Capitolul 6

7.4K 393 15
                                    

Emily o privea pe Sara extaziata. De cand auzi ca Max va veni sa ii cunoască familia era toată numai un zambet. Era sigură ca Max e o alegerea buna pentru sora sa. Iar Sara ii anunța pe toți despre logodnicul si urmatoarea nunta care va avea loc. Pentru inceput toți au fost șocați, insa s-au acomodat repede la veste. Ian era fericit pentru ea. Fiindcă pentru un tata contează numai fericirea fiicei lui. Cris era si el un pic șocat de rapiditatea cu care avansau lucrurile, insa nu putea spune ca nu se bucura pentru Sara, fiindcă ar minți. Desi fata nu era sora lui naturală ținea mult la ea. Iar spre uimirea tuturor cea mai fericita fu Olivia. Nu pentru ca ea isi găsi un soț ci fiindcă va scăpa de ea. De mic copil o ura, iar faptul ca ea va pleca ii ridica enorm dispoziția. Nimeni nestiind care e adevăratul motiv pentru care se casatorea.
Sara se pregătea sa plece. Stia ca Max o aștepta. Cand ieși din casa il zări nu departe de casa. Bărbatul ii facu semn sa intre in mașină si au pornit spre apartamentul lui. In drum spre el o liniște densa se așternut. Nimeni nu scoase nici un cuvant pe tot parcursul drumului. Desi ambii au fi avut atatea de vorbit. Cand au intrat in apartament un miros familiar ii inunda nările fetei. Era parfumul specific pe care il avea Max. Un parfum care o făcea sa isi piardă mințile atunci cand il simte. Se așeza confortabila pe una dintre canapele si il privi pe Max care se aseaza lângă ea. Fata isi ridica privirea si il vazu cum o privește bland si o urma de iubire i se putea distinge in ochi. Apoi vorbi:
-Sara, ce s-a întâmplat? Ce vrei sa imi spui?
-Pai Ian si Olivia nu sunt părinții mei adevărați. Sunt părinții mei adoptivi.
Nici in ruptul capului Max nu si-ar fi inchipuit asa ceva. Vedea durerea si tristetea pe chipul ei. Iar mici lacrimi erau gata sa cada. Asa ca o lua in brate si ii săruta creștetul capului. Acum stiindui micul secret putea spune ca a inceput sa țină la ea mai mult. Ii mangaie fata si ii zambi. Un zambet ii contura si fetei fata. Se simțea bine alături de el. Max se ridica si ii spuse.
-Eu merg sa ma schimb si apoi mergem la mall sa luăm niște cadouri familiei tale apoi putem pleca ca sa ii cunosc.
-Max, nu trebuie sa te deranjezi cu niște cadouri.
-Ba da, trebuie sa le mulțumesc ca te-au crescut, iar acum mi te incredinteaza. Asa ca asteapta-ma un pic.
Max pleca sa se schimbe, in timp ce Sara început sa zambeasca. Desi in prima zi el ii facu o impresie rea, acum credea ca el chiar incepu sa țină la ea. Si spera ca totul sa iasă bine in acea căsătorie. Max se intoarse destul de repede. Cand fata se intoarse sa il privească rămase un pic uimita. Max arata extrem de bine.
-Ce e? Nu îți place?
-Nu, ești frumos.
Bărbatul ii zambi sarmant si ii intinse mana ca sa se ridice. O ajuta sa urce in mașină, iar ea ii accepta bucuroasa ajutorul. Cand mașină porni isi aduse aminte de cea de-a doua condiție pusă de ea. Asa ca hotărî ca ar fi bine sa il intrebe pe Max despre asta.
-Am o intebare, ai vorbit cu Darren despre Emily?
Max inghitin in sec. Stia ca fratele sau si-a făcut o iubită. Insa nu dorea ca si Sara sa afle despre asta. Fiindcă astfel căsătoria lor cădea. Asa ca hotărî sa mintă.
-Am vorbit. A spus ca ii place de Emily si ca va vorbi cu ea cat de curand.
Un zambet isi facu apariția pe fata fetei. Nici nu observa cand au ajuns in fata mallului. Cand au intrat au fost uimiți de aglomeratia care era acolo. Asa ca bărbatul o apuca strans de mana.
-Sa nu imi dai drumul. Nu vreau sa te pierd pe aici. Acum hai sa căutăm un cadou pentru tatăl tău. Ce ii place?
-Cărțile. E scriitor.
-Serios? Atunci știu ce ar trebui sa ii cumpăr.
Bărbatul o trase după el intr-un magazin de cărți destul de mare. De mic era pasionat de cărți asa ca ii cumpăra batranului una dintre cărțile sale preferate "Speranta moare ultima". Spera ca gusturile sale sa ii placa si bărbatului. După ce au ieșit Max o intreba din nou:
-Ca sa nu o mai lungim, imi poți spune cine si ce prefera, iar apoi eu voi alege, da?
-Bine, Cris prefera fotbalul, Emily si matusa ceva din bijuterii.
Max ii zambi si o lua cu el dintr-un magazin de sport. Privea atent tot ce e in jurul lui. Începu sa caute o minge de fotbal originală. Cand o găsi nici nu  mai statu pe ganduri si o cumpăra neobservand ca Sara disparu de lângă el. Fata începu sa se sperie. Asa ca se apropie de niște bărbați.
-Ma scuzați, m-am cam pierdut si caut magazinul de sport.
Un zambet infricosator se așternu pe fetele lor. Sara observa asa ca dori sa se dea mai in spate insa cu prinsă de o mana rece.
-Te-ai pierdut, papusa? Ce păcat. Insa lăsa te ajutam noi.
Cei trei au dus-o spre o mașină. Lacrimile au inceput sa ii brăzdeze chipul. Isi dorea mai mult ca orice ca cineva sa o salveze. Pe cand bărbații se amuzau copios pe baza lacrimilor ei. Brusc rasul li se opri, iar brațul ii fu eliberat. Bărbații aveau niște priviri speriate. Cand intoarse capul il vazu pe Max alături de doi polițiști.
-Domnule Reed, ne ocupam noi de aici.
-Mulțumesc.
Max o lua de acolo si o duse in mașină. Apoi o lua strans in brațe.
Fata ii răspunse încă temătoare la imbratisare. Frica încă nu ii trecu. Se desprinse din imbratisare si ii lua fata in maini. Ii șterse lacrimile care ii curgeau si o mangaie linistitor pe spinare. Apoi ii privi chipul care i se mai relaxa un pic. Insa ochii i-au rămas blocați la buzele ei. Dorea atat de mult sa o sarute, iar Sara il observa. Fata avea aceleași dorințe. Dorea sa il sărute si ea. Desi era pentru prima oară se apropie de el si ii plasa un sărut pe buze.
Max insa transfotmand-ul in unul pasional. Isi pierdut mințile cand ii simți gustul buzelor. Era amețitor. Fata de asemenea era in culmea fericirii. Mai ales ca isi dorea de ceva timp sa il sărute. După ce s-au desprins Sara ii zambi, iar el ii mangaie ușor obrazul. O mai privi pret de cateva secunde ca mai apoi sa vorbească:
-Ar trebui sa mergem si după celelalte cadouri. Nu trebuie sa îți facem familia sa aștepte.
Sara încuviința si pornira spe un magazin de bijuterii, unde Sara si Max le-au ales Oliviei si lui Emily cate ceva. Bărbatul nu isi scăpa iubită nici măcar o secunda din ochi. Nu mai dorea sa o piardă. Pierderea ei ar insemna chinul lui. Asa ca după ce au cumpărat tot ce au avut nevoie s-au pornit spre casa părinților Sarei.
Max era stresat. Nu stia cu părinții ei vor reacționa cand il vor vedea. Spera doar ca ei sa nu aibă o părere greșită despre el. Mai ales Cris, care era cauza problemelor. Cand parca, Sara ii observa ingrijorarea de pe chip. Asa ca ii stranse mana în a ei si ii șopti:
-Totul va fi bine. Te vor adora.
El ii zambi si ii săruta fruntea. Ii murmura un "mulțumesc" si ieșiră din mașină. Fata nu ii dadu drumul la mana nici măcar un moment. Au intrat siguri pe ei in casa, unde familia Sarei deja ii așteptau. Cand i-au văzut timpul paru ca se opri in loc. Emoțiile in el creșteau. Insa cand auzi glasul bland al lui Ian emoțiile i s-au evaporat cu desăvârșire.
-Buna copii, ce stați acolo. Veniți si luați loc. Apropo eu sunt Ian, ea e Olivia soția mea, Emily sora Sarei si Cris e fratele ei.
Max se saluta cu toți, iar apoi isi aminti de cadouri.
-Apropo am luat cate ceva pentru voi. Nu e cine știe ce, insa sper sa va placa.
-Nu trebuia...
-Insist. Din cate am auzit scrieți cărți, asa ca v-am luat una, sper sa va placa domnule Moore.
-Te rog, spune-mi Ian. Si apropo cartea e foarte buna. Luand in considerare ca e scrisă de mine.
In acel moment Max claca. Nu avea idee ca el e cel care scrise cartea. Fara sa isi dea seama ii lua cartea si citi numele autorului, "Ian Moore". Atunci isi dadu o palma mintală. Se facu de ras in fata viitorului sau socru.
-Imi pare rău, nu am știut. Eu...
- Nu-i nimic. Ma bucur ca îți place ceea ce scriu eu.
Max zambi fericit, iar Sara il observa cum se relaxează in compania familiei ei. Asta o bucura enorm. Asa ca barbatul se apropie de Cris care il privea cu o anumită retragere, iar Max vorbi intinzandui mingea.
-E pentru tine. Știu ca ești pasionat de fotbal.
-Mulțumesc.
Emily si Olivia insa il priveau emoționate. Isi asteptau si ele cadourile. Atunci el le inmana cate o cutie ce conținea un lantisor subțire de argint ce conținea initialele lor. Atunci Emily il imbratisare, iar el ii raspunse.
Toți au inceput sa zambeasca, iar Max început sa se simtă din ce in ce mai bine. Acum i se părea ca Sara avea cea mai de treaba familie. După ce au mai stat la discuții, au aflat ca Max isi conduce propria firma, ceea ce ia facut pe toți sa il admire si mai mult. Iar acum Ian era sigur ca fata lui era pe maini bune. Se facut o ora tarzie, iar bărbatul trebui sa plece. Isi lua la revedere de la toti, iar Sara ieși sa il petreacă. Acesta o privi si ii zambi.
-Ai o familie foarte de treaba. Si imi pare rău de faza cu cartea si ce din mall, dacă eram mai atent...
-Shh...
Sara ii astupa gura, iar el se opri din vorbit. Acum toată atenția i se concentra pe ochii ei care straluceau. Iar ea de asemenea se pierdut in ochii lui. Au stat asa cateva secunde pana Max isi cobora ochii spre buzele ei. Iar fata observa. Asa ca nu mai astepta si se ridica pe varfuri plasandui un sărut pe buze. Iar el accepta bucuros. Cand s-au desprins obrajii ei prinsera culoare. Iar bărbat zambi. Ii săruta fruntea si ii spuse.
-Maine mergem sa facem cunoștință cu părinții mei, asa ca noapte buna.
-Noapte buna.
Ea intra in casa, iar obrajii ii ardeau. Cand intra in camera observa ca Emily o privea si izbucni in ras.
-Se pare ca Max te face sa radiezi, insa cand va sărutați, faceti asa sa nu va vadă toată casa.
Sara o privi urat, apoi arunca cu o perna in ea. Se schimba si se puse in pat.
-Em, ești culmea.
Fata doar ofta si se culca si ea. In timp ce Sara încă zambea gandindu-se la acel sărut.

SacrificiuWhere stories live. Discover now