Slender Man

46 2 0
                                    

Slender Man este o creatura mitica adesea descrisa ca o fiinta inalta, imbracata intr-un costum negru si fara nici o trasatura faciala. Conform legendei, el poate sa isi lungeasca sau sa isi micsoreze bratele iar din spatele lui pot aparea tentacule multiple. Depinzand de interpretarea mitului, Slenderman are puteri de teleportare si pe deasupra poate provoca pierderi ale memoriei, insomie, paranoia, accese de tuse.

Origine
Pe forumul Something Awful s-a lansat un concurs de "poze paranormale". Concursul consta in prelucrarea digitala a fotografiilor cu scopul de a arata cat mai "creepy" ca mai apoi sa fie postate ca fotografii autentice pe alte forumuri paranormale. Postarile au inceput sa curga cu o gramada de fotografii cel mai adesea acompaniate de marturii fabricate pentru a le face cat mai convingatoare. Pe data de 10 Iunie 2009, userul Victor Surge ( pe numele lui real Eric Knudsen) a publicat doua fotografii alb-negru in care aparea entitatea numita Slender Man, o misterioasa creatura care pandea copii pozele respective.

Sleneder Man Poza 1

Slender Man Poza 2

Referinte Istorice
– Picturile din pesterile brazilieneSlender Man pestera

Cele mai timpurii referinte ale legendei sunt picturile gasite in Parcul National Serra da Capivara din Brazilia care dateaza din 9000 BC. In aceste picturi apare un personaj cu brate alungite conducand de mana un copil.

– Hieroglife egiptene Slender Man hieroglifa

O alta posibila referinta vine din anul 3100 BC din Egiptul de Jos unde pe mormantul faraonului Wazner a fost gasita o imagine reprezentand un hot. Hieroglifele infatiseaza o figura cu brate multiple iar aceasta ilustratie nu a mai fost gasita in nici o alta limba hieroglifala.

– Gravurile germane in lemne

Renumitul gravor german in lemn, Hans Freckenberg a creat cel putin doua piese care infatiseaza personajul Der Ritter (Cavalerul) care dateaza din jumatatea secolului 16. Freckenberg era renumit pentru depictiile lui realiste ale anatomiei umane, dar in acele sculpturi aparea un schelet cu mai multe brate.

Gravura Slender ManCei mai multi insista ca Freckenberg a incercat sa il reprezinte pe "Der Grosmann" (Omul Inalt) care conform legendei este o entitate ce traieste in Padurea Neagra. Copiii rai care ii intra in padure in toiul noptii sunt urmariti neincetat pana ce sunt prinsi sau pana ce acestia isi recunosc greselile lor, praintilor.

Un fragment dintr-un jurnal datand din 1702 ne relateaza:

"Copilul meu, Lars...nu mai e. A fost luat din patul lui. Singurul lucru pe care l-am gasit au fost o resturi de imbracaminte negra. Seamana cu bumbacul, dar este mai moale ... mai gros. Lars a intrat in dormitorul meu ieri, tipand cat il tineau plamanii ca "Ingerul este afara!". L-am intrebat despre ce este vorba si el mi-a spus un basm prostut despre Der Großmann.

A spus ca a intrat in pasunile din satul nostru si a gasit una dintre vacile noastre, moarta, agatata de un copac. Nu am dat atentie la inceput ... dar acum, el numai e. Trebuie sa-l gasim pe Lars si familia mea trebuie sa plece înainte de a ne ucide pe toti. Imi pare rau, fiule ... ar fi trebuit sa te fi ascultat. Fie ca Dumnezeu sa ma ierte."

O legenda romaneasca
In caz ca nu va vine a crede exista si o legenda romaneasca despre Omul Inalt care incorporeaza o descriere foarte similara cu cea a lui Slender Man.

Au fost odata doua fete gemene, Stela si Sorina. Erau fete bune, curajoase, ascultatoare fata de parinti si cu frica de Dumnezeu. Intr-o zi cele doua fete erau in padure alaturi de mama lor culegand fructe de padure. Aceasta le-a spus sa stea aproape de ea iar cele doua fete s-au supus. Ziua era luminoasa si senina si pe masura ce se apropiau de centrul padurii lumina abia daca se estompa. Era dupa-miaza cand l-au gasit...

Slender Man si fetitaOmul cel inalt statea intr-o luminis, imbracat ca un boier, tot in negru. Umbre dansau in jurul lui si a numeroaselor brate, toate lungi si fara oase ca o gramada de serpi. Erau ascutite ca niste sabii si se zbateau ca niste rame. Nu a scos nici o vorba dar si-a facut inteleasa vointa.

Mama i-a cerut Stelei sa ia cutitul si sa deseneze un cerc in pamantul proaspat ravasit iar Sorinei sa insire fructele de padure in acel cerc si sa le striveasca sub picioare pana ce sucul lor va pata pamantul. Amandoua fete au facut ce li s-a cerut pentru ca erau ascultatoare.

Mama i-a cerut apoi Stelei sa se aseze in cerc iar Sorinei sa ia cutitul si sa o despice pe sora ei in doua. In timp ce Stela s-a asezat in cerc, Sorina a spus ca nu poate face asa ceva, a aruncat cutitul si a fugit spre casa.

Ajunsa acasa s-a ascuns sub pat si a asteptat pana ce a aparut tatal ei. Povestindu-i ce s-a intamplat, acesta a luat toporul si a fugit in padure. Dupa un timp, Sorina a adormit dar au trezit-o ciocaniturile in miez de noapte. Din spatele usii se auzea o voce cerandu-i sa deschida. "Deschide usa, sunt tatal tau." spuse vocea. "Deschide usa, sunt sora ta." se auzi o noua incercare.

"Deschide usa, sunt mama ta!" si usa se tranti brusc iar in prag aparu imaginea ingrozitoare a mamei in timp ce tinea capul Stelei intr-o mana iar cel al tatalui in cealalta mana. "De ce?" a izbucnit in plans Sorina. "Pentru ca nu exista recompensa pentru faptele bune, nu exista nimic decat colti reci de otel si flacari pentru noi toti. Si tu urmezi!" Iar omul cel inalt a rasarit din flacari, a imbratisat-o pe Sorina si asta a fost sfarsitul ei.

In ziua de azi
Inca nu este cert daca tintele lui Slenderman sunt doar copii si daca singurul lui obiectiv este uciderea lor. Dar este raportat de martori ca cel mai des apare mai ales la marginea padurilor, indiferent de momentul zilei. E posibil ca vicimele sa il vada de mai multe ori fara ca acesta sa le faca nimic rau. In acest caz doar le urmareaste si sa le tortureaza psihologic inainte ca aceastea sa dispara.

Concept SlendermanPe data de 31 mai 2014 doua fete de 12 ani din Wuakesha, Wisconsin au injunghiat o colega de clasa de 19 ori. Cand au fost interogate de autoritati aceastea au spus ca au dorit sa comita crima pentru a deveni acoliti ai lui Slender Man, asta dupa ce au citit povestile despre el. Victima a supravietuit datorita interventiei unui ciclist ce trecea prin zona si acuma cele doua fete ar putea sa primeasca pana la 65 de ani in inchisoare.

Pe data de 4 Semptembrie 2014 o fetita de 14 ani din Port Richey Florida a dat foc la propria casa in timp ce mama si fratele ei de 9 ani erau inauntru. Politia a raportat ca fetita citea online despre Slender Man.

Daca dupa toate acestea nu v-a pierit cheful de Slender Man puteti incerca cele doua jocuri care au iesit dupa el.

DVRK (ro) // finalizataWhere stories live. Discover now