3

9.8K 634 171
                                    

Kad smo došli kući, ručala sam, popila vode, obavila nuždu u kupaonici i oprala zube pa se povukla u svoju sobu gdje sam do sedam navečer gledala serije. Taman sam bila završila epizodu kad me nazvala Susie.

"Hej, što ima?" javila sam se zatvorivši laptop. Ispružila sam se na krevetu i ubacila jedan gumeni bombon u usta.

"Treba mi navigator", odgovorila je zadihano.

Namrštila sam se. "Molim?" O čemu ona, kakav Božji navigator?

"Trebam nekoga da ide sa mnom u klub, no", isfrustrirano je objasnila.

"Pa što ne kažeš tako", nasmijala sam se. "U redu, kad se vidimo?"

"Oko osam pred Amadeusom, može?"

"Može srećo."

Dogovorile smo se još oko nekih sitnih detalja prije negoli sam prekinula poziv i uputila se u kupaonicu da se sredim.

Čovjek bi rekao da netko kao što sam ja, djevojka kojoj su serije život, nikad ne izlazi u klubove, ali to nije točno. Mislim, nije da sam neki ogromni fan izlazaka, ali s vremena na vrijeme se treba malo opustiti i zaboraviti na sranja. Doduše, ne se napiti. Ne vidim koja je poanta da se ljudi napiju kad izađu. A, osim toga, veće su šanse da vidim s kim Jay izlazi i što radi pa da ga kasnije mogu ucjenjivati. Loša sam osoba, znam.

Nakon kratkotrajnog tuširanja, izašla sam iz tuša i počela se spremati. Kosu sam večeras odlučila ostaviti u visokom repu, a na sebe sam navukla crne traperice i kariranu crno-bijelu košulju. Stavila sam malo šminke, tek toliko da prekrijem podočnjake i dam malo boje u svoje uvijek blijedo lice. A i da puderom prekrijem pjegice, ako ću iskreno. Pjegice su jedina stvar koju mrzim na sebi - sa svim drugim sam zadovoljna.

Bila sam malo iznenađena svojim izgledom kad sam bila gotova. Moje vještine šminkanja se poboljšavaju - to se vidi na očigled. A i očito je ono druženje s Allison urodilo plodom jer sam u tim crnim trapericama i košulji izgledala vraški dobro. Još kožnjak na sve to i spremna sam da zbarim cijeli klub.

To je moj jadni pokušaj šale, očito. Nisam takav tip djevojke.

Navukla sam kožnjak i tenisice, uzela torbu u koju sam strpala novčanik, mobitel, uložak za svaki slučaj, cigarete, upaljač i ruž, popravila rep pa sišla u boravak. "Hej, tata, idem van."

"Van?" začuđeno je upitao. "Ti? Nemoguće."

Lydia, Jayeva mama koja je večerala u kuhinji se glasno nasmijala. Moj tata se smješkao, a ja sam preokrenula očima. Obožavam kad mi to radi.

"Šalim se ja, naravno. Trebaš novaca?" Posegnuo je za džepom, izvadio sto dolara i pružio mi ih, ali sam odmahnula glavom..

"Ne, imam."

"U redu onda. Vrati se do dvanaest, nemoj kasniti. I zabavi se."

Poljubila sam ga u obraz, mahnula Lydiji pa izašla.

Lydia Rumsen je moja pomajka i najbolja žena koju je svijet ikad vidio. Nakon što je moja biološka mama poginula u automobilskoj nesreći, moj tata je zapao u depresiju iz koje je jedva izašao. A vratio se u normalu zahvaljujući Lydiji koja nikad nije odustala od njega. Vjenčali su se, ona je uzela njegovo prezime dok je Jay zadržao prezime njenog bivšeg muža, Rogers. A ako ste mislili da je Jay oduvijek ovako zaštitnički nastrojen prema meni, varate se. U početku smo se mrzili. Ja njega nisam mogla organski smisliti, on nije mene, ali kad smo shvatili da su naši roditelji sretni jedno s drugim, pomirili smo se s činjenicom da moramo živjeti zajedno i sad smo doslovno kao prst i nokat.

Susie me čekala ispred Amadeusa, tipično za mene da kasnim. "Hej, oprosti, znam da kasnim", odmahnula sam glavom i otpuhnula zrak kako bih došla sebi zbog brzog hodanja.

Breaking Bad Boy's HeartWhere stories live. Discover now