-7-

2.4K 169 1
                                    

"Proč si mi lhala?" zeptal se. 

"Musím jít," zamumlala jsem. Chtěla jsem kolem něho projít, ale chytl mě za paži a přitáhl k sobě. "Co to děláš?" můj hlas zněl bezbraně. Nelíbilo se mi být v jeho blízkosti. Tak moc jsem ho toužila políbit.

"Pustím tě, až mi řekneš pravdu," řekl a na sekundu se podíval na mé rty. Matty mě pustil a prohrábl si vlasy. "Nechceš jít někam jinam?" zeptal se. Přikývla jsem, protože jsem věděla, že nemá cenu se s ním hádat. Vydali jsme se ven a sedli si do jeho auta. Hned se mi vybavilo spoustu vzpomínek, které jsem rychle zaplašila. 

"Musíme si pospíšit. Meg a Chris mě budou hledat," hrála jsem si s lemem mého svetru a snažila se na Mattyho nekoukat. 

"Oni počkají," zamumlal Matty a vzal mě za ruku. Překvapeně jsem se podívala do jeho tváře, ale to byla chyba. Vidět jeho zmatený a ublížený výraz mě zabíjel. "Cass řekni mi co se tu děje. Jsem zmatený." 

"Pamatuješ si na ten den, kdy jsem se s tebou rozešla?" začala jsem.

"Jo.. Byl to ten nejhorší den v mém životě. Vůbec jsem nevěděl, co jsem udělal.." přikývl.

"A pamatuješ si na Davida a jeho partu?" pokračovala jsem. Matty nechápavě přikývl. "Den předtím jsem se s nimi setkala ve městě. Vyhrožovali mi, Matty. Prý jestli se s tebou nerozejdu, budu toho litovat. Prý zařídí, že se Lissa nedostane na vysokou.. V té době jsem jim věřila. Vždyť Daviduv otec byl hlava celé vysoké, kam se Lissa hlásí," připomněla jsem. "Musela jsem to udělat," sklopila jsem zrak na naše spojené oči.

"Takže ses se mnou rozešla kvůli Davidovi? Kvůli tomu, že ti vyhrožoval?" zvedla jsem oči a přikývla. "Panebože," zašeptal. Jeho oči zkoumali mou tvář a zastavili se na mých rtech. "Jsem kretén. Kdybych se na to snažil přijít dřív, všechno by to bylo jednoduší.. Ale teď.." 

"Chodíš s Lissou," dokončila jsem za něho. Matty přikývl. "Měla bych jít," natáhla jsem ruku, abych otevřela dveře auta, ale Matty je zase zavřel. Přitlačil mě k okýnku a políbil mě. Po dlouhé době jsem znovu cítila zase jeho rty. Nedocházelo mi, že Matty je přítel mé sestry. Hlavní bylo, že jsem ho cítila.

"Miluju tě, Cassidy," zašeptal do polibku. Ty slova mi připomněli, co se tu děje. Položila jsem ruce na jeho hruď a odstrčila ho od sebe.

"To není správné," řekla jsem a rychle vystoupila. Rozběhla jsem se do domu a tam jsem se ztratila mezi ostatními. Snažila jsem se najít Meg a Chrise, ale jakoby se po nich slehla zem.

"Hej co se děje?" zničeho nic mi Chris položil ruku na rameno. Otočila jsem se k němu a skončila mu v náruči. 

"Chci jet domů," vzlykla jsem.

"Dobře," řekl zmateně. "Najdeme Meg, dobře?" přikývla jsem. Tlačili jsme se davem studentů a hledali naší kamarádku, kterou jsme objevili na tanečním parketu. Když si všimla, jak vypadám přestala tančit a protlačila se k nám.

"Hej co se stalo?" zeptala se vyděšeně.

"Nevím. Neřekla mi to," odpověděl Chris. "Chce jet domů," dodal. Meg přikývla a vzala mě okolo ramen z druhé strany. 

"Pojedu s jejím autem," řekla Meg. "Chrisi jeď za námi, ok? Abychom se sem zase dostali," vysvětlila. Chris přikývl a dal mi pusu do vlasů.

"To bude dobré," zašeptal mi do ucha a já znovu vzlykla. Vlezla jsem do auta a Meg si sedla za volant. Když se rozjela, bylo ticho, které po chvíli ale přerušila.

"Co se stalo?" zeptala se znovu. Nadechla jsem se, abych mohla odpovědět. 

"Všechno jsem mu řekla, Meg," vzlykla jsem. "To proč jsem se s ním rozešla," dívala jsem se před sebe a nemohla přestat brečet.

"Páni," vydechla. "A co on?" 

"Řekl, že mě miluje," zašeptala jsem.

"To je ale skvělý ne?" 

"Ne není," zakroutila jsem hlavou. "Protože to je přítel mé sestry." 

Sisters boyWhere stories live. Discover now