Ashe

86 4 4
                                    

S každým šípom, ktorý vystrelí zo svojho ľadom začarovaného luku, Ashe poukazuje, že je naozaj majsterkou lukostrelby. Dôkladne si vyberie cieľ, počká na správny okamih a potom silno a presne vystrelí. Rovnakým spôsobom a rovnako sústredene sleduje aj cieľ zjednotiť kmene Fleljordu a spojiť ich v jediný mocný národ.

Ako dieťa bola Ashe vždycky rojkom (dreamer). Obdivovala obrovské opustené pevnosti svojich predkov a strávila hodiny pri ohni počúvaním príbehov o slávnych šampiónoch Freljordu. Najviac ale milovala legendu o Avarose, preslávenej kráľovne kedysi jednotného a veľkolepého Freljordu. Hoci jej matka ju za také bláznovstvo karhala, Ashe prisahala, že sa jedného dňa pripojí k rozdrobeným a bojachtivým kmeňom z tundry. V hĺbke srdca cítila, že ak sa jej ľud znovu zjednotí a bude bojovať bok po boku, opäť dosiahnu dávnej veľkosti.

Keď bolo Ashe ešte len pätnásť, prišla jej matka o život počas lúpežného prepadnutia, v ktorého čele sama stála. Ashe sa náhle ocitla v úlohe kmeňovej náčelníčky. Hoci to pre ňu nebolo ľahké, rozhodla sa ísť za svojím detským snom namiesto za pomstou, po ktorej túžila. Tvrdohlavo odmietala požiadavky svojho kmeňa na odvetu a tvrdila, že prišiel čas odložiť krvnej pomsty bokom a vyjednať trvalý mier. Niektorí z jej bojovníkov spochybňovali jej schopnosť vládnuť a čoskoro pripravili zradné sprisahanie, ktoré malo mladú vodkyňu pripraviť o život.

Vrahovia udreli, keď Ashe ako obvykle vyrazila na lov. Ich plán však narušil varovný krik veľkého jastraba. Ashe sa obzrela a zbadala, ako sa k nej jej súkmeňovci blížia s vytasenými mečmi. Boli v presile a ďaleko silnejší, a tak Ashe celé hodiny utekala. Nakoniec sa ocitla bezbranná hlboko v neznámom území; o svoju zbraň prišla pri úteku. Keď začula ďalšie zavolanie jastraba, vložila v to podivné stvorenie svoju vieru a nasledovala ho až na lesnú čistinu. Tam našla vtáka sediaceho na hromade kameňov - prastaré freljordské pohrebné mohyle. Vták na ňu pozrel, potom zakričal a odletel. Keď Ashe zvoľna kráčala k mohyle, cítila, ako jej dych vo vzduchu mrzne a neprirodzený chlad jej preniká až do špiku kostí. Kameň na vrchole mohyly bol označený jedinou runou: Avarosa.

V tú chvíľu sa na čistinu prirútili vrahovia. Ashe zdvihla na obranu runový kameň z mohyly. A zbadala, čo sa skrýva pod ním: zdobený luk vyrytý z kusu ľadu. Chopila sa ho. Potom vykríkla bolesťou, keď sa jej okolo prstov zovrela námraza. Napriek tomu luk z miesta jeho dlhého odpočinku zdvihla. Z čarovnej zbrane prúdil do Ashe chlad a prebúdzal nesmiernu silu, ktorá v nej doteraz len spala.

Ashe sa obrátila čelom k svojim vrahom. Natiahla luk a inštinkt jej napovedal, aby vôľou stvorila ľadové šípy z chladného, ​​iskrivého vzduchu. Jedinou mrazivú streľbou celú vzburu ukončila. Opatrne kameň do mohyly vrátila, poďakovala Avarose za jej dar a vrátila sa domov. Ashin kmeň si legendárnu zbraň v ruke svojej lukostrelkyňe vyložil ako požehnanie od samotnej pradávnej kráľovne Freljordu.
S Avarosiným lukom a s víziou mierového zjednotenia začal Ashin kmeň rýchlo prekvitať a čoskoro bol najväčším v celom Freljordu. Teraz je známy ako kmeň Avarosanou a je pevne presvedčený, že zjednotený Freljord sa znova stane veľkým národom.


"Jeden kmeň, jeden národ, jeden Freljord." - Ashe

" - Ashe

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.



League of Legends StoriesWhere stories live. Discover now