Bölüm 5

113 37 13
                                    

Bolum playlist:

Yıldız Tilbe vazgeçtim

Nil İpek: Gömülür

Beril sessizliği bozan ve bizim buzlarımızın çözülmesine neden olan ilk kişiydi.

"Bunu bizden neden sakladınız?" Diye sorduğunda bütün gözler ona çevrilmişti, aşık olduğu adamın bir başkasına aşık olduğunu, aşık olduğu adamın ta kendisinden duymuştu. İçinde fırtınalar koptuğuna emindim. Buna rağmen yüzünden tek bir esinti dahi okunmuyordu. Bana aşkını nasıl anlattığı, haftalarca nasıl sabırla beklediği, Sadi'nin yüzüne nasıl baktığı aklıma gelince içim burkuldu. Sadi Beril'e dönerek;

"İlk baslarda bu kadar ileri gideceğini tahmin etmemiştik, bu yüzden aramızda tutmak istedik. Hem sonra sizlerin nasıl tepki vereceğini de bilmiyorduk. Tepkilerinizden ve olmaz demenizden korktuk. Siz bizim dostumuz değil kardeşimizsiniz, sizi kaybetmekten ve bize sırtınızı dönmenizden çok korkuyorduk" Bir sure sonra bakışları yerdeki kumları bulmuş, sanki onlarla konuşuyormuş gibi konuşmuştu bizlerle.

Midem durmadan garip sesler çıkartırken başımı dondugu için yukarı kaldıramaz olmuştum. Neden simdi soyluyordu ki? Böyle bir haber için çok daha ayık olmam gerekmez miydi? Yoksa bana bunu bile bile mi yapmışlardı? Beynimde donen sorular başımı daha çok dondurdu ve boğazıma kadar gelen acı tat çıkmak için yemek borumu zorluyordu. Zaten hiç bir şey yemediğim için ne kusacağımı bende merak etmiyor değildim. Boğazıma gelen acı tadı geri itmek için yutkunurken gözlerimi Sadi ve John'a cevirdim.

"Ne zamandır birliktesiniz?" Daha sonra Bilal'e dönerek, "Bitter çikolatamı alabilir miyim? Yoksa ilk ben kusucam daha sonra hepinizi kusturucam" dedim. Bilal bana devirdiği gözlerinin ardından, Sadi ve John'a dönerek bana çikolatayı uzattı.

"Olum biz sizi niye dışlayalım yada arkamızı dönelim hepimiz biliyoruz ki bu bir secim meselesi, siz beni sizden 3 yas büyük olmama rağmen dışlamıyorsunuz, biz Peri'yi ayı gibi yediği için kendisinden 3 dakika sonra çıkan kalçası için dışlamıyoruz, biz Beril'i bize bizi yiyecekmiş gibi baktığı ve tırnaklarını yediği için dışlamıyoruz" dedi. Yarisini çoktan mideme indirmiş olduğum çikolatamın üzerinden ona olum bakisi attım ve sorumu tekrarladım,

"Ne zamandır birliktesiniz?" O anda Beril üzerindekileri çıkartmaya başlayınca benim sorum yine havada asili kaldı, yada içimden sorduğum için kimse beni duymuyordu.

Beril bir anda denize doğru koşmaya başladı ve kendini Atlantik okyanusunun soğuk sularına bıraktı. Ben yerimden fırlayıp "BERIL!" Diye bağırırken arkasından gitmek için yola koyulmuştum bile. Bilal birden elimden tutup beni kendine doğru cevirdi ve kulağıma,

"Bırak yüzsün hayalleri yıkıldı kızın." Dedi. Sok olmuş gözlerle ona bakarken,

"Sen nerden biliyorsun?" Diye sordum, sesimin titrediğine emindim.

"Herkes senin kadar kör değil." Dediğinde yanaklarım kızardı. İtiraf etmek istemediğim bir duygu karnımda kelebekleri uçurup beni etkisi altına aldı. Yine de kendime engel olup elimi elinden kurtardım ve geldiğim yolu paytak adımlarla geri dondum. Sorumu bir kez daha bıkkınlıkla sorarken yüzüme en ciddi kıyafetini geçirdim;

"Ne zamandır birliktesiniz?!" Sadi bana sok olmuş gözlerle bakarken John en sonunda cevabimi verme gereği duymuştu.

"3 aydan beri..."

Neler olduğuna dair hiç bir fikrim yoktu, en iyi arkadaşım az önce hem homoseksüel bir ilişkisinin olduğunu itiraf etmiş hem de farkında olmadan bir diğer arkadaşımın kalbini paramparça etmişti. Beril derin sularda batıp çıkarken boğulmak istiyordu belki de, Sadi ise aşkından emin ve kararlı bir şekilde gözlerimin içine bakıyordu. Kafam güzel olmasa bayılabilirdim yada cildirip olan biteni reddedebilirdim.

Ve tam o anda yani başımızda yaşlı bir amca belirip bize aynen şunları söyledi;

"Aşkın bileti özgürlüktür

Özgürlükse uçmaktır kimilerinin gözünde

Kanın tadına bakılınca bir kere

Ölmek; özgürlüğü uçarak hissetmektir teninde" 

Ölmek; özgürlüğü uçarak hissetmektir teninde" 

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.
XY+XY=ASKWhere stories live. Discover now