❤ 7. Bölüm ❤

3.3K 156 4
                                    

Ay selamlar.. Yaz tatili geldi sonunda !!! Ve bölümler de gelecek artık. Bu yıl yoğundu. Sebebine ise Teog der susarım. İyi okumlar.....

*****

Böylece kınada iptal olmuş oluyordu sanırım. Şimdi ben buna sevinsem mi -ki bence çok ideal- , yoksa üzülsem mi bilemedim.

******

Odama çıkıp duşa girdim ve duşumu alıp çıktım. Düğün ve kına erteleneceği için saçıma da gerek yoktu. Ben banyoda duşumu alırken dışarıdan silah sesleri geldi. Çabucak durulandım ve odama geçtim. Dışarıdan bağırış sesleri geliyordu. Bağıran kişi ise Ekrem ağa idi. Bornozum ile olduğum için dışarı çıkamıyordum ama sesleri dinleyebilirdim.

"Bu ne rezalettir Cihan ağa , önce senin oğul kızımı kaçırdı , berdel ile hallettik derken şimdide yiğenin yüzünden düğün ertenlenmiştir. Siz biye komplo mu kurarsınız ?!" dedi ve havaya iki tane sıktı Ekrem ağa. Tabi babam sessiz kalırmı ?

"Ağzığı topla Ekrem ağa , biz siye ne bir komplo hazırlamışızdır , ne de başka birşey. Ben bayıltmadım ya kızı ? Ben içirtmedim ya ilaçları. Belli , senin oğlana tutuk kız , ne olduysa senin oğlana olan aşkı ile oldu. Suç bizde degildir !!"

"Cihan ağa dedigin aşka sende inanırmısın ? Ben senin yiğenine bir yüz göstermedim ki ? Yada umutlandıracak birşey ? Kendi kendine meftun olmuş anlaşılan. Ben senin kızını alacağım ! Etmişim gerisine ! Sizin o gereksiz kız için iki düğünüde iptal etmeniz olacak sey değildir !" dedi Aksel ağa.

"Ne yapalım yane ? Kızı bırakalımda ölsün mü ?"

Ekrem ağa daha fazla sessiz kalamamış olacak ki "Verin biye kızımı !! O dügün olana kadar buraya gelmeyecek !"

Daha sonra benimde şoka uğramamı sağlayacak birşey söyledi Aksek Ağa.

"Sidre yide alalım , düğüne kadar bizimle kalsın ! Nerde o ? Sidre !!"

Bana seslendiğinde ne yapacağımı şaşırdım. Tekrar seslendiğinde yine cevap vermedim. Görülmüş şey değildi. Yatağımın üzerinde olan telefonumu alıp Üzeyir abimi aradım. En son tıraş olmak için berbere gitmişlerdi. İkinci çalışta açtı telefonu.

"Alo ? Efendim Sidre ' m ?"

"Alo abi , çabuk gelin , Aksek ağalar konağü bastılar düğün olmadığı için"

"Ne ?! Tamam. Tamam geliyoruz hemen"

"Abi acele edin Yasemin yengemi alacaklar , yetmedi benide alacaklar !"

"Ne ?! Kapat. Kapat geliyoruz hemen"

Deyip suradıma kapattı telefonu. Bende tam üstümü değiştireceğim sırada "Yukarıda değil mi ?! Sidre ?! Çık dışarı ?!" deyip çığlıklar arasında buraya gelmeye başlamıştı. Gelen merdivenlerden çıkan sesler sayesinde anlaşılması pek de sor değildi. Hemen kapıya koşup kapımı kitledim. Dolabıma yönelip iç çamaşırlarımı ve eşyalarımı çıkardım , o ara o çoktan gelmiş odalara bakıyordu , Allah tan sonra doğruydu odam. Hemen onları üstüme geçirdim. O sıra kapım açılmaya çalışıldı. Açılmayınca zorlandı kapı.

"Sidre ?! Sidre çık dışarı !"

Hemen saçlarımı topladım taramadan. Kapı yumruklandı.

"Sidre bak kırdırma kapıyı bana ! Gel şuraya uslu uslu !"

"Git evine Aksel ağa ! Gelmicem siyeyle !!" dedim bende bağırarak.

"Sana soran olmadı zaten ! Çık dışarı hemen !"

TÖREHikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin