Hoofdstuk 4

3K 182 7
                                    

'Mijn naam is trouwens Jamila, sorry haha. Ik was mezelf helemaal vergeten voor te stellen' zei de buurvrouw lachend. 'Haha me3lish, ik ben Samira en dit is mijn dochter Leila' zei mijn moeder. 'Wonen jullie hier alleen of?' Vroeg Jamila ons. 'Nee, mijn man en ik wonen hier met onze 3 kinderen. Ik heb een zoon van 20, Mohamed. Daarna komt Leila, zij is 17. En ik heb nog een andere dochter van 15, en zij heet Dina." Antwoordde mijn moeder. "Wat leuk!" zei Jamila gemeend. "En jij? Heb jij ook kinderen?" Vroeg mijn moeder aan Jamila. "Ja, mijn man en ik hebben 4 kinderen. Mijn oudste dochter Chaima is 23 en getrouwd. Daarna komt Yassin, hij is 19. Dan Imane, zij is ook 15 en als laatste komt Nassim, hij is 10 jaar." Zei Jamila. "Tbark Allah! Maar is dat niet druk af en toe?" Vroeg mijn moeder lachend aan Jamila. "Ja joh, soms word ik er gek van. Hahaha. Maar ik had niet anders gewild" zei Jamila toen. "Hey, ik heb een idee. Zullen we anders morgenavond bij ons eten?" Zei ik. "Ja, waarom niet" zei mijn moeder. Ik keek Jamila aan. "Ja, lijkt me leuk. Ik bespreek het nog even met mijn man. Ik laat het jullie weten goed?" Was haar antwoord.

Het werd al donker dus Jamila besloot naar huis te gaan. "Het was heel gezellig" zei Jamila. "Jaa inderdaad, moeten we vaker doen" zei mijn moeder. "Jaa, insha Allah" zei Jamila. "Beslamaa!" En mijn moeder sloot de deur.

Mijn moeder ging alvast het eten klaarmaken. Ik liep naar boven en ging wat opruimen. Ik deed muziek aan en was goed bezig totdat Mo binnenkwam. "Ey, we gaan eten" zei hij. "Ja, isgoed ik kom eraan. Ik maak ff dit af" zei ik. Hij knikte en wilde net weggaan, maar kwam weer binnen. "Wie was die vrouw eigenlijk?" Vroeg hij. "Was de buurvrouw, zij en haar gezin komen morgen waarschijnlijk bij ons eten" antwoordde ik op zijn vraag. "Oohh oke. Is ze aardig of is ze zo'n plak type? "Neenee wollah ze is een lief vrouwtje. Ze heeft 4 kinderen." "Oke, mohim we zien morgen wel" zei Mo. "Saff isgoed, ga maar alvast eten. Ik kom eraan". En hij deed de deur dicht.

Na het eten, nam ik een douche en ging wat tv kijken. The Hunger Games was op tv. Ik keek de film af en ging daarna slapen. Ik dacht nog na over morgen; hoe die kinderen zullen zijn, wat we gaan eten etc. Naja we zien het morgen wel. Na een tijdje viel ik in slaap.

Lieve lezers, sorry dat ik nu pas weer een deel heb geplaatst. Maar hopelijk vinden jullie het leuk. Laat me weten wat jullie ervan vinden in de comments, dat zou ik heel leuk vinden om te lezen!
Kuss

De verhuizingWaar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu