

"Ak chcete uspieť ako Summoner a ak nie ste úplný vôl, radšej by ste mali byť s Alistarom zadobre."

"

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.
League of Legends StoriesWhere stories live. Discover now