4 skyrius

120 20 0
                                    

Atsikėliau anksti Ana dar miegojo. Atrodė, kad sekundei aš buvau ne mažoje trobelėje,o savo namuose. Nusiemiau savo ilgus juodus kailinius. Pasirodo,kad po jais turėjau ilga juodą suknelę su ilgom rankove. Ji buvo visai graži. Ant mano veido pasirodė maža šypsenėlė. Pradėjau suktis ratais ir truputį šokti.

-Tu gražiai šoki!

Atsisukusi pamačiau Ana ji buvo atsikėlusi ir sėdėjo ant lovos su šypsena veide. Aš nuraudau ir pakėliau ją į orą. Abi juokėmės ir šokom. Atrodė, kad tai niekada nesibaigs.
Po kelių minučių nuėjau į virtuvę. Ji buvo tikrai senoviška, bet turėtų veikti. Staiga susipratau,kad neturim ką valgyti. Nusprendžiau išeiti uogų parinkti gal uogienės padarysiu.
Pažiūrėjau pro langą. Dar buvo ankstus rytas. Kaime nieko nebuvo. Visi dar miegojo tik kelios vištos kažkieno kieme vaikščiojo. Pradariau duris ir jau ruošiausi išeiti.

-Kur eini? -sunerimusi paklausė Ana.

-Uogų miške paieškosiu, nebijok greitai grįšiu, -pasakiau ir išėjau pro duris.

Stengiausi nepadaryti nei garso,kad kažkas neatsikeltų. Tai buvo mano didžiausia baimė...
Ryte miškas neatrodė toks baisus kaip buvo naktį. Priėjau prie krūmo apžiūrėjau jį. Serbentai! Priėjau prie kito krūmo. Agrastai! Negalėjau labiau džiaugtis. Atsimenu kai dar buvau namie vasarą išeidavau į lauką ir pavalgydavau uogų kurios ten augdavo. Geri laikai buvo. Pririnkau kiek galėjau ir grįžau atgal. Ana gulėjo ant lovos nusprendė dar pamiegoti. Padėjau uogas ant mažo stalo virtuvėje. Aiškiai matėsi, kad tiek neužteks uogienei. Apžiūrėjau namus ir radau krepšelį. Pasiėmiau jį ir išėjau atgal į mišką.
Pririnkau tikrai daugiau nei praeitą kartą. Eidama atgal į kaimą pamačiau du medelius. Priėjus arčiau pamačiau vyšnias pririnkau kiek tilpo ir išėjau. Grįžau atgal ji dar miegojo. Padėjau krepšį ant stalo. Pradėjau uogas trinti su savo rankom nes nieko kito neradau. Kai visos buvo sutrintos pradėjau ieškoti vyšnių kauliukų. Juos išrinkus pasiėmiau kibirą kurį radau paslėpta kampe ir nuėjau prie šulinio vandens. Kai kibiras buvo pilnas pradėjau eiti atgal prie trobelės kai staiga išgirdau gaidį. Jis visą kaimą pažadins! Greitai įbėgau į namus į duris atrėmiau pagalį uždariau langus ir nusiraminau. Suradau kelis stiklainius įdėjau į jas uogienės ir truputį vandens. Pamaišiau su mediniu šaukštu ir uždariau.
Išsidriebiau ant lovos ir užmerkiau akis.

-Gabriela kelkis,-sušnabždėjo Ana.

-Dar penkias minutes, -sumurmėjau.

Pramerkus akis pamačiau kaip ji sėdėjo ant lovos krašto ir žiūrėjo į mane. Atsikėliau ir abi nuėjome į virtuvę atsisėdome prie stalo ir suvalgėm vieną stiklainį uogienės.

-Ar kažkas namie?

Aš persigandau. Nežinojau ką daryti. Priėjau prie durų pajiemiau pagalį ir atidarau duris Ana stovėjo pasislėpus už manęs...

Atleiskit trumpą dalį ir, kad ilgai nekėliau turėjau daug darbų mažai laiko ir nelabai buvo minčių. Dar kartą atsiprašau tokia lėta dalį prižadu kitoj bus daugiau veiksmo. Jei patiko vote ir pasakykit savo nuomone :-)

Juodoji RaganaWhere stories live. Discover now