2.ŞEHZADE YAHYA İSYANI VE ŞEHZADE İBRAHİM

179 4 0
                                    

Kösem hamileydi bu sefer erkek hissediyordu.Her şey o kadar güzeldi ki.Kösem kötü bir şey olmasından korkuyordu.Safiye Sultan ise uzun yıllar bir kötülük yapmadığı için affedilmişti.Eski Saray'da daire tahsis edilmişti.Kösem ise mutluydu.

_Sultanım.

_Nimet 

_Safiye Sultan Şehzade Yahya ile yeniden yıllar önce yaptığı gibi bir isyan çıkaracak.

_Hayır olmaz,olamaz 

O sırada isyan başlamıştı zira yüksek sesler yükseliyordu.Kösem hemen evlatlarını alır almaz mahzen'e indi.Sonra ise Helen'i ve Ahmet 'e bakmak için yukarı çıktı taşlık boşaltılıyordu.

_Helen 

_Sultanım,Ahmet nerede?

_Hünkarımız tahttı için savaşıyor o sırada Safiye Sultan taşlıktaydı.

_Koş Helen 

Kösem koşmaya başladı.Tabi biraz ilerledikten sonra doğum başlamıştı.Kösem Mahzen kapısında iken Helen'in ölüsü merdivenlerden yuvarlanıyordu. 

_Ahh

Kösem hızlıca mahzendeki hekim tarafından doğuma alındı.Uzun süren doğumdan sonra şehzade kucağa alındı.Helen ölmüştü Kösem intikam için hızlıca ayağa kaktı.Kapıdan dışarı çıktı elinde bir bıçak ile hemen Ahmet'in yanına gitti.Ahmet ise kapana sıkışmıştı.

_Ey ahali Ahmet'ten ne istersiniz o cihan padişahı yıllardır hakkınıza girdi mi?Ama burada Safiye Sultanın hazinesinden bahsedebiliriz.Bırakın evinize dönün sizin hünkarımızla ne alıp veremediğiniz var bu 4.isyan ben yoruldum ben bu isyanlarda sevdiklerimden oldum.Şimdi dağılın suçlular ise cezasını çeksin.Safiye ve Yahya hünkarımızın önüne gelmişlerdi.

_Şehzade Yahya katline ferman vermişim. 

_Hayır diye bağırdı Safiye 

Size gelince ölmeyeceksiniz zira sürüneceksiniz yedikule zindanlarına gidiyorsunuz.

1 GÜN SONRA 

_Demek şehzademiz oldu o zaman adı İbrahim olsun hem Peygamber oğlu ismi hemde Peygamber ismi

AHMET VE KÖSEMWhere stories live. Discover now