Capitolul 1

357 10 0
                                    


Exact când mă gândeam că o zi mai urâtă ca asta nu se poate , am văzut o sperietoare sprijinită de vestiarul meu .
Jenny vorbea întruna despre petrecerea de aseară încât nici măcar nu l-a remarcat pe tipul ce statea lânga vestiarul meu . Defapt , daca mă gândesc mai bine nimeni nu l-a remarcat .

- Acum pe bune , Alexis , îţi dau cuvântul meu că Jake nu s-a îmbătat aşa de rău la petrecerea de aseară de după meci! Serios , nu mai fi atât de rea cu el .

- Mda , am spus cu gândul în altă parte . Mă rog .
Apoi m-a luat tusea . M-am simţit ca dracu' , probabil ca trec prin ceea ce domnul Droniec , proful meu cam sărit de pe fix de la cursul meu de biologie numeşte "probleme adolescentine".
Daca păţesc ceva măcar scap mâine de testare la geometrie ! Sper şi eu într-o minune...

- Lexy , ce naiba? Mă asculţi ce-ţi spun !? Cred că a băut doar 4 , hai 8 beri şi maxim 2 sticle de coniac . Dar asta nu contează ..cred că nici nu s-ar fi atins de băutură dacă bunicăta' te-ar fi lăsat la petrecere .

  Am schimbat cu ea nişte priviri lungi pline de supărare , impărtăşind pe deplin ultima nedreptate la care am fost supusă de către bunica mea . Apoi , după o pauză scurtă , Jenny şi-a reluat pălăvrăgeala .

- Eşti pe fază ? vine iubitul tău...


- Aproape-iubitul meu , am corectat-o , străduindu-mă să nu îi dau o palmă .

-Jake ,felicitări ! A trecut o veşnicie de când Broke Village nu a mai bătut White Village .

- Da , mai exact şaisprezece ani . Spuse el şi plecă...

-Doamne , Lexy , mai lasă-l pe băiat să respire .

- Ideea e că săptămâna asta s-a făcut praf de 5 ori ! Îmi pare rău dar nu am chef ca să ies cu un băiat a cărui preocupaţie este să bea cât mai mult fără să verse . Ca să nu mai pomenesc de faptul că o să ajungă obez de la atâta bere .
A trebuie să mă opresc ca să tuşesc . Mă simţeam puţin ameţită şi , după ce îmi trecea un episod de tuse , mă străduiam să respir încet şi adânc . Nu că ar fi observat ceva moara stricată de Jenny.

-Iach , Jake obez ! Nici nu vreau să văd asta .

- Să te săruţi cu el e ca şi cum ai suge o şosetă îmbibată în alcool !
Jenny s-a înstrâmbat toată .

- Bine , bolnovo . Păcat că e sexy .
Am dat ochii peste cap fără a încerca să îmi ascund iritarea faţă de superficialitatea ei .

- Eşti aşa de morocăoasă când eşti răcită ! În orice caz, nici nu ştii ce aer de căţeluş bătut avea Jake când nu l-ai băgat în seamă în timpul mesei . Nici măcar nu voia să ...

Atunci l-am văzut . De sperietoare vorbesc . Bun , mi-am dat seama destul de repede că nu era o sperietoare de fapt şi de drept.

Era un zombi sau ceva neuman.
Mă rog , oamenii de ştiinţă spun una , cei obişnuiţi spun alta . Chiar dacă nu aş fi simţit aerul misterios şi întunecimea pe care le emana , ar fi fost de-a dreptul imposibil să nu îi observ Semnul , semiluna alabstru-jad de pe frunte şi , în plus, desenul din jurul ochilor săi la fel de albaştri. Era un vrăjitor , ba chiar mai rău de atât , un vânător .
Băgami'aş şi mai stătea lângă vestiarul meu ...

- Lexy , pe toţi dracii , chiar nu mă asculţi !

Apoi vrăjitorul a început să vorbească , vorbele sale s-au prelins între noi ameninţătoare şi ademenitoare , asemenea lavei .

-Alexis Jordan! Întunericul te-a ales pe tine , moartea îţi va fi zămislire . Întunericul te cheamă .
Pleacă-ţi urechea la glasul lui imbătător . Imbrăţisează-ţi soarta în Casa Întunericului !

Şi-a ridicat un deget luung şi alb şi l-a indreptat spre mine . Fruntea mi-a fost curpinsă de o durere cumplită , iar Jenny a deschis gura şi a ţipat .


P.S. - La media este Alexis .

Aleasă de întuneric .Unde poveștirile trăiesc. Descoperă acum