19

6.9K 588 166
                                    

L A N D O N

Gledao sam Olive i Piersona kako se smiju na nešto što je on rekao i škrgutao zubima. Pierson West nije dobra osoba. Nije dobra osoba i to će ona uskoro iskusiti na vlastitoj koži, a kad taj dan dođe ja neću biti tu da pokupim njene slomljene dijelove. Piersona sam upoznao na jednoj snobovskoj zabavi dok je tata još bio s nama prije negoli je otišao drugoj i dok je još cijela obitelj uživala u tim događajima. Svaki vikend smo išli na te zabave gdje su se okupljali bogati i mogu vam reći da je nekad znalo biti zabavno. Međutim, kad je tata otišao i ostavio moju mamu, moju mlađu sestru Hawise i mene da jedva krpamo kraj s krajem, prestali smo ići na te zabave jer nam je uzeo sve novce. To mu nikad neću zaboraviti, gad. Nadam se da će trunuti u paklu.

No, da se ja vratim na priču. Imao sam šesnaest, skoro sedamnaest i isprva sam i ja pomislio da je Pierson dečko sasvim na mjestu. Ali onda sam ga ugledao kako se žvaljaka s nekom ženskom i vadi joj unutarnje organe u javnosti. To i ne bi bio problem budući da i sam to nekad napravim, ali Piersonova djevojka je također bila na toj zabavi i vidjela ih je. Lik je prekinuo s njom na licu mjesta, a ona je napravila takvu strku da je dobila napadaj panike.

A najgore od svega je to što je imala stomak do zuba.

Prije neka dva-tri tjedna sam sreo djevojku s kojom se pokupio na toj zabavi i u rukama je nosila malo dijete - dečka koji je bio pljunuti Pierson.

Nisam želio da se takvo nešto dogodi i Olive i nadao sam se da je pametnija od te dvije glupače koje su pale na Piersonov šarm. To jest, ono što on zove šarm. Zapravo ih žalim, a žalit ću i Olive ako joj se dogodi takvo nešto. Ne znam zašto se vratio u Westfield i nije me briga. Napravit ću što god treba da ga otjeram i vratim tamo odakle je i došao.

"Koji je tebi kurac?" Gavin me lupio šakom u rame i ja sam se trgnuo iz svojih misli. Upitno sam ga pogledao. "Škrgućeš tim zubima posljednjih pet minuta. I stišćeš šake. To radiš samo kad ideš nekog udariti."

Odmahnuo sam rukom kao da tjeram muhu. "Nije bitno", promrmljao sam. Nastavio sam sa zurenjem sve dok nisam čuo Gavina kako uzdiše pa sam vratio pogled na njega. "A što hoćeš da ti kažem?"

"Hoću da mi iskreno kažeš sviđa li ti se Olive Rumsen."

Gledao sam u njega šokiran onime što čujem. Šutio sam neko vrijeme, vrteći među prstima očev medaljon, jedinu stvar koja mi je ostala od njega. Naposljetku sam slegnuo ramenima, a odgovor koji sam mu dao definitivno nije očekivao. "Nije to sviđanje... Više je kao briga. Podsjeća me na Hawise."

Nasmijao se. "Hawise?" upitao je s dignutom obrvom. "Što te, osim te boje kose, može podsjećati na Hawise?"

Počešao sam nedavno obrijanu bradu. "Narav. Crvenokose imaju tu neku divlju narav."

Više me ništa nije pitao, nego se vratio razgovoru s Benom i Cassie. Bio sam u iskušenju da se ustanem, odem do Olive i Piersona i maznem njega šakom u nos, ali onda opet zašto bih? Stalno sam si ponavljao riječi što mi ih je Quinn rekla prije dva i pol tjedna na moto susretima.

"Čula je za tvog tatu i žao joj je tebe, zato se druži s tobom. Rekla sam ti da tim popularnim klincima nije za vjerovati. Rekla sam ti, Lan, i nisi me poslušao."

Ali od koga je mogla čuti? To sam rekao samo Gavinu, ali Quinn se našla u blizini i naravno da su joj uši narasle kao Dumbi i sve je čula. Nekako sve više razmišljam o tome da je lagala jer je sklona laganju i to često. Olive mi ne izgleda kao osoba koja bi se družila s nekim samo iz sažaljenja prema toj osobi.

Ali onda opet, što ja znam? Isto tako ne izgleda kao osoba koja bi se družila s nekim kao što je Pierson.

Zašto se jednostavno nisam mogao držati podalje od nje? Onog dana kad je došla pušiti pod tribine, a ja sam započeo razgovor s njom... zašto nisam mogao držati jezik za zubima? Nešto me vuklo prema njoj i nisam si mogao pomoći.

Breaking Bad Boy's HeartWhere stories live. Discover now