Daha fazla arkadaş

80 10 0
                                    

Ergenlik olsa gerek odam savas alani gibi ne giyicem ben ya ilk hafta oldugu icin sivil giyme iznimiz varmis bende kullanim dedim. Hizla hazirlanip okula vardim.Okula vardigimda herkez siraya girmek icin grup halinde toplaniyodu. Dün tanistigim Melek ve Tugce'nin yanina gittim. "Günaydın kızlar !" dedim neseyle onlara azcik pozitif enerji verimde kendilerine gelsinler baya ölü gibiler bune be böyle? Onlarda ayni anda"sanada günaydin canim" dediler. Bu ne böyle samimiyet insan biraz mesafe koyar.

Siz benim kusuruma bakmayin biraz degisik bir tipim ama iyiki onlarla tanismisim onlar olmasa ben hala mal gibi etrafa takilacaktim.

Kisaca ortaokul yaşantı tarzımı paylasim sizlere:"ben su ezik ama nesesini kaybetmeyen kizlardandim baskalarinin gözünde sadece ayak bağı olan şişko ve kisa boylu sivilceli biriydim son sene parladim ama ne fayda okul bitti. Her neyse suan öyle degilim zayif belki birkac cm boy atmisimdir saçlarimda uzadi zaten. Eski benden eser yok.

Siniflara gecip oturduk genç yakisikli bir ögretmen geldi sinif defterimizi birakip cikti. Zamanla bütün ögretMenleri ogrenicem. Sinif ögretmenimiz oldugunu söyleyen kadina döndüm dikkatimi ona vererek söylediklerini dinledim.
"Merhaba kızlar ben 9/E sınıfının sinif öğretmeniyim branşim matematik sizin sayisal derslerinize de girecegim umarim sorunsuz bir yil geçiririz ."  sözünün bittigini düşünerek el kaldiran Meleg'e baktim söz hakki alinca ayağa kalkti "hocam benim bir sorunum var."hoca da "neymiş?"diyerek sordu."ben matematikten nefret ederim bu yüzden size soguk davrana bilirim ama kisisel algilamayin sadece matematigi sevmedigimden " hocamiz biraz kizmis olsada ilk haftadan birsey demek istemedi her halde sonra gülerek "zaten kim severki matemetiği ben bile bazen mesleğimden bikiyorum" dedi ben hemen söz hakki aldim 'inanmiyorum parmak kaldirdim' "evet ama önce kendinizi tanitin böylelikle kim oldugunuzu kolayca öğrene bilirim" dedi hocamiz birden yükselen ugultu icin elini masaya vurdu ve"kızlar biraz sessiz olun!!" şirin hocadan eser kalmadi ama ben hala ayaktayim unuttumu acaba beni... Kafami cevirmemle hoca "söyle bakalim" dedi,ben de "Ben Ecemnur açikcasi bende pek sevmezdim matematiği ama son iki sene de gözümde büyüttügüm matematik bir anda küçüldü. Yani matematikte korkulacak bişe yok bence,tabi sizde sirin bir hale getirirseniz gayet kolay bence" ne konustum be ben az önce fazla iddalı oldu bence.. Hoca eline kalem alip tahtaya kolay bir denklem yazdi ve benim çözmemi istedi yerimden kalkip tahtaya dogru ilerledim ay cok heyecanli tahtadaki denklemi çözdüm kalemi öğretmen masasina biraktim ve yerime oturdum. Hoca tahtaya bakarak yüzünde "iyiymiş" diyerek bana döndü hangi okuldan geldiğimi eski ögretmenlerimi sordu. Bende tek tek cevapladim. Tenefüs zili caldi hadi bakalim biraz kaynaşma vakti yanima biri esmer digeri bugday tenli 2 kiz geldi. "Merhaba ben Beyza" kafami diger tarafa cevirdim. "Bende Zeynep" ikisininde elini sıkıp onlar hakkinda bilgi aldim cok iyi kizlar sanirim arkadas olabilirim. Heycanla "Beyza koşun kavga var koridorda" diyen Tuğçe yi gördüm hemen kizlarla koridora ciktik gördüklerime inanamadim büyük bir grup ve çiglik atan kizlar müdür yardimcilari ve ögretmenlerin onlari ayirma cabalarini.... Sınıf ögretmenimizin bağırmasıyla herkez bir kac saniyeliğine duruldu sonra birden yere düşen kiza dikkatli bakinca onun Melek oldugunu gördüm sanirim bayildi.

∆∆∆∆∆∆∆∆

Ambulans geldi Melek'i aldi ve hastaneye götürdü bizde sınıf öğretmenimizle birlikte sınıfta bekliyoruz ürkütücü sessizliği hocamiz bozdu."Tuğçe!! Kavga ne sebebten dolayı çıktı. Daha 2.gün ne bu acele yavrum?" Sanirim Tuğçe sessiz kalacak.Hocamizin bağırmasıyla birden irkildim"Sana diyorum Tuğçe!!!" en sonunda özür dileyip ayağa kalkti. "Hocam sanirsam Melek'e çömez demişler Melek de büyüklerin üstüne yürümüş sonrası ortada."Hocada " neden bayildi peki?" sordu.Bizim gözler  bi Tuğçe'de bir Hoca da gidip geldi. Titrek bir sesle Tuğçe konuştu. "Hocam Melek Sara hastasi" Hepimiz şaşkinlikla Tuğçe'ye bakakaldik.

ΠΠΠΠΠΠΠ

Ders zili çaldı herkez öyle arasınin keyfini çikarmaya calisti. Ben,Melek,Tuğçe,Beyza ve Zeynep ana binanin arka bahcesinde cimlere oturduk. Diger ögrencilerde geldiler bütün sinif ordaydi.'okulumuz kiz meslek lisesi oldugu icin haliyle hepsi kiz tabi bilgisayar ,grafik vb bölümlerde oldugu icin haliyle en fazla 10tane erkek vardir geri kalani kiz bundan bahsetmedim galiba' Neyse ben birden "acıkan var mi? Sey azcık acıktımda " gülümseyerek Beyza bana bakti"evet hadi birşeyler yiyelim" kalkip kantine gittik doyurucu seyler alip bir banka oturduk aldiklarimizi ortaya koyup yemeye basladik. Gözüme tanismadigim biri carpti ayni masadaydik ben hemen atladim "sey seninle tanismadik ben Ecemnur " diyip elimi uzattim. "Ben de Yasemin ben seni taniyorum ama sen beni hatirlamazsin" diyince biraz duraksadim soyadini duymamla o an gecmise yolculuk yaptim ve biraz animsadim sonra "Ömer amcanin torunusun dedi" lan ben niye hatirlamiyom ardindan evini tarif etti o an tamam "haa hatirladim Ahmet abinin kizisin sen " dememle gülmedi resmen kahkaha atti hala konusurken "tanidin mi simdi ?"akraba buldum kendime heh şimdi yanlizlik çekmem artik ve ayni sinifta ayni sirada oturuyoz yok artik .... Biraz sohbet muhabbet arkamda duyduyum sesle arkami döndüm orta okulumdaki Elif "Ecemnur! ne geziyon kiz burda sen" birasasirmisa benzer birazda sanki sevincten göbek atacak gibi bir hali vardi kizin ben de  "asil sen ne yapion kiz burda" dedim laf olsun maksat dimi her neyse o anadolu bölümünde yiyecek icecek hizmetleri ben de cocuk gelisimini okumak icin düz bölüm okuyorum neyse sohbet muahabbet derken baya alistim okula, arkadaslara ,hocalara sanirim ortaokuldaki halim kalmadi sinifta derslerde de digerlerinden iyi olunca baha havali bir tip oldum....

Arkadaşlar  hemen asagida gordunuz yildizin icini doldurmayi unutmayin cok rica ediyorum... :) :) :)

Benim Hikayem (ARA VERİLDİ KISA SURELİGİNE)Hikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin