1 Hersey çok güzel olacak masallarına inanmak

333 33 31
                                    

Yutkunamıyordum yeterince yorulduğumu ve buna daha fazla gücüm olmadığını farkettim. Hayatın bana verdiklerini ben mi kötü ye çevirmiştim bilemiyordum. Hep böyle zor mu olurdu kendini anlatmak ilk kez mi zorlanıyordum yoksa. Gerçekten yorulmuş muydum? Babamı iki yaşındayken kalp krizinden dolayı kaybetmiştim. Altı kardeştik, üç kız üç erkek, en küçükleri bendim.Ortaokulu bitirmiştim ve artık bir liseye gitmem gerekiyordu. Çok zeki bir öğrenci olduğumda sayılmazdı tabi o yüzden de düz bir liseye gitmem gerekiyordu. Bir gün ablamı ve annemi konuşurken duymuştum.
"Anne çevrenizde düz bir lise yok bunu sende biliyorsun. Servisle falan uğraşmayın. Ecrin benimle Amasya'ya gelsin eğitimine orada devam etsin." Diyordu ablası yalvarır gibi bakarak.
"Kızım ne derler bir kızına bakamadı ablasına gönderdi onun yanında okutuyor derler olmaz öyle şey."
Ben bunları duyduğumda sevinçten havalara uçarak yanlarına doğru giderek "evet anne lütfen ablamla giderim ben lütfen onunla kalıp orada okurum ben lütfen" dedim anneme yalvararak. Ben ablama çok bağlıydı. Ablam ne derse ona tereddüt etmeden tamam diyebilirdim. Görünmez bir bağ ile çok bağlıydım ablama. Ben munzur bi şekilde gülerek ablama bakarken annem lafa girdi.
"Tamam akşam olsun bir abilerinle konuşayım ona göre bakarız duruma." Ben hemen büyük bir sevinçle anneme. " Birtanesin sen Emine hatun" deyip yüzünün her yerine öpücük kondurdum.
  O kadar mutluydum ki gün gelmiş çatmış ve sonun da ablamla Amasya'ya gidip 4 sene boyunca orada okuyacaktım. Valizimi eline almıştım ve artık ayrılık vaktiydi. Giderken bir hüzün çökmüştü içime. İstanbul'u arkada bırakmak en çokta annemden ayrılmak zor gelmişti. Kapıdan çıkarken annesime sımsıkı sarılıp "seni çok seviyorum anne" dedim. Annem ablama dönüp ağlamaklı ses tonuyla "Ecrin sana emanet ona iyi bak." dedi.
Istediğim şey olmuştu. Artık Amasya'daydım ve ablamla çok mutluydum. Üstelik liseye de yazılmıştım. Enistem Derin bey ablam Defne ile evlendiğinden beri 38 yaşında. Hiç yaşlanmıyor. Bir de dünya tatlısı yegenlerim vardı iki tane bir kız bir erkek. Deren ve Deniz. Deren sarışın mı sarışın pek bir süslü yeğeni. . Deniz hafif kabadayı tipli yeğenim.

15 Yaşım Unde poveștirile trăiesc. Descoperă acum