9. Bölüm- İntihar

4.9K 154 50
                                    

Pelin mis gibi uykusundan telefonuna gelen mesaj yüzünden uyandı. Telefonunu uykulu gözlerle eline alarak açtı.

Gönderen-Serezoğlu Holding
Mesaj-Mert Serezoğlu'nun ölümü ile holdingimiz 1 haftalık yas ilan etmiştir. Bu süreçte yas nedeniyle çalışanlarımıza 1 hafta izin verilmiştir.

Genç kız gülsün mü, ağlasın mı? Bilemedi. Gülmesinin nedeni 1 hafta boyunca tatil yapacağı, ağlamasınında Aras'ın borcu olan tartışmayıyı yapamayacağı için. Hem zaten orada ölen bir insan. Can'ın durumunu çok merak ediyordu genç kız. Ailesini kaybetmişti. Kolay bir şey değil. Ayağa kalktı ve penceresini açtı. Güneş ışınları yüzüne vururken eliyle kendini sakladı. Esneyerek odasından çıktı.

"Herkes'e günaydın,"dedi merdivenlerden inerken. Annesi ve kardeşi koltukta oturmuş televizyon izliyorlardı. Genç kızı duyduklarında "Sanada,"diyip başlarını televizyona çevirdiler tekrar. Genç kız ne izlediklerini merak ederken adımlarını hızlandırdı.
Televizyondan "Ünlü iş adamı Kerem Serezoğlu'nun kardeşi Mert Serezoğlu dün saat 23:30 sıralarında hayatını kaybetti ve şu an o hastanenin önündeyiz. Birazdan Kerem Serezoğlu buradan çıkış yapacak."diye bir ses geldiğinde koşarak annesinin yanına gitti.

"Haberlere mi çıkmış?"diye söylendi. Annesi şaşırarak sordu, "Evet, sen biliyor muydun?" Genç kız kekeleyerek devam etti "Yok, magazinde görmüştüm."dedi ve sustu. Konuşmalarını bölen o ses ile televizyona döndüler ikiside. "Aras bey, bir açıklama yapacak mısınız?"diye sordu bayan mikrofonunu genç adama uzatarak. Can yanındaydı, suskun ve sinirli bir şekilde arabaya bindi. Aras'da cevap vermeden arabaya bindi.
Annesi"Bu arada babanda orada. Öğleden sonra herkes Serezoğlu ailesinin evinde toplanacak, görmeye gideceğiz ve sende geliyorsun."dedi. Genç kız cevap vermeden odasına çıktı.

Kot bir pantolon giydikten sonra bol beyaz bir tişört giydi ve gözlüklerini aldı. Aşağı inip mutfağa gitti. "Sedef teyze yardım edeyim mi?"diye sordu gülümseyerek Pelin. Sedef teyze gülerek cevap verdi "Yok kuzum, sen otur, birazdan hazır olur zaten."dedi.

Pelin koşarak salona gitti. 15 dakika sonra arkasından bir ses geldi. "Yemek hazır..."diye seslendi Sedef teyze umut verici ses tonuyla.

Hep beraber sofraya oturduktan sonra herkes tabağındakileri bitirip ayaklandı. O anda Pelin'in annesinin telefonu çaldı.

Arayan-Faruk Aykaç

Belgin telefonu hızlıca açarak kulağına götürdü.

"Alo,"

"Efendim, Faruk?"

"Kerem beylere mi?"

"Tamam, geliyoruz."dedikten sonra telefonu kapattı. Kızlar annelerine dağ kaçkını gibi bakarken anneleri açıklama yaptı. "Kızlar haydi gidiyoruz, babanız çoktan Keremlere geçmiş."dedi ve kapıya doğru yöneldi.

Herkes dışarı çıktıktan sonra annelerinin arabasına binip yola çıktılar.

"Anne biz gelmek zorundamıydık?"dedi Pelin, sinirli ve suskun bir halde. Haksız sayılamaz da. O eve büyüklerin gitmesi daha mantıklı. "Evet canım, siz gelmezseniz Can kendini kötü ve yalnız hisseder."dedi ve arabayı durdurdu. "Hayde bakalım, iyi eğlenceler."diyip Araslar'ın beyaz yalısının kapısına tıktıkladı.

Pelin somurtarak annesine yetişti.

"Hoşgeldiniz, Belgin hanım."dedi Aras kapıyı açmışken. O sesle birlikte başını kaldırdı Pelin. Karşısında kazak giymiş bir Aras görünce şaşırmamak elinde değildi. Aras'ı her zaman takım elbiseyle gördüğü için.

Adımı Kalbine Yaz (TAMAMLANDI)Hikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin