Morilda'nın Anlaşması

3K 231 277
                                    

Kardeşler arasında çıkan anlaşmazlığı çözmek adına yapılan anlaşmanın ilk versiyonu. Reaver ve Raven adaları şifacı adaları olarak adlandırılmaya başlandıktan sonra Morilda böyle bir anlaşmayı öne sürerek Morcam adaylarıyla daha fazla vakit kaybetmek istemedi.

Gölge engelin içinde onu ilgilendiren daha fazla olay vardı. Ne de olsa Morilda gölge engelin içindeki en güçlü büyücüydü.

Morilda'nın yaptığı anlaşmanın maddelerinde genellikle bir konu üzerinde durulmuştu: İletişim.

Morilda maddeleri daha fazla yapabilirdi ama hepsi birbiriyle bağlantılı olacağı için 8 maddeyle yetindi. Son maddeye de maddelerin artabileceği ihtimalini yapıştırarak oluşabilecek her türlü karışıklığı önceden engelledi. Morilda güçlü olduğu kadar uyanık bir büyücüydü. Yaptığı işaret lanetinin bir yerden patlak vereceğini çok iyi biliyordu ki onu da kısa bir süre önce keşfetti.

İşaret taşımayan bireyler,yani işaretsizler, önlenemez güçlere sahipti.

Morilda bunu kötü ya da iyi amaçla kullanabilecek insanların olacağını düşünerek lanetin patlağını kimseye söylemedi ama işaretsiz hükümlerini yeterince baskın yaptığı için içi rahattı. Morcam aralarındaki insanlar işaretsiz maddesinden çok korkuyor, kimse bu kuralı çiğnemeyi göze alamıyordu...

İşte o anlaşmanın maddeleri;

Madde 1: Anne-baba bir Marcus,Matthew ve Maeve; anne-baba bir Raven ve Reaver ile iletişim içinde olamayacak. Bu madde gölge engelin içindeki ruhlar tarafından denetlenecek. Kuralın çiğnenmesi takdirinde kuralı çiğneyenler cezalandırılacaktır.

Madde 2: Ada sahiplerinin halkı anne-baba bir kardeşlerin adalarındaki halkla iletişim içinde olabilir ve bu kişilerle istediği eylemleri gerçekleştirebilir. Fakat bu durum üveyler için geçerli değildir. Ada sahiplerinin halkı anne-baba bir olmayan ada sahiplerinin halkıyla görüştüğü takdirde suçun boyutuna göre ceza verilecektir. Halkın yarısından fazlası bu kuralı çiğnerse kuralı çiğneyen adalar batırılacaktır.

Madde 3: Anne-baba bir olan kardeşlerin adalarındaki insanlar öz kardeşlerin adalarındaki insanlarla birlikte soyunu devam ettirebilse de üvey kardeşlerin adalarındaki insanların birbiriyle soyunu devam ettirme düşüncesi akla dahi getirilemez. Bu kurala uymayıp bu işe tenezzül edenlerle birlikte doğan masum bebek te öldürülecektir. Acıma duygusu bu maddede göz ardı edilmiştir.

Madde 4: İşareti olmayan bireylerin yaşama hakkı elinden alınmıştır. Morcam adalarındaki insanlar Morcam denizi dışındaki adalara, yani Kötü Ruhlar Cehennemi ve 4.bölge'ye, geçemeyecektir. Geçtikleri takdirde görüldükleri ilk yerde öldürülecektir.

Madde 5: Gölge engeli, adaların huzurlu bir şekilde yaşamına devam edebilmesi için yapılmış bir engel büyüsüdür. Gölge engelinin dışına çıkmak isteyenler bunu başaramayacaktır. Ölü ruhlar denizindeki ruhlar sizleri kandırabilir.

Madde 6: Saklayabilme düşüncesiyle işaretsiz bebeği doğuranlar ve onları büyütenler, kuralların çoğunu çiğnediği gerekçesiyle bedenlerini Ölü ruhlar denizindeki ruhlara teslim edecektir.

Madde 7: Gölge engelin içindeki doğaüstü güçlere sahip bireylere karışılması ada sahiplerinin insiyatifine kalmıştır. Adasında doğaüstü güce sahip olanları barındırmak istemeyen başkanlar anlayışla karşılanacaktır.

Madde 8: Bu anlaşmanın maddeleri ilerleyen zamanlarda çoğalabilir, duruma göre anlaşmaya yeni yasaklar ve maddeler eklenebilir.

İŞARETSİZHikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin