[|35|]

1.1K 77 28
                                    

Tankegångar kring allt

Blair låg i snön och stirrade upp på den blå himlen. Hon hade ingen känsel överhuvudtaget eftersom hon inte hade på sig så speciellt tjocka vinterkläder. Visst, hon visste att vistas i snön en lång period utan så mycket på sig kan vara farligt. Men hon behövde lite egentid och tänka.
Det första som händer är att min pappa lämnar oss. Jag är den enda som var närvarande. Men det mindes jag inte tills nyligen... Varför raderade pappa mina minnen? Oh vad gör medaljongen?? Dessutom... Josh sa att han heter Merivale.... Men jag tvivlar på att vi är släkt. Josh kan dock vara ett hittebarn som pappa tog hand om... Fast det finns nog ganska många som heter Merivale ändå. Men säker kan jag ju inte vara.
Det andra är... Vem är Hon? Varför pratade en Lieman om Henne? Varför vet jag inget? Varför vet Dominic inget? Varför vet mamma? Hon vet. Jag såg det på henne. Hon är så dålig på att ljuga... Speciellt för mig och Vips. Vad är det egentligen som pågår?
För det fjärde. Naturen förändras. För mycket. Övernaturligt. Onaturligt. Temperaturen förnedras drastiskt. Tur är så är det kallt nu till jul. Djur samlas på speciella ställen och vissa är helt övergivna. Några delar av skogen har bara plötsligt dött. Hennes fel förmodar jag.
En femte sak. Min oerfarenhet på luftmagi. Jag suger som fan på allt som har med luft att göra. Vilket betyder att jag kanske kommer faila luftklassen. Därför har Zac motvilligt gått med på att hjälpa mig. Själv måste jag ge både Vera, Peter och Zac extra lektioner i vattenmagi. Annars kommer alla tre definitivt faila. Vilket bekymrar mig. Tack vare våra Familiarisar och magier så är vi bra på olika grejer. Men att vara så underlägsen i vatten och luft är inte bra. Varför är vissa element så svåra??? Uuuugggghhhh! Jag får damp!
Den sjette saken som kommer upp i min lista är jag, Anton, Bella och Josh. Vi är Stjärnfödda. Inte super ovanligt eftersom tre av oss går Rubinåret. Men jag håller redan på att bli som Winter. Tänk om jag mister Flare!!! Det få inte hända. Hör ni det Gudar över Familiarisar??? DET FÅR INTE HÄNDA! Visst när jag var yngre var jag som en mänsklig Flareblitz. Kall, tyst, ensam, observerande, intelligent, uppfodrande unge. Nu börjar jag bli en mänsklig Winternight. Glad, livlig, allvarlig, observerande, listig, lekfull, vänlig tonåring. Att mista Flare skulle vara som att mista en bit av mig själv. Men missa grejer har Flare och Winter gemensamt. De är riktigt smarttänkta, skarpa, listiga och kan vara riktigt godhjärtade. Jag kanske inte förlorar Flare iallafall. Det får inte hända. Det kommer jag aldrig låta hända.
För Antons del... Jag tror inte Icicle kommer lämna. Anton kommer förbli Anton. Barnslig och fulla av spratt. Men innerst inne mystisk och misstänksam.
Josh... Han är psykopatiskt, det säger jag inte emot. Men han är mjuk och gullig på insidan. Han kanske kanske mister Lavatone... Hoppas inte det. Det skulle krossa honom. Han är trotts allt väldigt känslig.
Och Bella... Bella, Bella, Bella... Du är mig en plåga det får jag säga. Du är lika irriterande på en kråka som skränar för full hals. Men du är mer mjuk, glad och försöker egentligen passa in. Därför har du en papegoja. En härmare. Jag skulle gissa på att Gleamingair kommer lämna... Det skulle göra Bella ledsen. Även hur hon är...
Nummer sju är.... OTPs!! Som Anton och Cora. #Antora4life! Vilka mer shipar jag egentligen? Joooooo! Vips och Amy!!!!!!! #AmynicIsLove #AmynicIsLife
Än är vi unga så jag shipar inga Rubinelever... Or do I? Vilka känner jag? Vera, Amber, Peter, Zac, George, Ricky, Bella, Josh, Melia, Amber, Julian och Victor... Det är de Rubinelever jag känner. Melia och Julian skulle vara ett gulligt par... #Melian Låter bra.
Vilka andra från skolan finns det då?
Hmm... Bridget; Zacs syster, Alex, Kim; Amber och Veras syster, Kevin och Karon. Meeeeh... Kim o Alex verkar nära... #Kimex? #Alim? #Kimberander #Alexamberly? Ehhhh...
Åttonde punkten på min lista....
"Blair! Vad gör du?" avbröt en röst Blair.
Hon fokuserade blicken på himmelen igen och såg att det var mörkt ute nu. Knarrande steg närmade sig henne. Ett huvud såg ner på Blair som lång insjunken i snön. Peters mystiskt gula ögon såg frågande ner på henne. Han hade på sig en tjock jacka och tjocka vantar för att hålla värmen. Eftersom Sunglory var ett lejon så hade både hon och Peter problem med kyla. Nu stod han vid Blairs huvud och huttrade som en gammal rädd kanin med Parkinson. Det gulliga var att han hade på sig fluffiga vita öronmuffar. Blair log åt synen ovanför henne.
"De är mina. Det vet du va?" flinade hon.
"De var det närmaste som fanns till hands," muttrade Peter.
"Det är fan 20- grader."
Blair började skratta.
"Hur kan du ligga här i snön i bara en tunn kofta?? Du kan få köldskador vet du. Hur länge har du legat här egentligen?" muttrade Peter och trampade otåligt.
"Jag vet inte riktigt..." sa Blair tankfullt och höll på att återvända till sin lista med saker hon behövde tänka över.
"Hunter! Klockan är 9! Om jag minns rätt försvann du vid 2 tiden. Du har legat i snön i jävla 7 timmar. Du kommer bli sjuk! Tänk om du måste amputera något!" sa Peter allvarligt.
"Oj! Så Peter Lynch kan vara omtänksam. Det visste jag inte," flinade Blair.
Peter bet ihop och tittade bort. Han skakade så mycket att Blair nästa kände vibrationerna i marken. Hon log för sig själv och reste sig mödosamt upp. Efter 7 timmar i kall snö är man lite stel. Och har ingen känsel. Och benen bär en inte. Vilket i detta fall hände Blair som höll på att ramla ner igen. Då plötsligt två armar slöt sig om Blairs midja och fiskade upp henne igen. Hon vinglade till väll uppe men de två armarna håll stark kvar henne på benen.
"Gör inte så igen," mumlade Peter.
Blair knep ihop läpparna och nickade långsamt. Peter lossade försiktigt sitt grepp om henne när hon började få tillbaka känseln. Tillsammans gick de in i värmen...
Imorgon är det julafton!

✯❄︎✯

Kommentera vilka ni shipar!! Inte bara #Blairter ofc. Utan vem ni tror/tycker passar ihop! Kommentera gärna också vad ni tror kommer hända eller vad ni skulle vilja att det händer! Det är alltid kul att läsa spekulationer och vem vet. Idéerna kanske är bättre än vad jag hade tänkt mig! Isf kommer jag absolut ha med dem!
//Sarilia

Familiaris Academy ~ Winternight and FlareblitzWhere stories live. Discover now