Bölüm 15: Ölüm Girdabı

6.2K 683 44
                                    

Bölüm 15

Aaron "Pekala ben başlıyorum.''dedikten sonra sırtını Lucas gibi arkasındaki tahtaya verip pozisyonunu dikleştirdi. Gönüllü olduğuna göre oldukça iddialı bir itirafı olmalı diye düşündü Elena. Lucas ile birlikte Aaron'ın itirafını merakla bekliyordu.

Aaron daha fazla beklemeden öksürdü ve ''Küçükken adaların başkanı olmak isterdim."diyerek itirafını yaptı. Ciddi miydi? Bu oyunu oynamadan önce itirafın ne demek olduğunu öğrenmen gerekiyor Aaron.

İkisi de Aaron'ın yaptığı itiraf yüzünden kaşlarını çattıktan sonra Lucas gözlerini kırpıştırarak Aaron'a baktı."Buna itiraf mı diyorsun Aaron? Bu herkesin kurduğu bir hayal sadece." İlk cümlesinde haklı olsa da diğer cümlesinde Lucas yanlış düşünüyordu. Sonuçta Elena, başkan olmayı hiç düşünmemiş ve istememişti. Zaten istese de olamazdı çünkü böyle bir sorumluluğu almak kolay bir şey değildi.

Aaron, Lucas'a ters bir bakış attı."Daha iyisini yapabiliyorsan yap bakalım Lucas." Kollarını göğsünde birleştirip Elena'ya kaçamak bir bakış attı. Lucas ile Aaron arasındaki gerginlik kıvılcımlarını tekrar gösteriyordu.

Lucas kafasını salladıktan sonra itirafını yapmadan önce gözlerini kapattı. Beden diline bakılınca yüksek ihtimalle utandığı bir şeyi söyleyecekti. "Pekala. İlk evlenme teklifimi 8 yaşındayken dadımın küçük kızına yapmıştım. Sanırım adı Clara'ydı.'' Yok artık! Şu andan itibaren gözümde bir değerin kalmadı Lucas. Senden beklentilerim çok yüksekti ama Elena'ya layık değilmişsin.

Sol taraf. Sen ne saçmalıyorsun? Yorumlarını kendine sakla.

Aaron, Lucas'ın itirafının kendi itirafından daha iyi olduğunu bilse de bunu ona söylemeyecekti."Biraz daha yaratıcı olman gerekiyor.''dedi adama bakarak.''Ayrıca o kız ne cevap verdi?"diyerek devam etti.

Lucas omuz silkti. Cevabı zaten belliydi. Aaron'a "Kabul etmedi.''diye cevap verdikten sonra Elena'ya doğru döndü.''Sıra sende Elena. İtiraf etmeliyim ki itirafını çok merak ediyorum." İçindeki üçlü de Elena'nın yapacağı itirafı çok merak ediyordu.

Elena yavaşça yutkununca gırtlağı titreşti ve öksürdü.''Bir düşüneyim.'' Aklına yapabileceği hiçbir itiraf gelmiyordu. Çünkü daha önce onu küçük duruma düşüren ya da saklamasını gerektiren bir şey yapmamıştı. Beklemenin anlamsız olduğunu düşünerek''Hayatımda kimseye aşık olmadım."dedi itirafının çok kötü olduğunu bildiği halde. Sana inanamıyorum Elena. Buna itiraf mı diyorsun. Bu Aaron'ın itirafından bile daha kötü. Bizi hayal kırıklığına uğrattın.

Aaron, Elena'ya kaçamak bakışlar atmaya devam ediyordu."Çok klasiksin Elena.'' Fazla uzatmadan gözlerini devirdi ve derin bir iç geçirdi.''Başa dönüyoruz.'' Bir tur daha mı? ''Bunu daha önce kimseye söylememiştim ama 4. bölgeden korkuyorum.''

Lucas bir kaşını havaya kaldırdıktan sonra dudağını ısırdı."Ciddi misin? Neden?'' Elena da nedenini çok merak ediyordu. Umarım orada kötü bir şey yoktur diye geçirdi içinden. 4. bölgeye ön yargılı gitmek istemiyordu.

''Nedenini ben de bilmiyorum. Belki de 4.bölge hakkında anlatılan hikayeler yüzünden böyle düşünüyorumdur.'' Omuz silkti.''Neyse. Bu önemli değil. Sıra sende Lucas. Devam et.'' Bu kadar mı?

Lucas ellerini tahta zemine verip bağdaşını yeniledi.''Saçlarımı kuruttuktan sonra oluşan açık kahverengi ton çok hoşuma gidiyor ve o zaman saçlarımı izlemekten keyif alıyorum."Bundan gurur duyuyor gibi görünüyordu. Elveda Lucas. Bu oyun yüzünden sana olan sevgimi körelttin.

İŞARETSİZHikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin