5 bölüm

58 12 1
                                    

Uyandığımda ,hava kaplıydı ama akşam olduğundan daha çok karardığını fark etim. Dışarıya doğru baktığımda yagmur kesilmiş yerine sise bırakmıştı . Aşağı indim ve zunun koltukta ayiciginla sarilmis kıvrılp yaptığını gördüm. Yukarıdan bir koşu bataniye getirip üzerine örtüm üşütecekti. Mutfağa girip dolaptan patates cikartim ve kilerden buzu çözülmesi için hazir köfteleri çıkardım . Sabah bana darılan zunun gönlünu çalacak sihirli yiyecekler diyebilirim. Patatesleri soyma işi bitince ince ince doğrayıp kizartmaya başladım . Onlar kızarirken içeri girip zuyu uyandırmaya gitim . Çok tatlı uyuyodu küçük sipa yanına otrup ona bir ezgi söylemeye başladım. " " artık
susma vakti tatlım
kapa gözlerini ve uyu
dalgalarla dans et, derinlere dal
yıldızlar ne kadar parlak
rüzgâr nasıl da yükseliyor
fısıldanan kelimeler, uzun zamandır dinlenmeyen ninnilerden kalma
yoksa benimle gelmeyecek misin?
ayın altından olduğu, sabah güneşinin eksik olmadığı yerde denize açılacağız.
yoksa benimle gelmeyecek misin?
okyanusun gökle buluştuğu ve bulutların dans ettiği yerde denizin şarkısını söyleyeceğiz " ezgi bittiğinde gözlerim doldu . Buna bana hep annem uyuyamadiğım zamanlar söylerdi . Onu çok özlemiştim kendimi ne kadar büyüdüm diye kandirsamda ben onun beni son gecemizde hatırladıği küçük kızdım daha ve hep öyle kalacaktım. Zu yüzüne düşen göz yaşımın ıslaklıyla uyandi ve uyku sersemi olsada bana sarilmaya çalıştı. Hemen göz yaşlarımı silip ona gülümsedim " köfte ve Kızartma yaptım." Aklıma gelen yemekle hemen ayağa firladim neyseki kızartmalar yanmamiştı.
Icerden gelen takırtılarlada zunun uyku sersemliginden ayıldığını anladım. Özel sosumuzu da cikardiktan sonra masa hazırdı . Tekrar solna girdiğimde zunun hala uyanamdiğinı fark etim ama takirti devam ediyodu ses yukardan geliyodu merdivenleri çıkarken sesin çıktığı kaynaya yaklaştığımı hisediyordum . Yada daha cok kalbimin gümlemeside olabilir . Ses odama yaklaştıkça daha da sidetli bir ritime bürünüyordu. Kapım sabah kapatığım gibi duruyordu. Derin nefes alıp kapıyı yavaşça actim. Kafamı kapı aralığından içeri soktuğumda kimse yoktu. Direk gözlerim pencereye kaydı ama tuaf birsey fark etmedim. hersey yerli yerindeydi ama ses hala düzenli şekilde ritimine devam ediyodu. Sanki hapisanedeki mahkumlarin kapılara vurarak çaresiz Yakarışlarını andıran sesler. Odamin kapısını acip içeri girdğimde sesin kaynağını bulunca odamın en soğuk köşesisinden daha cok donduğumu hisetim.
O ses , dünkü buldugum kutudan geliyordu . Masanın üzerinde olduğu yerde zıplayıp duruyordu . Hızlıca yanına gitim ve ne olduğunu bi anlam veremiyordum. Dünkü okuduğum sözler aklımda yankılanmaya başladı.

"Cehenemde yer kalmayınca ölüler dünyada yürümeye başlicak"

Sonra saçmaladgimin farkina vardim . Kutuyu alarak koşmaya başladım. Artuhurun odasına gelince . Odaya daldım. "Hey odama böle giremzsin noldu "
. Odasına girdğimde elindeki aletlerde traktörün parçalarından birini tamir edmeye çalişyodu. Iceri girmemden rahatsız oldgu anlaşılıyordu fakat elimde ki kutya bakınca merakli bakışlarını fark etim. "Anlat ne koydun içine "
Kutuyu ilk kez görüyorumuş gibi bi hali vardı numaraci pislik.
"Neden bahsediyon ve onu nerden buludun sen "
"Dün yağmurda koşarken takılıp düşmüştüm ..."
Hemen sözümü kesip endişeli bakışlarını üzerime dikti.
"Bir sey yok ya " soru sorar gibi bana bakti. "Önden önden gideceğine bekleyip yardim edseydin görürdün" gözlerini devirip surat astı. "Iyi be biseyim yok şimdi sen bu kutuyu ilk kez mi gördüğünü soliyorsun odama girmedin yani."
"Ben sen gibi odalara izinsiz veya şaptadan girmem canm hem o kutuda ne var elinden düşecek simdi"
Deyip yerinden kalktı ve kutuyu elimden alamaya çalıştı ama sadece çalıştı. "Hop yavaş gel koca adam bu kutuyu ben buldum."

Tekrardan umursamaz tavırlarına büründü. Ama deli gibi merak etgini biliyodum çünkü o benim kardeşim. " Cehenemde yer kalmayınca ölüler dünyada yürümeye başlicak..." dedgimde gülmeye başladı. "Çok fazla kitap okuyosun bide bana hayalperest derdin shsj" yazıyı burnun dibine sokunca gözlerinin paralkliğinin bi su damlasinin donup kiristalesmesi gibi buz kestiğini gördüm. " açarsak nolur sence ??"

KELT EFSANESiDonde viven las historias. Descúbrelo ahora