Hoofdstuk 5

3.6K 180 1
                                    

Pov Jamila
"Beslamaa!" Ik liep naar mijn huis en opende de deur. Ik hing mijn jas op en deed mijn schoenen uit. Chaima is al getrouwd en woont in Utrecht met haar man. Yassin is aan het werk, eens even kijken wat Imane en Nassim doen. Ik liep naar boven en zag ze tv kijken. "Salaam lieverds" zei ik. "Mamaa!" Riep Nassim en rende naar me toe. "Hahaha" ik gaf hem een kus. Daarna liep ik naar Imane en gaf haar ook een kus. "Salaam mama" zei ze. "En, hoe was het bij de buren?" Vroeg ze nieuwsgierig. "Ja, was leuk. Het zijn hele aardige mensen" zei ik. "Ze hebben 3 kinderen.." En ik vertelde hen over de kinderen en over wat we hebben gedaan etc. Daarna liep ik naar beneden en begon aan het eten. Toen ik net klaar was, kwam mijn man binnen. "Salaam" zei hij. "Wa aleikom salaam, hoe was het op werk?" Vroeg ik. "Ja ging goed Alhamdoulillah" was zijn antwoord. "En bij de buren?" "Ja, het was leuk. Ze zijn ook Marokkaans." Zei ik. "Ewa mlih" zei hij. Hij ging even bidden en daarna gingen we eten. Ik legde alles op tafel en riep iedereen. "De buren hebben ons trouwens uitgenodigd om bij hun te komen eten morgenavond" zei ik. "Jaa leuk!" Zeiden de kinderen. Ik keek naar mijn man en hij knikte "isgoed" zei hij toen. 'S avonds kwam Yassin thuis van zijn werk. Hij werkt soms in de snackbar van zijn oom. "Salaam yemma" zei hij en gaf me een kus. "Salaam lieverd" zei ik.

Pov Yassin (zie omslagfoto)
Ik kwam thuis en groette mijn moeder. Daarna nam ik een douche en ging wat eten. Na het eten liep ik naar mijn kamer en ging wat playstationen. Op een gegeven moment hoorde ik iemand kloppen op de deur. "Ja?" Zei ik. Het was mijn moeder. "Kom binnen yemma" zei ik tegen haar, en ze ging zitten op mijn bed. "De nieuwe buren hebben ons uitgenodigd om morgen bij hun te komen eten, dan weet je dat alvast" zei ze. "Saffi isgoed" zei ik. We praatten nog even over mijn werk van vandaag en daarna ging ze weer weg. Ik was moe dus deed de playstation uit en ging maar slapen.

Pov Leila
De volgende ochtend werd ik al vroeg wakker en besloot een uitgebreid ontbijt te gaan maken voor het gezin. Ik stond op en liep naar de badkamer. Ik deed m'n dagelijkse routine en liep daarna naar beneden. Er was verder nog niemand wakker dus dat was juist goed. Ik deed de keukendeur dicht en zette wat muziek op, niet te hard natuurlijk, voordat ik iemand wakker maakte. Ik had gringo (Marokkaanse pannenkoeken) gemaakt, croissantjes gemaakt, eieren gebakken, brood opgewarmd, olie gepakt en als laatste thee gezet. Ik zette alles op tafel en deed nog even de thee op het vuur. Daarna liep ik naar boven en zag dat mijn ouders en Mo nog sliepen, maar Dina was al wakker, ze zat op haar telefoon. "Sbah elghir, kom je eten? Ik heb hele lekkere dingen gemaakt" zei ik tegen haar. Ze reageerde blij en ging zich klaarmaken (dus tanden poetsen, naar wc etc.). Vervolgens liep ik naar Mo's kamer. Pfff zijn kamer stinkt. "Ey, stinkdier, wakker worden. Ik heb eten gemaakt, kom." Riep ik. "Eh mogool, doe de deur dicht voordat ik je eentje geef" zei hij geïrriteerd, en draaide zich om. "Oke, maar als alles op is, is dat jouw probleem" zei ik express. Ik hoorde hem nog wat mompelen en liep snel zijn kamer uit. Als laatst ging ik naar mijn ouders' slaapkamer. "Yemma, baba? Sbah elghir. Gig mekleh (ik heb eten gemaakt), kom samen ontbijten' zei ik zachtjes. Langzaam werden ze wakker. "Sbah elghir ejtshi (dochter)" zeiden ze. "We komen eraan, waga?". Ik knike en liep naar beneden. Ik zag dat Dina al aan tafel zat. Ik pakte de thee van het vuur en legde die erbij. Niet veel later kwamen mijn ouders naar beneden. "Masha Allah, dankjewel dat je dit hebt gedaan" zei mijn moeder lief en gaf me een kus. "Me3lish yemma, ik deed t graag" zei ik. "Masha Allah" zei mijn vader en ook hij gaf mij een kus. We gingen zitten en begonnen met eten. "Bismillah". Even later kwam mo ook beneden, en ging zitten. "Toch besloten te komen nigh?" Zei ik plagend. "Niet voor jou hoor, ik had gewoon honger😉" zei hij terug. We praatten wat over koetjes en kalfjes, kortom;het was gezellig. Na het eten ruimden we alles op en deden de afwas.

De verhuizingWaar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu