Capitol 4

108 2 1
                                    

M-am dus la toaleta, care, slava Domnului era goala . Erau 4 toalete ; desigur ca m-am uitat pe dedesubt , sa vad daca e cineva inauntru . Pe un perete erau doua chiuvete , deasupra carora atarnau doua oglinzi mari . Perete celui opus cu chiuvetele era acoperit cu o oglinda imensaa , sub care se afla o polita pe care iti puteai pune peria,smocurile si te mai miri ce.
Am tras adanc aer in piept , am ridicat capul si dintr-o miscare mi-am si dat parul pe spate . M-am simtit de parca as fi privit o necunoscuta pe care a-i jura ca o cunosti , dar defapt nu ai vazut-o in viata ta . Ei, bine,acum acea necunoscuta eram chiar eu.
  Semana bine cu mine la ochi , avea acelasi caprui care totodata batea spre un verde , insa ochii mei nu fusesera niciodata atat de mari si rotunzi . Sau ma insel ...?
Avea parul ca al meu , drept si lung si aproape la fel de brunet ca al bunicii mele inainte sa inceapa sa incarunteasca. "Necunoscuta" avea pometii lungi ca ai mei , nasul lung si gura micuta , trasaturi mostenite tot de la bunica si stramosii ei din tribul korowai.
  Insa eu nu fusesem niciodata atat de alba la fata . Fusesem intotdeauna maslinie , aveam pielea mai inchisa la culoare decat oricine altcineva din familia mea . Dar , poate, problema nu era cuoarea palida pe care o aveam ci semnul care imi aparuse exact in mijlocul fruntii mele. Sau lumina din baie este devina ...trag de nadejde ca lumina este devina.

M-am uitat cu atentie la desenul cu aspect exotic. Combinat cu trasaturile mele amerindiene, parea sa imi confere un aer salbatic ..exact ca si cand as fi apartinand unor vremuri demult apus , de pe cand lumea era cruda si mare .
De acum inainte viata mea o sa se schimbe . Iar pentru o clipa, doar pentru o clipita , am uitat de sentimentul de singuratate si m-a cuprins un val de placere , in adancul fiintei mele sangele stramosilor mei freamata de bucurie .


Cand am crezut ca toata lumea avuse timp sufiecient sa se tireze de la scoala ,mi-am tras din nou parul pe frunte si am iesit din graba din baie ,indreptandu-ma in graba spre parcarea elevilor . Mda, credeam ca nu e nimeni ..dar mai era un pusti ratacit imbracat cu genu' ala de pantaloni ca dracu' , bufanti , de rapper, traversa parcarea prin capatul celalalt. Era prea ocupat cu pantalonii asa ca nu avea cum sa ma observe . Am scransnit din dinti din cauza dureii ce o aveam si am iesit in fuga spre usa indreptandu-ma direct spre broscuta mea.
Ok ,pentru o zi cu nori care umbreste soarele nu cred ca ar fi trebuit sa ma simt de parca ard , la propriu. Dar , chiar si asa , a trebuit sa mijesc ochii , ceea ce mi-a provocat o durere si mai mare , mi-am ridicat mana ca sa ma protejez de "lumina" soarelui .

Ok , daca sunt vrajitoate de ce naiba pielea mea nu sufera lumina ? Ar fi un efect adevrs al semnului ?

Nu am remarcat o camioneta care se oprise cu scartit langa mine .

Eraa....O Doamne , de ce el !?

=Tu !?

Aleasă de întuneric .Unde poveștirile trăiesc. Descoperă acum