Κεφάλαιο 38

1.8K 131 29
                                    

"Άλκη βοήθησε με να βρω την κόρη μου και σου ζητώ συγγνώμη για αυτά που σου είπα πριν." Ειπε η Μαίρη και στα μάτια της εμφανίστηκαν και πάλι δάκρυα. Ο Άλκης δεν αντέχει αυτή την κατάσταση , σηκώνεται και φεύγει. Μπαίνει νευριασμένος στο αυτοκίνητο και τριγυρνάει στο χωριό φωνάζοντας το όνομα της. Πως μπορεί κανείς να φανταστεί τη ζωή του χωρίς την Ωραιοζήλη; 

Φτάνει έξω από το σπίτι της Άννας και φωνάζει σαν μανιακός το όνομα της. Εκείνη βγαίνει εντρομη και από πίσω η μητέρα της.

"Τι συμβαινει κύριε Θεοτοκά,  γιατί φωνάζετε ;" Έπρεπε να κρατήσει τα προσχήματα μπροστά στους γείτονες οι οποίοι είχαν βγει και αυτοί αφού τον άκουσαν να φωνάζει.

"Ασε τις τυπικούρες Άννα και πες μου που είναι η Ωραιοζήλη.... ΛΕΓΕ!"

"Και γιατί πρέπει να ξέρει το παιδί μου που είναι η Ωραιοζήλη ; Και γιατί σας νοιάζει τόσο ;" Η ατμόσφαιρα μύριζε μπαρούτι και κάνεις δεν μπορεί να προβλέψει τι θα συμβεί μετά.

"ΜΙΛΑ ΆΝΝΑ ΓΑΜΩΤΟ, ΈΧΩ ΤΡΕΛΑΘΕΙ!" Άκρη δεν έβγαλε ο Άλκης , η μητέρα της της απαγόρευε να πει οτιδήποτε. Φοβόταν έτσι όπως τον έβλεπε. Είπε στην Άννα να πάει μέσα. Αρχισε και εκείνη να ανησυχεί πραγματικά. Έπρεπε όμως να μάθει από την Μαίρη τι ασυναρτησίες έλεγε αυτός ο παράλογος. Τηλεφώνησε στο σπιτι και δεν απάντησε κανείς. Αρχισε να κάνει διαφορές ερωτήσεις στην κόρη της για να μάθει.

"Που να ξέρω ρε μαμά. Άλλαξε σχολειο , την πήρα τηλέφωνο τις προάλλες για να βρεθούμε και με έγραψε. Έτσι έκανε πάντα οπότε δεν με χρειαζόταν. Με καμία καινούρια φίλη θα είναι και ξεχάστηκε. Τρέξτε πάλι όλοι από πίσω της και να εμφανιστεί πάλι σαν να μην τρέχει τίποτα." Κατάλαβε η μάνα της πως πληγώθηκε η Άννα από την Ωραιοζήλη αλλά δεν ήθελε να την πιέσει άλλο.

Στο μεταξύ ο Άλκης γυρισε σπίτι ακόμα χειρότερα, δεν μπορούσε να καταλάβει πως άνοιξε η γη και τη  κατάπιε ξαφνικά. Είδε τη Μαίρη σε μαύρα χάλια , δεν μπορούσε να διαχειριστεί και αυτό εκείνη τη στιγμή. Της ζήτησε ευγενικα να πάει σπίτι της , μηπως ερχόταν η Ωραιοζήλη. Συμφώνησε μαζί του με την προϋπόθεση ότι θα ερχόταν κι αυτός μετά. Στον άντρα της δεν ήξερε τι να πει. Πως θα εξηγήσει στον Στέφανο πως έχασε την κόρη τους ; Έπρεπε να πάρει δύναμη όμως. Του Τηλεφώνησε κλαιγοντας, ο άνθρωπος δεν κατάλαβε τίποτα από όσα της έλεγε. Πήρε το πρώτο αεροπλάνο από Θεσσαλονίκη και  σε λίγο θα ήταν κοντά της αν και δεν καταλάβαινε τι την αναστατωνε τόσο.

SEXεμπερδέματαWhere stories live. Discover now