Hoofdstuk 13

3.4K 191 83
                                    

Volgende ochtend
—————————–
Pov Leila:
*Piep piep* ik werd wakker door een irritant geluid, mijn wekker. Ik drukte m uit en zag dat het O7:OO uur was. Vandaag mijn eerste schooldag omg.. Ik stond op en liep de badkamer in. Ik had gisteravond al gedoucht dus dat was nu niet nodig. Ik waste mijn gezicht en poetste mijn tanden. Daarna liep ik weer terug naar mijn kamer en zat te kijken wat ik aan ging doen. Het zou vandaag mooi weer worden dus ik besloot mijn wit-rode Adidas shirt aan te doen met mijn spijkerbroek-pak. Mijn haar liet ik los hangen en qua make-up deed ik alleen wat mascara op en gekleurde lippenbalsem. (Zie omslagfoto) Ik deed nog even mijn zilveren horloge om en pakte mijn tas. Als laatst nog deo en Victoria Secret luchtje, en klaar is kees. Ik liep naar beneden waar ik ging ontbijten. Iedereen was al beneden behalve Dina en Mo. Die komen zo wel, dacht ik. ''Sba7 elghir'' zei mijn moeder. (Goedemorgen) ''Sba7 elghir yemma'' zei ik terug. ''Ewa, al zenuwachtig voor je nieuwe school?'' Vroeg ze me. ''Mwaah, beetje. Ik vind het opzich wel leuk, nieuwe mensen enzo. Maar ben alleen benieuwd hoe de mensen zijn'' antwoordde ik. ''Komt goed insha Allah'' zei mijn moeder en gag me een kus op m'n hoofd'' ''ja, insha Allah''.

Ik keek naar de klok en zag O8:OO staan. '' mama, ik ga. Wil een beetje op tijd zijn voor de eerste dag'' zei ik. ''Ja, is goed benti'' antwoordde ze. Ik liep maar de gang en trok mijn rode Adidas superstars aan. Een jas was niet nodig. Ik pakte mijn sleutels en liep naar buiten. '' beslamaa'' riep ik. ''Beslamaa, rustig aan'' riep mijn moeder nog. Ik startte mijn scooter en reed richting school. ''Bismillah''.

Pov Yassine:
Ughh vandaag weer naar school. Ik werd wakker en keek naar de klok O7:15. Ik stond op en liep naar de badkamer waar ik een korte douche nam en mijn tanden poetste. Daarna liep ik terug naar mijn kamer en trok mijn kleren aan. Ik deed een witte t-shirt aan met een donkere spijkerbroek. Vervolgens deed ik wat gel in mijn haar en bracht t in model. Als laatst deed ik mijn horloge om, spoot wat parfum op, pakte mijn tas voor school en liep naar beneden. Daar zat iedereen al te ontbijten. ''Sba7 elgir'' zei ik. ''Sba7 elgir''. Ik zag zag dat mijn moeder thee had gemaakt en een broodje voor me had gesmeerd. Ik at alles op en bedankte haar. ''Dankjewel mama, ik ga nu naar school'' zei ik. ''Saffi isgoed, rustig aan he'' zei ze. ''Jaa, komt goed. Beslama'' ''Beslama!''. Ik trok mijn zwarte superstars aan en liep de deur uit. Ik zag Dina en groette haar. ''Heey Dina!'' ''Heey Yassine!'' ''Allesgoed?'' Vroeg ik haar. ''Jaa hmdl, metjou?'' Antwoordde ze. ''Mooi, ook goed hmdl'' ''Mooizoo'' ''ook richting school nigh?'' Zei ze. ''Haha jaa helaas wel'' ''haha me too''. ''Moet ik je brengen trouwens?'' Vroeg ik. ''Nee dankje, ik ga samen met Imane, wacht nog even op haar'' zei ze. ''Ooh saffi isgoedd. Is Leila al weg?'' Vroeg ik. ''Jaa, 1O min. geleden ofzo, ze wilde wat eerder op school zijn. 1e dag weetjewel. '' antwoordde ze. Shitt men ben dr net misgelopen ''Oohh okey, zie je later. Ciao!'' Zei ik. ''Doeei'' ik pakte mijn scooter en vertrok naar school.

Na 1O min kwam ik aan op school, maar zag Leila nergens. Wel zag ik haar witte Vespa. Ik parkeerde mijn scooter naast de hare en liep toen het schoolplein op. ''Ewaa Yassine'' ''Yooo''. Het was Youssef, een goede vriend van mij. ''Alles goed'' vroeg ik. ''Jaa man, rustig met jou?'' ''Jaa gaat goed'' zei ik. ''Heb je het al gehoord nigh?'' Vroeg hij. ''Wat?'' ''We krijgen een nieuw meisje bij ons in de klas'' zei hij. ''Echt? Toevallig heb ik een nieuw buurmeisje die ook hiernaartoe zou komen'' zei ik nadenkend. ''Oeehh misschien komt je chickie wel bij ons in de klas'' zei hij met een grijns. ''Hahaha, ze is mijn chickie niet'' zei ik. ''Mohimm kom we gaan voordat we te laat komen, het is bijna O8:3O'' zei ik. ''Hahaha isgoed leggo'' zei Youssef.

Pov Leila.
Ik kwam aan op school en parkeerde mijn scooter. Ik liep het schoolplein op en zag nog niet zoveel leerlingen. Ik liep het gebouw in en ging als eerst naar de administratie. ''Hallo, kan ik je helpen?'' Zei een vriendelijke stem. Er zat een dame van rond de 4O denk ik achter de balie. Ze had blond haar en was wat aan de volle kant. ''Hoii, jaa. Ik ben nieuw hier en het is mijn eerste dag vandaag, en ik me af waar lokaal 2O3 is'' zei ik. ''Ooh spannend joh! De eerste dag is altijd het engst maar dat komt wel goed haha. Lokaal 2O3 is hier links de trap op en dan de eerste deur rechts.'' zei ze. ''Jaa dat denk ik ook wel haha, bedankt'' glimlachte ik. ''Graag gedaan, en trouwens ik ben Nelly, aangenaam'' en ze stak haar hand uit. ''Leila, insgelijks'' en ik schudde haar de hand. ''Nou succes verder vandaag'' zei ze. ''Ja, dank u wel'' en liep richting lokaal 2O3. Ik keek op mijn telefoon hoe laat het was en zag O8:29. Shittt ik wilde nog wel op tijd zijn. Ik liep de trap op en zag het goede lokaal. Ik klopte op de deur en liep naar binnen. ''Goedemiddag kom verder'' zei een aardige vrouw. ''Hooi ik ben Leila, bent u mevrouw van Hoef? ''Jaa dat ben ik'' ze schudde me de hand en zei ''ik ben je mentrix en dit is je nieuwe klas, H5B. Welkom'' ''dank u wel''. De klas was heel druk en merkte mij nog niet op. ''Klas, mag ik even jullie aandacht'' riep mevrouw van Hoef. Ik zag iedereen omdraaien en merkte dat er veel Marokkanen in deze klas zaten. ''We hebben een nieuw meisje in ons midden, leila stel je zelf maar even voor'' zei mvr. van Hoef. ''Nou ik ben Leila, 17 jaar oud. Ik kom uit Amsterdam maar ben hier met mijn ouders, broers en zussen naartoe verhuisd. '' zei ik. Ik keek de klas rond en zag.. Yassine! Omg ik zit bij hem in de klas! Ik zag hem glimlachen en ik glimlachte terug maar bedacht me dat ik nog boos was dus ging snel verder ''en ja dat was het wel'' zei ik.  ''Nou bedankt, even kijken er is daar naast Chaima nog wel een plekje vrij. Ga daar maar zitten''. Ik knikte en liep naar 'mijn' tafeltje. Onderweg zag ik mensen praten maar liep gewoon door. Ik ging zitten en pakte mijn boeken uit mijn tas. 'Hooi ik ben Chaima'' ze stak haar hand uit. '' Hooi ik ben Leila'' antwoordde ik.

(Chaima ^ )Chaima was een heel mooi meisje en zag er wel aardig uit

Deze afbeelding leeft onze inhoudsrichtlijnen niet na. Verwijder de afbeelding of upload een andere om verder te gaan met publiceren.

(Chaima ^ )
Chaima was een heel mooi meisje en zag er wel aardig uit. Zij had haar haar ook los en had een zwart, lang shirt aan met een spijkerbroek en zwarte huaraches. ''Je ziet er echt leuk uit'' zei ze. ''Dankjee, jij ook man'' ''haha thankss'' ''you're welcome haha''. 
''Klas, ik kom zo terug, jullie mogen even wat voor jezelf doen. Maar hou het rustig he'' en ze liep het lokaal uit. Ik zag iedereen gelijk weer met elkaar praten. Ik keek de klas rond en zag links van mij een groepje jongens, waar Yassine ook zit. Vooraan een paar Nederlandse jongens en meisjes, rechts 2 groepjes Marokkaanse meisjes. De ene groep bestond uit ho's en de andere leken me allemaal wel normale meisjes. ''Dus jij komt uit Amsterdam, hoe is het daar?'' Vroeg Chaima mij. ''Jaa, leuk maar wel heel druk. Er zijn daar heel veel verschillende mensen van verschillende culturen.'' Antwoordde ik. ''Ooh wat leuk. Ik ga daar volgende week heen met mijn familie, dus goed om te weten alvast haha'' ''ooh je gaat het wel leuk vinden denk ik haha, komt goed'' zei ik. We waren wat aan het praten totdat de deur openging. ''Hahaha dus ik zei helemaal niet..'' Hoorde ik een irritante stem. Oh nee, dat meen je niet.. Saloua! Ze kwam binnen met een ander meisje, en allebei weer schaars gekleed. Ze liep mijn kant op en stond voor mij stil. ''Ooh kijk nou wie hier is. Meisje met de grote mond ha ha'' zei ze en haar vriendinnetje lachte. Ik zei niks en keek naar Chaima. ''Ewa, sta op. Ik wil hier zitten.'' Zei Saloua. ''Dat is dan jammer want ik zit hier al'' zei ik. Ik merkte dat het steeds stiller werd in de klas en dat iedereen onze kant op keek. ''Oohh grote mond weer? Sta op sta.'' En ze probeerde mij weg te duwen. ''Hallo raak mij niet aan ja, ga gewoon ander plekje zoeken, de docente zei dat ik hier moest zitten'' zei ik en ging goed zitten. '' de docente?'' Ze keek om zich heen '' die zie ik hier nu niet dus sta op''. Ik keek haar aan ''nee dankje'' zei ik met een glimlach. Ik zag dat ze boos werd ''kom we gaan Esma, weg bij deze rare mogool'' zei ze en keek me vies aan. Vervolgens liep ze weg richting het 1e groepje Marokkaanse meisjes. De Ho's. ''Goed gedaan meid, tenminste iemand die haar op dr plek zet hahah'' zei Chaima. ''Hahah dankje'' zei ik. Ik zag Yassine kijken dus ik keek snel weg. Na een paar minuten kwam mvr. van Hoeve weer terug. ''Nou jongens de bel gaat over een paar minuten dus ruim jullie spullen maar vast op''. Ik pakte mijn tas en ruimde mijn spullen op en ja hoor daar ging de bel. ''Heb je al een kluisje?'' Vroeg Chaima mij. ''Jaa maar weet nog niet waar die is haha'' zei ik. ''Oohh ik loop wel met je mee in de pauze goed?'' ''Jaa isgoed, dankje'' zei ik. ''Graag gedaan joh'' glimlachte ze. Ik glimlachte terug.

Heee lieve lezers,
Ben na een tijde weer back, hierbij een lange deel voor jullie! Vergeet niet te stemmen en veel leesplezier!❤️

Kuss

De verhuizingWaar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu