15

7.7K 581 84
                                    

Nakon što je posljednji sat završio, sva mrzovoljna sam se uputila prema učionici matematike. Vrata su bila otvorena pa sam ušla i, osim Millera, zatekla Landona i Gavina kako sjede u prvim klupama jedan pored drugog.

"Zatvori vrata, Rumsen", Miller mi je rekao, "i sjedi."

Malo mi je falilo da mu odgovorim s "Da, gospodaru", ali sam se suzdržala, zatvorila vrata i sjela iza Gavina koji mi je dobacio pet u prolazu.

"Ne želim vas čuti punih sat i pol vremena, jasno?" Miller je upitao s podignutom obrvom na što smo nas troje kimnuli glavama.

Izvukla sam knjige iz biologije iz torbe i krenula pisati zadaću. Bila sam na predzadnjem pitanju kad mi je na stol doletio papirić. Nećkala sam se trebam li ga otvoriti ili ne, ipak sam zbog jednog takvog i dobila ovu kaznu, ali na kraju je znatiželja prevladala. Kad sam ga odmotala, jedva sam uspjela pročitati što je na njemu pisalo. Priznajem, ja ružno pišem, ali Landonov rukopis je katastrofa.

Što radiš nakon škole?

Oprezno, da me Miller ne uhvati, napisala sam: Idem kući, zašto pitaš?

Kad je pročitao odgovor, samo je odmahnuo rukom i nastavio zuriti u sat, potpuno me zbunivši. Završila sam zadaću iz biologije i izvukla matematiku. Kad sam otvorila knjigu na sinusu i kosinusu, mrak mi je pao na oči, ali mi je također ideja pala na pamet.

"Profesore?" pitala sam pogledavši u njega. Isprva me nije doživljavao nekih pola sekunde, a onda je podigao pogled sa ispita koje je ispravljao i podigao naočale na nosu. "Uh, može instrukcije?"

* * *

"Ovo je bila prva jebena kazna koja je prošla ovako brzo", Gavin je sat i pol vremena kasnije prokomentirao dok smo izlazili iz škole. Zapravo vam mogu priznati da mi nije žao što sam Millera pitala da mi pojasni ovo gradivo jer sam se zapravo potrudila da slušam što mi priča. Iako nisam u potpunosti sve shvatila, rekao je da će mi upisati pet u zalaganje što je meni ko sisa.

"Da, hvala ti na tome", Landon se iscerio i izvukao ključeve motora iz džepa. "Ideš, ovaj... ideš sa mnom ili s Gavinom?"

Pogledala sam ga 'jel ti to ozbiljno?' pogledom i pokazala rukom na Gavina koji je pokušavao otključati svoj auto. "Nema teorije da se popnem na to", prst sam uperila na Landonov motor. "Idem s Gavinom, logično."

"Pa daj pogledaj ga", Landon se nasmijao. "Ne može ni vrata otključati."

Gavin ga je ošinuo pogledom

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.

Gavin ga je ošinuo pogledom. "Samo se ti smij. Kad ti se prije tjedan dana to sranje", uperio je prstom u motor, "pokvarilo, moj auto ti je bio dobar."

Landon je preokrenuo očima i sjeo na motor. "Ono je bilo drugo. Da me nisi pokupio na cesti, morao bi me izvlačiti iz pritvora."

Gavin je napokon uspio otključati vrata, a ja sam zbunjeno zurila u Landona. "Pritvor? O čemu ti pričaš?"

Breaking Bad Boy's HeartWhere stories live. Discover now