18 Bölüm- Nefes

2.5K 124 2
                                    

Pelin karşısında duran kişiyi gördükten sonra içinde korku ve rahatlığın karşımı ile oluşmuş bir iksir döküldü. O iksir ilk önce Pelin'in korkmasını sonra ise rahatlamasını sağlamıştı.

"Senden uzak durmam gerektiğini söylemiştin."dedi Pelin kaşlarını çatarak. Adam ayağa kalkarak Pelin'e doğru yürüdü. Aras ölümcül gözlerini genç kızın üstünde gezdirdikten sonra kısık bir sesle konuştu. "Bana ne yapıyorsun?"

Genç kız gülmemek için kendini zor tutuyordu. "Sana senden başka kim ne yapabilir ki?" diye sordu affalayıcı ses tonuyla genç kız. Adam kaşlarını çatmayı kesmeden konuştu "Haklısın."

"Şimdi anlat benle ilgili ne biliyorsun artık."dedi adam kokutucu bir şekilde. Genç kız duraksamadan konuştu "Hiç birşey." Genç adam fevri bir şekilde kaşlarını çattı. "Tabikide öğrenemezsin! Dün gece beni takip ettiğini ve oradaki bir teyzeyle benimle ilgili konuştuğunu sonra bu sabahta oraya gidip beni sorduğunu biliyorum."dedi adam gururlu bir şekilde.

'Bilmesen şaşarım' diyecekken dilini ısırdı genç kız. Adamın karşısında ergen kızlara benzemek -benzetilmek- istemezdi. Biraz sonra adam genç kıza tekrar baktı. "Peki, neden senden uzak durmamı istedin?"dedi kız kısık ve zar-zor çıkan sesiyle. Adam yutkunup konuştu o anları hatırlamak onun için kolay değildi.

"Benden ümidi kesince kuzenime koştun."dedi sinirli bir şekilde. Genç kızın gülmesi onu daha çok sinir ediyordu. Adam genç kız'ın üzerine giderek onu duvar ile arasına aldı. "Komik olan şey ne, banada anlat malum esprilerini çok beğenirim biliyorsun."dedi dalga geçer ses tonuyla adam.

"Bir gecede iki kişiyle öpüşmen çok mu komik?"dedi adam öfkesini kontrol etmeye çalışarak. Ne kadar kontrol etmeye çalışsada sesi kükreyen bir aslan gibi yankılanmıştı odada. Griye boyanmış odanın ortasında duran siyah piyano ve duvarlara asılmış özenli tablolardan başka eşya yoktu odada. Genç kız gülmeye devam ederek konuştu "Ben o gün Can'la öpüşmedim, biz dans ediyorduk. Senle Burcu bizim arkamızda olduğunuz için sizin tarafınızdan öpüşmüş gibi gözüktük."

"Sen beni çocuk falan mı sanıyorsun, bu yalana ana okulundaki çocuklar bile inanmaz!"dedi ve sesini tekrar yükseltti. "İster inan, ister inanma"dedi kız emin bir şekilde. Adam cevap vermesede bakışları anlatıyordu herşeyi. "Sen konuşma gözlerin anlatıyor herşeyi!"diye bağırdı genç kız üzgünce.

"Peki."diyip yüzünde buruk bir gülümseme yaydı adam. "Biliyorsan niye soruyorsun?"dedi ve piyanonun üst tarafına oturdu. "Bu arada benim öğretmenim nerde?"

Aras ürkek bir şekilde Pelin'e bakmaya başladı. "İnşallah bu konuyla alakan yoktur!"diye bağırdı genç kız. Aras gülerek "Hadi bakalım bu günlük öğretmenin benim."diye seslendi. Sesi odada yankılanırken Pelin çatık kaşlarla etrafına bakındı. Aras piyano çalmayı biliyor muydu? "Hangi şarkı?"dedi Aras ve piyanoya bakındı.

Genç kız soluk alış-verişini düzenleyerek devam etti "Sil baştan. Ama çalamayacağın için sorun yok." dedi. Ve güldü. Aras kendinden emin bir şekilde "Kay"dedi. Genç kız oturduğu taburenin en sonuna giderek ellerini göğsünde birleştirdi.

"Ben çalacağım, sen söyle."diye emir verdikten sonra piyanoya odaklandı genç adam. Bir iki tuşa denemek amaçlı bastıktan sonra. Ceketinin kollarını sıvadı ve çalmaya başladı. Piyanonun müziği ikisininde ruhuna bıçak gibi işlerken genç kızın söyleme vakti gelmişti.

"Gücün var mı sevgilim, Derin sularda inci tanesi aramaya? Cesaretin kaldıysa Hala benle aşktan konuşmaya. Söyle canım sevgilim. Hayat bize oyun oynuyor olabilir mi? Yorgun gibi bir halin var. Duyguların karışık olabilir mi? Sil baştan başlamak gerek bazen. Hayatı sıfırlamak... Sil baştan sevmek gerek bazen Herşeyi unutmak. Sanki bugün son günmüş gibi... Dolu dolu yaşamak istiyorum ben. Her ne çıkarsa yoluma! Selam verip yürümek istiyorum ben. Sil baştan başlamak gerek bazen. Hayatı sıfırlamak. Sil baştan sevmek gerek bazen. Herşeyi unutmak"

Şarkının sözleri ikisini anlatıyordu sanki genç kız şarkıyı söylerken adam ellerini piyanodan çekmiyordu. Şaşkınlıkla piyanoya ve genç adamın eline bakan genç kız kendine geldiğinde etrafına bakındı. "O ses ne öyle? Hayatımda bu kadar kötü bir ses görmedim."diyip alayla yüzünü buruşturdu adam.

"Hani bana geveze demiştin ya orada ergen diyecek olmasan sana 'adını sormadım' derdim."diye söylendi genç kız. Adam ciddi olmaya başlayıp susmakla yetindi. "Bir dakika, sen ne demiştin hatırlıcam..."diyip dün gecede bir yer edindi genç kız. Konuşmanın bir tarafını hatırlayınca konuşmaya koyuldu. "Benden uzak dur, ben karanlık birisiyim, ben sana göre birisi değilim mi demiştin?"diyip güldü.

"Bu kadar gevezelik yeter"dedi ve ayağa kalktı adam. O anda genç kız buna üzülsede belli etmiyordu. Adam ona doğru yaklaşmaya başlayınca; nefes alıp vermeyi kesti ve heyecanlandı. "Sana her yaklaştığımda nefesin kesilecekse seninle işimiz var."

Adamın sözleri karşısında genç kızın yanakları kızarmıştı. Neydi bu şimdi? Seninle işimiz var derken neyi kastediyordu?

Adımı Kalbine Yaz (TAMAMLANDI)Hikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin