Bölüm 4 : ACİZ MİSİN ?

222 16 1
                                    

 
Kafamı çevirdiğimde bilet sırasında gördüğüm tanıdık yüzle transa geçtim .Ağzım kısa süre o şeklini alsada kendime gelince kimse farketmeden ağzımı kapattım .Sinek muhabbeti dönsün kim isterdi ki . Yakalansam gördüğüm kişi kesinlikle bunu bile kullanacak bir tipti.Bunu anlamam için onu uzun süre tanımama gerek yoktu .

'Ama bunun burada ne işi var ya? 'Diye isyan bayrağım elimde oradan oraya koşmak isterken 'Halka açık bir yerdesin ' diyerek hevesimi kursağımda bırakan da iç sesimdi.Haklıydı sayesinde azda olsa silkelenmiştim .

Buralarda oturuyor olmalıydı .Tekrar karşılaşmamızın başka bir sebebi olamazdı .Yani olsa bile çok düşük bir ihtimaldi çünkü bu Avm insanlar tarafından daha az tercih edilirdi.

Bahsettiğim kişi kim öyle değil mi ? Geçen gün üstümü başımı mahveden, hasta olmama katkıda bulunacak ,bunlar yetmezmiş gibi üste çıkmaya çalışan hödüktü. Kin tutmamıştım elbette ki öyle biri değildim .Sadece beni sinirlendiren kısmı üste çıkmaya çalışması ve ukala tavrıydı.

Kaşlarımı çattım .O da beni fark edip bana baktığında suratında düz bir ifade vardı hayvanın. Gözlerimi devirip önüme döndüm .

Görevli her şeyi hazırlamış bir poşete koyuyordu. "Borcumuz ne kadar ?"deyip cüzdanımın fermuarını açtım.

" 70 tl hanımefendi. "bunlar da tam kazıkçı he .Bu ne ya ne aldık sanki .Hira ile Alman usulü parayı bölüşüp ödedik. Elim falan titremedi tabii ki . Ne yapayım yani öğrenciyiz sonuçta .Poşeti elime aldım. Sıradan çıktık.

Hira ile sinemanın giriş bölümüne geldiğimizde Sema ve Şeyma bizi bekliyorlardı .Modları düşmüş gibiydi.

"Ne oldu ?"diye sorduğumda Sema

"Off ya kanka sinemada arkada oturacak dört kişilik yer vardı.Ama yan yana değil. Bi grup gelmiş 1 er koltuk arayla bilet almış. Yan yana oturamiyoruz. "dedi . Hangi şizofren tayfa böyle bir şey yapma isteği duydu anlamlandırmasam da çok basit bir çözüm geldi aklıma

"Aman dert ettiğiniz şeye bak rica ederiz kayarlar herhalde. "

"Hadi gidelim film başlayacak. "deyip önden gitmeye başladım. Şeyma elindeki biletleri görevliye gösterdi. Görevlinin tarifine göre salonu arıyorduk.

Kızlar salonu bulup önden içeri girdiler. Ben arkalarından  yaylana yaylana yürüyordum . Salona koltukların arkası dönük şekilde giriliyordu.Salona girip solunuza döndüğünüzde en arka sıra ile karşılaşıyordunuz. Bende böyle bir hata yaptım ve soluma dönüp baktığımda .Yine aynı yüz ve aynı ifadeyle karşılaştım.İnsanın suratında şaşırmanın verdiği bi mimik olur bi kıpırdama olur yok anam yok .Bu ne suratsızlık yarappim. Çocukların önünde dikildik dikkat çekmemiz lazımdı yani artık(!).Kendimi sözcü gibi hissetmeye başlasam da yine ben konuştum.

"Beyler rahatsız ediyorum ama rica etsem siz şöyle yana kayıp otursanız da biz yan yana otursak? "şirin olduğunu düşündüğüm bir gülümseme yolladım.Çocuklardan mavi gözlü olanın bakışı ile ayağı kalkacaklarken

" Oturun yerinize beyler ."diye atlayan odunla yüzümdeki gülümseme soldu.Kafamı ona çevirdim. Koltuğa iyice yayılmıştı.Babasının koltuğu ya yayılmış ağalar gibi .

"Sebep ?..Bi' koltuk kayıp oturamayacak kadar aciz misiniz?"

"Canım öyle istiyor ve oradan bakınca aciz mi görünüyorum ? "pis pis sırıttı. Tam ağzımı açmış bir şey diyecekken Şeyma kolumu tuttu. Bugünde herkes ağzıma tıkıyor lafı yahu bir konuşturmadınız .

" Tamam gülüm bir şey olmaz böyle de otururuz. " biletimi uzattı .Kızlar biletlere bakıp yerlerine oturduklarında boş tek bir yer kaldı o da mendeburun yanı .Poşeti Şeyma 'nin kucağına koydum. Oflayarak yerime oturdum .

Yayımlanan bölümlerin sonuna geldiniz.

⏰ Son güncelleme: Jan 30, 2020 ⏰

Yeni bölümlerden haberdar olmak için bu hikayeyi Kütüphanenize ekleyin!

Kapandı mı Yaralar ?Hikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin