2.

121 13 3
                                    

{Sofie}

'PIEEEEPPP PIEEEPP PIEEEPP' Met een zucht sla ik een paar keer op mijn wekker, die stopt met herrie maken. Ik ga rechtop zitten, pak m'n mobiel en check de berichtjes.

*Haha, je zit toch bij mij op school? En heb je lekker geslapen? X*

Glimlachend antwoord ik het appje.

*Ja klopt. Ja hoor, jij? X*

Ik gooi de dekens van me af en stap uit bed. Ik pak wat kleding en loop de badkamer in.

Ik sluit mijn ogen terwijl de warme waterstralen over me heen stromen. Genietend sta ik zo een tijdje, zonder na te denken, gewoon even helemaal niets. Als ik de shampoo uit mijn haar heb gespoeld stap ik uit de douche. Met een grote handdoek droog ik me af, en sla deze vervolgens op me heen. Twijfelend sta ik te kijken naar de kleding die ik had klaar gelegd; een witte broek, met een lichtroze blouse erboven. Ik schud mijn hoofd en pak uit mijn kast een zwarte highwaisted broek, en kies toch wel voor de roze blouse.

Zodra ik ben aangekleed pak ik mijn rugzak en hang die over mijn schouder. Het is gewoon een simpele zwarte, en ik heb hem sinds de eerste. Beneden is niemand, alleen mijn kat Jackie zit in de vensterbank en kijkt me aan met zijn zwarte ogen. Ik zie een briefje op tafel liggen.

We moesten vroeg weg naar een bijeenkomst, je brood ligt op het aanrecht, veel plezier op school vandaag. XPap en mam.

Zuchtend pak ik het brood van het aanrecht en gooi het in m'n tas. "Het zal toch eens niet zo zijn dat ze er niet zijn s' ochtends" schiet het door mijn hoofd. Ik schud de gedachte weg, zo mag je niet denken, ze verdienen tenminste geld. Dan trilt mijn broekzak. Ik haal de mobiel eruit en lees het appje dat net is binnengekomen. Het is van Nate.

*Ik dacht je al ergens van te kennen, toen bij Liam. Zin om na school een drankje te doen? Wil je beter leren kennen ;)*

Dan trilt het ding nogmaals. Van Suus dit keer.

*Goeeiemorgeen, kom je wel naar school vandaag, of heeft de Nateritus zijn tol geëïst? En zullen we na school het dorp in? Moet nog even wat mascara hebben.*

*Ik kan niet, Nate heeft gevraagd of we een drankje kunnen doen na school. En ja, ik kom naar school.*

Ik neem een hap van mijn yoghurt met aardbeien, ik blijf het heerlijk vinden. "En nog gezond ook" bedenk ik met een glimlach. "Oeps, Nate vergeten terug te appen." Snel pak ik mijn mobiel.

*Lijkt me leuk, 15:30 bij de fietsenstalling?*

Als mijn blik op de klok valt begin ik als een gek mijn yoghurt naar binnen te werken. Het is 8:05, over 15 minuten begint de eerste les. In de badkamer poets ik snel mijn tanden en doe mijn haar in een losse knot, nog wat mascara en ik ben klaar. Op de fiets naar school app ik Suus dat ik over vijf minuten voor de deur sta.

'Suus!! Schiet nou op! We hebben nog tien minuten' roep ik wanhopig, als ik zie dat Suus de deur op haar sokken opent. 'Ook goedemorgen Soof!' Roept ze vrolijk terug terwijl ze een voet in een schoen propt. Als de andere eindelijk ook zit pakt ze haar fiets, roept 'doei' naar binnen en gooit haar tas in de mand. Vijf minuten later fietsen we het schoolplein op. 'Ik wist niet dat je zo snel kon' hijgt Suus. Ze heeft gelijk, normaal doen we een kwartier over het fietsen, maar dat komt doordat we meer kletsen dan fietsen. 'Het moest, ik kan niet nog een keer te laat komen bij Veldt, die laat me sowieso een briefje halen. Dan moet ik me de rest van de week om acht uur melden, alsof ik daarop zit te wachten.'

Binnen gaan we ieder onze eigen weg, ik naar mijn kluis links, en Suus rechtdoor de aula in, op zoek naar Teun, haar vriendje.

'Goedemorgen Sofie' Ik draai me om, achter me staat Nate. 'O, hey, ik wist niet dat je ook het 1e had..' stamel ik. "Lekker bezig Soof." Schiet er door me heen. Gelijk het eerste wat je tegen hem zegt is al stom. Ik zucht. 'Wat is er?' Nate kijkt me vragend aan. 'Niets, laat maar.' 'Wat heb jij het eerste?' Zijn felblauwe ogen kijken me recht aan.

Ik snap nu precies wat mensen bedoelen met "verdrinken in iemands ogen."

'Euhm.. Bio, kutvak.' 'Van wie?' 'Veldt..' Nate begint te lachen. 'Dat is niet leuk, hij mag me niet, en het is ook nog eens mijn mentor..' 'Aii, maar wie zou jou nou niet mogen? Zo'n lief en leuk meisje?' En hij laat zijn hand een paar seconden op mijn wang rusten, waarna hij hem snel weer terug trekt. Ik glimlach verlegen. 'Ik zie je nog wel, eens kijken waar de jongens uithangen.' 'Is goed.' 'Vergeet niet ons afspraakje van vanmiddag hé?' Dan loopt hij weg. Ik blijf stil staan en staar dromerig voor me uit.

Pas als de bel gaat besef ik weer waar ik ben, en wat er zojuist gebeurd is. Voorzichtig raak ik mijn wang aan, die nog helemaal gloeit van Nates aanraking.

Denk Aan Je (SAMPLE)Tempat cerita menjadi hidup. Temukan sekarang