1. Bölüm- İş Görüşmesi

18.2K 528 40
                                    

Şarkı- James blake-Retrograde.

Bölüm-1

Savrulan saçlarının arasındaki gözleri pür dikkat babasını izliyordu genç kızın.

"Sence de fazla uzamadı mı bu konu Pelin?!" Babasının onun ismini haykırmasıyla durduğu yerde zıplamıştı. "Birkaç hafta öncesine kadar bıktım artık sürekli aynı şeyleri tekrarlamaktan, çalışmak istiyorum diyen sen değil miydin?"

Babası bağırırken yüzündeki tüm kemikler derisinin altından birden sıçrayacakmışçasına belirginleşmişti.

Babasının Pelin'e bağırmasının sebebi: Pelin'in dün geceden beri bu konu için yaptığı inatçılıktan dolayıydı. Pelin haftalardır babasına iş istiyorum diye yalvarsa da babası sürekli kızına kıyamıyor ve ona bir iş bulmaktan geri çekiliyordu. Fakat Pelin bu konu hakkında babasını o kadar meşgul etti ki babası da kızına bir iş görüşmesi ayarlayamadan eve dönmek istemedi. Pelin bir iş görüşmesine gideceğine değil iş görüşmesine gideceği adam yüzünden bu konudan çeliniyordu.

Yıllardır bir yerlerde karşı karşıya gelse bile sessiz, sakin ve gizemli olan adamla bir iş randevusu vardı.

Pelin bu gizemli adamdan fazlasıyla utanıyordu.

Pelin son kez babasıyla göz göze geldiğinde babasının sinirli gözleri adeta Pelin'in bakışlarını delip geçmişti. Pelin koltuğun üzerinde duran paltosuna uzandıktan sonra hızla kapıya yöneldi. Evden çıkar çıkmaz karşıda Pelin'i bekleyen taksiye bindi.

Biraz sonra genç kız şöförün sesiyle irkildi. "Vardık kızım." Genç kız şöföre parasını verdikten sonra arabadan indi. Gözlerini büyük şirketin üzerinde gezirdi. Şirketin en üst tarafındaki levhanın üzerinde yazan yazıyı içinden heyecanla geçirdi. SEREZOĞLU Holding. Hızlı adımlarla holdinge girerek karşısında duran gözlüklü kadına doğru yürüdü.

Karşısında duran kadın Pelin'i görünce önce büyük bir heyecana kapılsa da ardından ciddiyetini kaçırmak istememiş ve hızlıca şaşkınlıktan açılmış olan ağızını kapattı.

"M-merhaba Pelin Hanım, nasıl yardımcı olabilirim?"

Pelin zorlukla gülümsemeye çalışarak kadının heyecanını çözmeye çalıştı. (Tabii ki Pelin'in attığı her adımını manşet yapan magazin sayfalarından dolayıydı.)

"Merhaba," dedi Pelin şaşkınlığını gizleyemediği sesiyle.

Kadın Pelin'i hala şaşkın bakışlarla taciz ediyordu. Pelin anlam veremediği bakışlara yüzünü buruşturarak karşılık verdi.

"B-benim Aras Bey ile bir randevumun vardı-" Pelin utangaç bir sesle konuşmuştu. Boğazını temizleyip "İş görüşmesi için." dedi. En azından bu kez sesi biraz da olsa kendinden emin çıkmıştı.

Kadın birden kendinden emin bir sesle başladığı konuşmasını ağlamaklı bir sesle bitirdi.

"Bir dakika adınızı söyler misiniz, efend- AHH! Özür dilerim, çok özür dilerim! Gerçekten alışkanlık olmuş. Hemen seansları inceleyeyim."

Pelin kadının bu haline fazlasıyla üzülürken "Pelin Aykaç." Diyerek ismini söyledi.

Karşısında duran kadın önündeki bilgisayarla uğraşıyordu. Başını Pelin'e çevirerek "Pelin hanım 12. kata çıkarsanız Aras beyin odasını kolaylıkla bulabilirsiniz." söylenilenlere karşılık başını olumlu bir şekilde sallayarak gitti Pelin.

Adımı Kalbine Yaz (TAMAMLANDI)Hikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin