Hoofdstuk 43

997 27 9
                                    

Daley pov
Ik zit op de bank en staar naar het zwarte scherm van de tv, waarom heeft ze nooit gezegd dat ze van Viktor hielt? zal ze nu voor hem kiezen. Ik hoop dat Viktor hier niks mee gaat doen ik weet ook wel dat hij haar ziet zitten, houd ze meer van hem dan mij vast wel als je kijkt van hem naar mij. Ik haal gefrustreerd een hand door m'n haar, sla m'n ogen neer naar de telefoon die op tafel ligt. Moet ik haar bellen en vragen hoe het zit? nee dadelijk word ik boos en dan krijgen we ruzie, ik wil geen ruzie met d'r ik hou van haar maar als je weet dat je vriendin ook van een andere jongen leuk vind doet dat zo'n zeer. Het maakt me van binnen ook wel boos niet direct op haar of Viktor maar mezelf, ik moet meer van mezelf laten zien en meer afspreken. Maar ik ben gewoon veel bezig met voetbal het is m'n leven, en het staat eigenlijk ook wel bovenaan klinkt lullig maar voetbal is alles wat ik nodig heb. ik sta op en loop naar boven kleed me om en loop naar beneden, pak m'n telefoon en oortjes en ga naar buiten en besluit even te gaan hardlopen.
Lilly pov
prikkend in m'n eten luister ik naar m'n ouders die het over de aankomende wedstrijd van Ajax hebben, mam is ook fan van Ajax en niet zo'n beetje ook. Ik ben er zelf ook mee opgegroeid maar het ziet niet zo diep als bij m'n ouders, mam heeft pap ook ontmoet in de periode dat hij zelf nog voetbalde bij Ajax. "Lilly liefje is er iets?" ik kijk op van m'n bord en glimlach fake naar mam, "Jahoor prima" "heb je geen honger?" vraagt ze bezorgd en legt d'r hand op de mijne "jawel hoor" ik neem snel een hap en glimlach opnieuw fake gelukkig merk ze niet dat het fake is. Ze knikt en gaat veder met pap in gesprek die mij ook bezorgd aankeek, ik eet rustig alles op en vraag of ik al van tafel mag. Mam knikt en ik zet m'n bord op het aanrecht en verdwijn naar boven, kleed me om in sportkleding en doe een band om m'n arm en stop m'n telefoon erin. Doe m'n oortjes in loop naar beneden meld dat ik ga hardlopen en vertrek, ik begin rustig met joggen richting het park en ga steeds iets sneller. Na 15 kilometer kom ik terug thuis ga snel douche, maak nog wat huiswerk zeg m'n ouders nog welterusten en ga in bed liggen. Starend naar het plafon denk ik terug aan vanmiddag, Viktor die mij leuk en nu weet dat ik gevoelens voor hem heb, Daley die ik eerlijk moet opbiechtte dat ik eigenlijk ook iets voor z'n vriend voel. Zal hij boos worden? of teleurgesteld? of beide misschien ik slik en veeg een traan weg, die inmiddels over m'n wang liep ik sluit m'n ogen en probeer de gedachtes weg te duwen en val na een tijdje in slaap.
Volgende dag -al op school-
"Let je ook op mevrouw de Boer" zegt mevrouw Walters voor de 3de aan me, ik knik braaf en probeer opnieuw m'n gedachte bij de les te houden. Het scheelt dat ik niet slecht ben in Nederlands en dat hebben we nu, maar ik wil er niet uitgestuurd worden omdat ik met m'n gedachtes ergens anders ben. "Lilly wat is er toch" Vraagt Mia al voor de 10de keer aan me vandaag nu zul je denken jullie dag begint toch pas, nee we zijn nu al bij het 5de uur en hebben er nog 3 te gaan met een pauze tussendoor. "Ik ben gewoon bang dat Viktor ons gehoord heeft" Fluister ik zacht terug naar Mia "Lilly uh ja hij heeft het gehoord" zegt ze dan zachtjes ik bijt op m'n lip, natuurlijk had ik het al verwacht maar toch komt het hard aan. Ik wilde niet dat hij het hoorde ik wilde het sowieso voor mezelf houden, maar Mia had het zoals gewoonlijk door en bleef door vragen totdat ik het zei. "Hey komop het kon erger" glimlacht Mia moeizaam alsof ze meer weet maar niet zegt, ik haal m'n schouders op en laat het er maar bij het kan toch niet erger dan het al is.
Daley pov
Ik loop de toekomst op richting de kleedkamers Amin en Davy voegen zich bij me, we lopen onze kleedkamer in en kleden ons om ondertussen stroomt de kleedkamer langzaam vol met de andere. Sommige zijn al snel klaar en gaan door naar het veld, ik blijf al snel over met alleen Viktor de sfeer is direct ongemakkelijk. Viktor zegt niks ik zeg niks het blijft doodstil behalve het geluid van de noppen van de voetbal schoenen op de vloer, als ik m'n schoenen aantrek en opsta ik kijk even kort naar Viktor en verlaat dan snel de kleedkamer en loop naar 't veld.

Opnieuw niet zolang als altijd maar m'n inspiratie is nog steeds niet zo groot, sinds het officieel is met Viktor en z'n vertrek baal ik wel. Maar ik ben wel blij dat hij iets doet wat hij graag wil, en hij nu waarschijnlijk ik de basis zal staan en mag voetballen z'n grootste passie. ❤️

Hopelijk vinden jullie het stukje alsnog leuk en ik probeer nu sneller dan 6 dagen tussen de hoofdstukken in te plaatsen

Vinden jullie nu eigenlijk dat ik er een Daley story van moet maken, of gewoon Viktor ook al speelt hij nu niet meer bij Ajax?

De dochter van... -VOLTOOIDWhere stories live. Discover now