Bölüm 37: Çikolata Kasesi

5.7K 499 137
                                    

Bölüm 37

Asansör, zeminden yaklaşık bir buçuk metre yukarıda asılı kaldıktan sonra Lucas aşağı atlayarak kızlara doğru döndü ve"Yardıma ihtiyacınız var mı?"diye sordu.

Elena kafasını hayır anlamında salladı."Sanırım kendim inebilirim."dedikten sonra tahta çıkıntıya tutundu ve Lucas gibi ayaklarını çimenle buluşturdu.Yaşadığım onca şey düşünülünce bunu yapamamam garip karşılanır değil mi?

"Ben bu teklifine hayır diyemem Lucas."dedi Megan. Gözlerini Lucas'ın yeşil gözlerine sabitlerken elbisesini daha çok çekiştirdi."Bu topuklularla sizin gibi atlayabileceğimi düşünmüyorum. Bu arada Elena.Sen nasıl atladın hâlâ anlayabilmiş değilim."

Elena, Megan'a cevap vermek yerine ellerini ceketinin ceplerine koyup köyün temiz havasını içine çekti ve gözlerini kapattı. Zihninde oluşan görüntüler gözünün önünden bir film şeridi gibi geçmeye başladığında ise onlara teslim olarak kendisini dünyadan soyutladı.

Görüntüler gözünün önünden çok hızlı geçiyordu ama Elena bu görüntülerin kişiliğini oluşturan önemli olayların bir parçası olduğunu anlayabiliyordu.

İlk görüntüde güçlerini kullanmaya başladığı ilk güne ait bir kare vardı. Elena büyük annesinin elindeki cevizi kırmak için gözlerini kısıp cevize bakıyordu.

İkinci görüntüde ise Judas'ı görüyordu Elena. Judas Elena'nın ayak ucunda yatmış gözleri açık bir şekilde etrafı inceliyordu. Elena Judas'ı daha önce hiç bu kadar tedirgin görmemişti. Sonraki görüntüde Judas 4 ayağının üstüne kalkarak dişlerini sıkıyordu.Köpeğin gözlerinden karşısında biri olduğu anlaşılabiliyordu.

Görüntü kaybolmaya başlayınca Elena diğer görüntünün bunun devamı olmasını diledi ama gözlerinde fırıncıda çalıştığı zamanlarda yaşadığı bir olayın aksedildiğini gördüğünde lanet etti.

Lucas ellerini Megan'a doğru uzatıp kızın inmesine yardım ediyordu ki Megan yan dönerek kendisini Lucas'ın kollarına attı.

Lucas, Megan'ı bu şekilde karşılamayı beklemediği için geriye doğru sendeledi.Megan ise ayaklarını aşağı doğru serbest bırakarak Lucas'ın kucağından indi."Teşekkür ederim Lucas. Bu arada itiraf etmeliyim ki gördüğüm en iyi fiziğe sahip olan erkeklerden birisin. Şahsen ben erkeklerin tüm enerjilerini sadece vücutları için harcadığını düşünüyordum ama sen bu düşüncemi körelttin. Senin gibi erkekler kibar da olabiliyormuş."

Lucas tebessüm etti."Rica ederim."dedikten sonra ayağının önünde duran kozalağa vurarak Elena'nın yanına gitti."Bir sorun mu var Elena?"

Elena zihnindeki görüntüleri izlemeye devam ederken"Hayır."diye karşılık verdi."Neden böyle düşündün?"

Lucas, istediği şey alınmayınca küsen çocuklar gibi omuzlarını silkti."Bilmiyorum. Megan'ın evinden çıktığımızdan beri biraz durgun görünüyorsun. Eğer bir sorun varsa bana çekinmeden söyleyebilirsin.Sonuçta ben de senin bir arkadaşınım."

Elena topukları üzerinde Lucas'a doğru dönerek kollarını göğsünde birleştirdi ve gözlerini açtı."Biliyorum Lucas.Ama emin ol ben çok iyiyim."Bunu belli etmek için yüzüne sahte bir tebessüm yerleştirdi.Lucas'ın buna inanacağını düşünmüyordu ama bunun onu biraz da olsa rahatlatacağını umuyordu.

Megan tırnaklarını inceleyip aralardan örgüler verdiği saçlarını düzelttikten sonra ikilinin arasına karıştı."Evet.Şimdi ne yapacağız diye soracak olursanız şimdi doğruca Sonsuzluk Bahçesine gidiyoruz. Peri köyünde düğünlerimizi genelde orada yaparız. Gerçi düğüne daha 1 saat var ama ben köyün düğün sorumlusu olduğum için erken gidip son hazırlıkları yapıyorum. Ama siz benimle gelmek istemiyorsanız bunu anlayışla karşılarım."

İŞARETSİZHikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin