10.

2.1K 113 16
                                    

--3. személy --
1 évvel később Tony még mindig gyereket szeretne. Steve-nek nagyon megesett a szíve rajta, és bár eleinte nagyon ellene volt, úgy döntött beleegyezik az adoptálásba. Több árvaházban is jártak. Tony mindenképp egy kis újszülöttet szeretett volna, és bár sokat láttak, Tony ínyére való még nem akadt. Már majdnem feladták, ám ekkor egy kis lerobbant putrihoz értek, amelyre fel volt írva: GYEREKOTTHON - Szeretgess! Tony be se akarta tenni a lábát oda, de Steve nagyon is cukinak találta a helyet, így bementek. A felvigyázó mutatta a gyerekeket, szinte mindegyikük 15 felett volt. Reménytelennek találták a helyzetet, ám ekkor megérkezett a házvezetőnő karjai közt egy kis teremtménnyel. Fiú volt, csillogó barna szemekkel. Pókos rugdalózóban ficánkolt. Steve-nek nagyon elnyerte a tetszését. Már csak Tony válasza kellett. 
- Peter Parker a neve. Örülnék ha ezt a nevet viselné, mert a szülei nem csak itt hagyták, hanem elhalálozásuk miatt került ide. Sajnos csak egy nagybácsija van és egy nagynénje, ám ők képtelenek e tragédia után vigyázni Peter-re. Gondoltam ezt tudniuk kell. - A házvezetőnő nagyon is kedvesnek tűnt. 
- Tony?- kérdezte Steve férje arcát fürkészve.
Tony kivehetlen arccal nézte, szinte bámulta Peter-t aki ezt kifejezetten érdekesnek találta. Peter Parker egyenesen Tony Stark arcába nevetett, mert nevetségesnek találta. Ezt neked Tony Stark.
-Ezt kérjük. - határozta el magát Tony. Odahajolt Peter-hez és az orrát megpeccintve mondta : - De csak azért, mert meguntam a mai sétát. - Peter másodszorra is Tony Stark képébe röhögött. Tony attól a pillanattól imádta a kis rugdalózóst.

*3 évvel később*
Peter már 3 éves. Amióta csak beszélni tud nem áll be a szája. Az apukái óriási példaképei. Tudós akar lenni, mint Tony, azaz apuci, és erős akar lenni, mint Steve, azaz apuka. Egy ideig nem értette, talán most sem érti, hogy miért nincs anyukája. De le se kakálja igazából, imádja az apukáit.

*7 évvel később*
Peter 10 éves. Úgy gondolja, hogy nem kellene iskolába járnia. A tudományokat megtanítaná az apucija, míg az apukája arra tanítaná meg, hogy váljon belőle ember. Úgy gondolja, hogy nincs az apukájánál becsületesebb ember a világon. Bizonyos, hogy jól gondolja. Nagyon mérges, hogy nem láthatja a harcokat életközelben. Az egészben annyit szeret, hogy amíg apukái, és többi családtagja harcol, ő jókat cseverészhet Carter ügynökkel, azaz Sharonnal. Néha még harcmozdulatokat is tanul tőle.

*5 évvel később*
Peter kamasz. 15 éves, és nem változott a véleménye az iskolával kapcsolatosan. A barátain kívül minden ami ott van szar. Most már ténylegesen érti, hogy miért van két apukája. Oda van értük. A bosszuállók harcait még mindig nem láthatja, és mostmár Sharon sem jön át, hisz mostmár "tud vigyázni magára". Dehát eddig is tudott.
Úgy gondolja elég jó feltaláló. Egy csomó kütyüt készített már.
Egy napon kémia óráján történt valami, ami örökre megváltoztatta az életét. Dr. Curt Connors-szal és az osztállyal elmentek egy híres laborba, amely az állatokkal való kísérleteiről volt híres. Ott a tanár úr annyira magyarázott, a társaság meg annyira unatkozott, hogy senki se vette észre, hogy a pókok közül, melyek kis üvegdobozokba voltak elkülönítve, hiányzik egy. Balszerencséjére...vagy talán szerencséjére, a pók még véletlenül is Peter kezére került, és megcsípte. Peter érezte ezt, de amikor odanézett a pók már nem volt ott, és mivel semmi ötlete nem volt, mi is lehetett ez, egy szúnyogra fogta. Otthon viszont már tudta, hogy mi csípte meg. Apukái épp életet mentettek, míg ő majd meghalt egyedül a szobájában. Amikor felébredt majd kicsattant. A pók csípése se duzzadt fel.
Apukái hazatérése után egy furcsa dologra lett figyelmes. Túl erőben van. Sajnos a házban már 2 csapot, 4 fiókot, 2 szekrényt, 1 távirányítót, 2 asztalt és egy fotelt már tönkre tett. Apukái nem értették mi lelte őt. Peter megpróbált valamit. Kiváncsi volt milyen magasra tud szökni. A lényeg az, hogy a plafonig felszökött, úgy, hogy a hasa érte azt, de furcsamód nem ért földet. Az ujjai odatapadtak a plafonhoz. Az apukái sokkos állapotba kerültek.
Nem sok idő kellett, míg rájöttek, hogy miért van Peter-nek szuperereje. Az apukái nem is tudták, mit gondoljanak erről. Tudták, hogy Peter mit akar majd csinálni, ám erősen féltették.
Peter-nek nem kellett sok idő és el is készítette a hálóvetőjét. Apucijától pedig egy jelmezt kapott. Pókembernek nevezte el magát.

Tony-nak és Steve-nek bele kellett törődniük, hogy a fiúk bizony a nyomdokaikba lépik. Így keletkezett hát a szupercsalád.
...
Tény, hogy van odakint egy férfi, aki szemet vetett Peter-re. Aki tudja, hogy kicsoda ő. Peter még nem tudja ezt. Ez a férfi vörös spandexet visel, és szereti a chimi-changát.
--------------------------------------------------------------------------
Tudom, elég kaki húzás volt kirakni 9 részt, aztán a tizediket majdnem egy évvel később. Azzal is tisztában vagyok, hogy nem fogják ezt így sokan elolvasni, hisz kicsit megkésett, de már a 6. rész írása közben ezt akartam 10. résznek. És ennyi időn át itt volt privátban ez a rész, befejezetlenül. Úgy gondoltam itt az idő. Aki olvasta, annak remélem tetszett. És remélem azt is, hogy olvashattok még egy Spideypool ff-ben is, ami természetesen ennek a történetnek a folytatása, Peter és Wade főszereplésével.


Stony | The moment (hun)Where stories live. Discover now